zmodowałem GTA 4, mody graficzne, samochody, zwiększenie ramu itp
gra prezentuje sie naprawde ladnie zwlaszcza w nocy, ale problem stanowi to ze po ok 20 minutach gry zaczynaja znikac mi tekstury, znaczniki w kryjowkach itp a ladowanie cutscenki potrafi trwac nawet pol godziny, pomijajac juz fakt ze komp grzeje sie tak ze mozna w nim placek upiec
problem z GTA 4 na modach
Za słaby PC... GTA 4 ma duzo gorszą optymalizacje niz GTA 5... lepiej modowac GTA 5 bo jest lzejsze dla komputeraMoneS pisze: 12 paź 2022, o 11:20 zmodowałem GTA 4, mody graficzne, samochody, zwiększenie ramu itp
gra prezentuje sie naprawde ladnie zwlaszcza w nocy, ale problem stanowi to ze po ok 20 minutach gry zaczynaja znikac mi tekstury, znaczniki w kryjowkach itp a ladowanie cutscenki potrafi trwac nawet pol godziny, pomijajac juz fakt ze komp grzeje sie tak ze mozna w nim placek upiec

Za słaby PC to to nie jest, rzecz w tym, że komputer wystarczający do komfortowego grania w GTA IV po prostu nie istnieje, bo optymalizacja tego tytułu jest zerowa. Zarówno GTA V, jak i Wiedźmin III śmigają mi w ponad 100 klatkach na maksymalnych detalach, podczas gdy w GTA IV mam średnio 50 klatek (co jest w miarę OK) z dropami do jakichś 30 klatek co kilkadziesiąt sekund (co jest bardzo nie OK)
Ostatnio zmieniony 16 paź 2022, o 21:39 przez Haazheel, łącznie zmieniany 1 raz.
Do GTA 4 jest za słaby, bo ta gra ma zrypaną optymalizacje a mody tylko pogarszają sprawe...MoneS pisze: 16 paź 2022, o 01:13 no wiesz, skoro Metro Exodus, Horizon zero down i inne idą mi na ultra to komp raczej nie jest zbyt slaby