Całe swoje życie byłem graczem solo, skupiałem się na tytułach offline a w grach sieciowych preferowałem odgórnie narzuconych graczy czy to w postaci kolejki z Leauge of Legends czy też lobby/serwera jak z Counter-Strike bądź Mordhau. Ostatnio mam ochotę na tytuły które są wręcz tworzone z myślą o graniu w duecie, tercecie, kwartecie lub większej liczbie graczy. Gry o których mowa to min.
7 Days to die
Stalkraft
Legion TD 2
Civ V (multiplayer)
Playger Unknow Battlegrounds (PUBG)
+Valheim
+Sea of Thieves
Co prawda tytuły te nie zmuszają nas do grania "z kimś" jednak są często o wiele przyjemniejsze w graniu z kimś, z kim mamy kontakt (PUBG) i tutaj pojawia się moje pytanie, gdzie mogę znaleźć ludzi do grania w te gry? Co prawda posiadam konto Discord ale niezbyt go rozumiem, szukanie na grupach Steam zazwyczaj kończy się na jednej/dwóch grach bądź nawet nie dochodzi do skutku, dodatkowo wolałbym grać z rodakiem aniżeli jakimś Sashą czy Jurgenem.
Jak znaleźć graczy do gier?
- Podziękował: 70 razy
- Podziękowania: 67 razy
No właśnie też tak robiłem ale kończyło się na jednej, dwóch grach albo nawet w ogóle do tego nie dochodziłokmpt pisze: 15 gru 2022, o 20:15 Najprościej napisać temat na forum danej gry na steamie, ja szukałem tak ludzi do wspólnego grania w Mass Effect Andromeda czy Borderlands 2![]()
- Podziękował: 91 razy
- Podziękowania: 259 razy
- Kontakt:
Ciężko może być znaleźć od tak kogoś ze względów na harmonogram każdego. Ja np. z chęcią bym w 7 Days pograł, ale gram raz na tydzień dwa z kolegą więc takie tempo pewnie Cię nie interesuje, a nie wiadomo też ile jeszcze pogramy, nie zawsze nam się składa, etc, etc.
Myślę, że największą szansę powodzenia ma znalezienie jakiegoś serwera danej gry, który Ci pasuje i zaznajomienie się tam z ludźmi i granie w grupie.
Myślę, że największą szansę powodzenia ma znalezienie jakiegoś serwera danej gry, który Ci pasuje i zaznajomienie się tam z ludźmi i granie w grupie.