Usuwanie gier z koszyka przez Steam
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Czy też tak macie, że wam Steam usuwa gry z koszyka? Chce kupić gry wkładam do koszyka po paru dniach koszyk pusty, i to się dzieje wielokrotnie. Co Steam obchodzi mój koszyk?
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2022, o 03:06 przez lactoral, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
https://help.steampowered.com/en/accoun ... artHistory
tu masz historie koszyka
nie tylko tobie z różnych dziwnych przyczyn znika koszyk
tu masz historie koszyka
nie tylko tobie z różnych dziwnych przyczyn znika koszyk
- Kontakt:
aha widzę, że jesteś bardzo wdzięczny za uratowanie ci historii koszyka
napisałem
z różnych dziwnych przyczyn, pisz do supportu stima albo do samego Gabena
napisałem

- Kontakt:
Mam coś takiego jak notatnik z którego korzystam. Ale jak chcesz wale pokłony do samej ziemi.
PS. Tytuł wątku brzmiał - Usuwanie gier z koszyka przez Steam - a nie - Jak odzyskać koszyk Steam który został skasowany przez Steam. - dla ludzi to chyba jasne.
PS. Tytuł wątku brzmiał - Usuwanie gier z koszyka przez Steam - a nie - Jak odzyskać koszyk Steam który został skasowany przez Steam. - dla ludzi to chyba jasne.
- Kontakt:
jedną z zaobserwwowanych przeze mnie przyczyn jest mieszanie koszyka tego w kliencie stima z tym w przeglądarce i dodawanie do niego gier raz tu raz tu
ale nawet jak tak nie robisz to też znika i raczej nikt nie wie dlaczego no chyba że ktoś wie to ci napisze
ale nawet jak tak nie robisz to też znika i raczej nikt nie wie dlaczego no chyba że ktoś wie to ci napisze

Najprawdopodobnie jest usuwany koszyk po paru dniach ze wzgledu na bezpieczenstwo... pomysl napchales do koszyka rzeczy bendonc w pracy na przeglodarce tak na pale byle co... zawołał cie szef... zapomniales o tym i ktos to kupil za ciebie bo miales podpięatą karte... przypominasz sobie za 4 dni o tym i sie rozmyslies z zakupu ale juz ktos ci to kupil - kolega smieszek w robocie... piszesz do vovlo o refundy... valve robi refundy ale jest wnerwione bo to 666666 klient dzisiaj co refunduje.... wiec wymysla autosuwanie koszyka po jakims czasie.... a co do tego czemu znikają gry z koszykla w trakcie ich dodawanie - to nie wiem i strasznie to wnerwia 

- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 66 razy
1. To jest przewidywanie zarobku oraz informacja też pewnie dla deweloperów. Sprawdzają sobie koszyki i liczą - ok, będzie wpływu tyle a tyle. A koszyki wiszą i wiszą, a kasy nie ma. Więc co zrobić? Wielkie sprzątanie. Po tym zrobią raporty i wszystko jasne.
2. Ceny się zmieniają. Może nie mogą/nie chcą robić aktualizacji. Łatwiej usunąć i klient jak będzie chciał to doda ponownie.
3. Jest funkcja listy życzeń. Możesz sobie oznaczyć to co chcesz nabyć w bliższej/dalszej przyszłości i Ci tytuły nie uciekną.
2. Ceny się zmieniają. Może nie mogą/nie chcą robić aktualizacji. Łatwiej usunąć i klient jak będzie chciał to doda ponownie.
3. Jest funkcja listy życzeń. Możesz sobie oznaczyć to co chcesz nabyć w bliższej/dalszej przyszłości i Ci tytuły nie uciekną.
Co do 3 - mam ponad 7 tys gier na wiszliscie, takze sie taka opcja u mnie niesprawdza xDTurli pisze: 23 wrz 2022, o 18:59 1. To jest przewidywanie zarobku oraz informacja też pewnie dla deweloperów. Sprawdzają sobie koszyki i liczą - ok, będzie wpływu tyle a tyle. A koszyki wiszą i wiszą, a kasy nie ma. Więc co zrobić? Wielkie sprzątanie. Po tym zrobią raporty i wszystko jasne.
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 66 razy
Ło matko! A za przeproszeniem - po jaką cholerę?! Oznaczasz gry, których nie masz? Czy te których nie masz i chcesz w nie zagrać (po jakiejś setnej reinkarnacji)?pelikulas pisze: 23 wrz 2022, o 19:31 Co do 3 - mam ponad 7 tys gier na wiszliscie, takze sie taka opcja u mnie niesprawdza xD

