Cześć,
mam pytanie do ludzi którzy bardziej znają się na sprzęcie. Zakupiłem używaną pamięć ram, tylko nie zauważyłem na zdjęciach że obudowa ram'u jest krzywa (zdj.), z czym spotykam się pierwszy raz. I pytanie czy to w czymś koliduje?
Pytanie odnośnie wyglądu pamięci RAM
Fury X a okaze sie ze ktos dał tu jakies ramy noname a tylko radiatory są od fury x xD.. srogo kombinowane to bylo... w życiu bym czegoś takiego nie kupil. Nie obejzales zdjec sprzedawaej rzeczy? kupowałes w ciemno?
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Krzywy radiator nie powinien być problemem, kości będą działać.
Po włożeniu do kompa zawsze można sprawdzić thaiphoon burnerem co to za pamięci i wtedy się okaże, czy to przekrzywiony radiator, czy ktoś tu mieszał
Ale ze na obydwu jest tak samo krzywo radiator... to co, komus nie wchodzily pod chlodzenie i musial z 1 strony radiatora wcisnac wiecej zeby sie zmiescilo pod chlodzenie cpu?McSnake pisze: 21 paź 2022, o 18:26Krzywy radiator nie powinien być problemem, kości będą działać.
Po włożeniu do kompa zawsze można sprawdzić thaiphoon burnerem co to za pamięci i wtedy się okaże, czy to przekrzywiony radiator, czy ktoś tu mieszał
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Kość zamontowana, póki co działa bez zarzutu, także to może błąd fabryczny. Dodaje screen'a z CPU-Z . Przyznam szczerze że zdjęcia które dodałem są z reddit (*tłumacząc się nie miałem jak dodać zdjęcia swojego ramu z kompa w pracy), gość miał problem z kompem i dodał zdjęcia ram, które wyglądają identycznie jak moje.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu (1).png (24.95 KiB) Przejrzano 3762 razy