Cena Potion Permit

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Gra wyszła we wrześniu i teraz na Steam jest niewielka promocja z 76 zł na 65 zł. Natomiast w keyshopach cena jest już w okolicach 20 zł. Z czego wynika ta cena? Gra się okazała słaba, była w jakimś bundle/subskrypcji czy może to jakieś trefne klucze kupione kradzionymi kartami kredytowymi? Cena kusi ale tej ostatniej sytuacji wolałbym uniknąć.

https://gg.deals/game/potion-permit/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Gra pewnie bez locka, czyli tanie klucze z Turcji, Argentyny albo innych ruskich.
Yuplay to ruski sklep ze schowkiem na szczotki w Hong Kongu. Sam klucz będzie ok, ale to, do kogo pójdzie kasa już mniej i to już zależy od ciebie, czy dawanie im kasy jest ok. Niektórzy wolą nie, inni mają gdzieś.
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post:
Nevon
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

No ale chyba nie ma opcji aby taki sprzedaż kluczy z drugiej ręki odbywała się bez wiedzy wydawcy. Przecież te klucze ktoś im musiał wygenerować tym keyshopom.

Edit: Ale być moze chodzi o to że docelowo podstawka będzie za grosze a oni beda zarabiać na DLC. Gra ma 3 miesiące a ma 18 DLC...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ok. Brak blokady regionalnej może wyjaśniać sprawę. Klucze mają "Global". Dzięki.

DLC to jedynie poszczególne przedmioty kosmetyczne do wystroju domu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Sam kupiłem za ok. 26zł w połowie października, według mnie gra dobra, momentami nie mogłem się oderwać. A cena wynika pewnie jak ktoś już wyżej pisał z powodu kupna kluczy w tańszych regionach.
Ci użytkownicy podziękowali Rejumi za ten post:
Nevon
ODPOWIEDZ