Wszystko dodaje do wiszlisty co łądnie wygloda na 1szym obrazkuTurli pisze: 23 wrz 2022, o 22:04Ło matko! A za przeproszeniem - po jaką cholerę?! Oznaczasz gry, których nie masz? Czy te których nie masz i chcesz w nie zagrać (po jakiejś setnej reinkarnacji)?pelikulas pisze: 23 wrz 2022, o 19:31 Co do 3 - mam ponad 7 tys gier na wiszliscie, takze sie taka opcja u mnie niesprawdza xD![]()

- Kontakt:
Konsumpcjonizm przez ciebie przemawia.pelikulas pisze: 24 wrz 2022, o 00:24Wszystko dodaje do wiszlisty co łądnie wygloda na 1szym obrazkuTurli pisze: 23 wrz 2022, o 22:04Ło matko! A za przeproszeniem - po jaką cholerę?! Oznaczasz gry, których nie masz? Czy te których nie masz i chcesz w nie zagrać (po jakiejś setnej reinkarnacji)?pelikulas pisze: 23 wrz 2022, o 19:31 Co do 3 - mam ponad 7 tys gier na wiszliscie, takze sie taka opcja u mnie niesprawdza xD![]()
![]()
Jeśli cena się zmienia to jesteś o tym informowany i widzisz zmianę ceny.Turli pisze: 23 wrz 2022, o 18:59 1. To jest przewidywanie zarobku oraz informacja też pewnie dla deweloperów. Sprawdzają sobie koszyki i liczą - ok, będzie wpływu tyle a tyle. A koszyki wiszą i wiszą, a kasy nie ma. Więc co zrobić? Wielkie sprzątanie. Po tym zrobią raporty i wszystko jasne.
2. jest całkiem prawdziwa bo wywala koszyk w momencie kiedy dew zmienił aktualną pełną cenę gry (lub np usunął pakiet z twojego regionu) a nie aktualną zniżkęTurli pisze: 23 wrz 2022, o 18:59 1. To jest przewidywanie zarobku oraz informacja też pewnie dla deweloperów. Sprawdzają sobie koszyki i liczą - ok, będzie wpływu tyle a tyle. A koszyki wiszą i wiszą, a kasy nie ma. Więc co zrobić? Wielkie sprzątanie. Po tym zrobią raporty i wszystko jasne.
- Podziękował: 342 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Miałem sobie kupić kilka gierek na tej wyprzedaży i sobie dodawałem do koszyka żeby dzisiaj/jutro kupić ale dzisiaj otwieram steam-a i wszystko co było zapisane w koszuku poszło się je... a nie chce mi się już tego szukać co miałem dodane więc oszczędzę trochę kasy... Ja nie wiem jaki debil projektował ten koszyk w tym steam, każdy wie że zawartość koszyka trzeba trzymać do momentu aż klient sfinalizuje zakup bo inaczej często się rozmyśli tak jak ja bo ja już nawet nie wiem co dokładnie tam dodałem bo dodawałęm sobie kilka dni.
- Kontakt:
https://help.steampowered.com/en/accoun ... artHistoryjoshep666 pisze: 27 lis 2022, o 12:29 Miałem sobie kupić kilka gierek na tej wyprzedaży i sobie dodawałem do koszyka żeby dzisiaj/jutro kupić ale dzisiaj otwieram steam-a i wszystko co było zapisane w koszuku poszło się je... a nie chce mi się już tego szukać co miałem dodane więc oszczędzę trochę kasy... Ja nie wiem jaki debil projektował ten koszyk w tym steam, każdy wie że zawartość koszyka trzeba trzymać do momentu aż klient sfinalizuje zakup bo inaczej często się rozmyśli tak jak ja bo ja już nawet nie wiem co dokładnie tam dodałem bo dodawałęm sobie kilka dni.
- Podziękował: 342 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Dzięki
już wcześniej rzuciłem okiem na początek tematu i skorzystałem, ale mimo wszystko dziwne że takie cyrki robią w tym steamie...

Armin pisze: 27 lis 2022, o 13:09https://help.steampowered.com/en/accoun ... artHistoryjoshep666 pisze: 27 lis 2022, o 12:29 Miałem sobie kupić kilka gierek na tej wyprzedaży i sobie dodawałem do koszyka żeby dzisiaj/jutro kupić ale dzisiaj otwieram steam-a i wszystko co było zapisane w koszuku poszło się je... a nie chce mi się już tego szukać co miałem dodane więc oszczędzę trochę kasy... Ja nie wiem jaki debil projektował ten koszyk w tym steam, każdy wie że zawartość koszyka trzeba trzymać do momentu aż klient sfinalizuje zakup bo inaczej często się rozmyśli tak jak ja bo ja już nawet nie wiem co dokładnie tam dodałem bo dodawałęm sobie kilka dni.
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 32 razy
- Kontakt:
Według mojej teorii przyczyną usuwania koszyka w steam jest błąd cenowy gry ja ostatnio zauważyłem że zdarzają się sytuacje takie typu przykład podaję dlc najnowsze do civilization VI samo dlc kosztowało kosztuje 84 zł chyba z tego co pamiętam no nie wiem czy to wina jesiennej wyprzedaży czy tego że dlc ukazalo się na dzień wcześniej przed nią cena z doloczonego dlc do bundla tej że gry wynosiła 0 zł podeślę że pozostałe dodatki posiadałem myk który zrobiłem to że po mimo dodania do koszyka dlc z bundla nieszlo kupić wiec postanowiłem dodać inną grę i spróbować w ten sposób ku mojemu zdziwieniu udalo się kupiłeś zwykła tanią grę na wyprzedaży i dlc z bundla civ6 za parę groszy tu też jest przyczyna dlaczego steam może usuwać koszyk ponieważ występuje błąd cenowy którego prawdopodobnie nie jest w stanie naprawić od tak dopiero po usunięciu koszyka cena wraca do normy szkoda że nie znamy gier jakie były założę się że pewnie coś z bundla brałeś
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Ale ty wiesz, że dla posiadaczy Anthalogy/wszystkich DLC do CIV6 ten dodatek jest za darmo?konrad19861208 pisze: 27 lis 2022, o 17:55 Według mojej teorii przyczyną usuwania koszyka w steam jest błąd cenowy gry ja ostatnio zauważyłem że zdarzają się sytuacje takie typu przykład podaję dlc najnowsze do civilization VI samo dlc kosztowało kosztuje 84 zł chyba z tego co pamiętam no nie wiem czy to wina jesiennej wyprzedaży czy tego że dlc ukazalo się na dzień wcześniej przed nią cena z doloczonego dlc do bundla tej że gry wynosiła 0 zł podeślę że pozostałe dodatki posiadałem myk który zrobiłem to że po mimo dodania do koszyka dlc z bundla nieszlo kupić wiec postanowiłem dodać inną grę i spróbować w ten sposób ku mojemu zdziwieniu udalo się kupiłeś zwykła tanią grę na wyprzedaży i dlc z bundla civ6 za parę groszy tu też jest przyczyna dlaczego steam może usuwać koszyk ponieważ występuje błąd cenowy którego prawdopodobnie nie jest w stanie naprawić od tak dopiero po usunięciu koszyka cena wraca do normy szkoda że nie znamy gier jakie były założę się że pewnie coś z bundla brałeś

- Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post:
- MDA
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 32 razy
- Kontakt:
Nie miałem jak sprawdzić normalnie cena przy dlc sie wyswietlała zaś w bundlu była 0 dodatkowo nie szlo kupić za 0 musiałem dorzucić cośbolesna prawda pisze: 27 lis 2022, o 20:35Ale ty wiesz, że dla posiadaczy Anthalogy/wszystkich DLC do CIV6 ten dodatek jest za darmo?konrad19861208 pisze: 27 lis 2022, o 17:55 Według mojej teorii przyczyną usuwania koszyka w steam jest błąd cenowy gry ja ostatnio zauważyłem że zdarzają się sytuacje takie typu przykład podaję dlc najnowsze do civilization VI samo dlc kosztowało kosztuje 84 zł chyba z tego co pamiętam no nie wiem czy to wina jesiennej wyprzedaży czy tego że dlc ukazalo się na dzień wcześniej przed nią cena z doloczonego dlc do bundla tej że gry wynosiła 0 zł podeślę że pozostałe dodatki posiadałem myk który zrobiłem to że po mimo dodania do koszyka dlc z bundla nieszlo kupić wiec postanowiłem dodać inną grę i spróbować w ten sposób ku mojemu zdziwieniu udalo się kupiłeś zwykła tanią grę na wyprzedaży i dlc z bundla civ6 za parę groszy tu też jest przyczyna dlaczego steam może usuwać koszyk ponieważ występuje błąd cenowy którego prawdopodobnie nie jest w stanie naprawić od tak dopiero po usunięciu koszyka cena wraca do normy szkoda że nie znamy gier jakie były założę się że pewnie coś z bundla brałeś![]()