seria Mafia

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

W końcu poznam tą serię dzięki nadchodzącej darmówce Mafii 1. :macha: Rychło w czas.
Podobno powstaje też Mafia 4. :tak:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Nigdy nie było mi specjalnie po drodze z tą grą. Jedynka to już relikt, o ile ja w starocie gram nagminnie, o tyle tutaj jest tyle archaicznych mechanizmów, że mi się grać po prostu w to nie chce. Ale ja też po prostu nie lubię tych starych sandboxów; odpychają mnie nawet GTA, więc tu raczej ze mną jest coś nie tak. W dwójkę pograłem parę (cholera, ale to chyba było z 10...) lat temu, kiedy dawali ją za darmo w Golden Joysticks, i nie pamiętam z niej nic, nawet nie wiem czemu przerwałem. Trójkę kupiłem, kiedy każdy kupiony klucz został przekształcony w Definitive... i bawiłem się dobrze przez te 6 godzin, ale też ją zostawiłem. Rimejk jedynki kupiłem w Monthly, ale nawet nie odpaliłem - ale jest na liście do ogrania! Kto wie, może jak kiedyś w końcu do niego siądę, to wciągnie na tyle, że przejdę też 2 i 3. Słyszałem, że fabularnie wysoko stoi cała seria, nawet trójka, więc zdecydowanie muszę kiedyś te gry nadrobić. Oryginalną jedynkę na pewno przypiszę do konta, może nawet pobiorę, ale nie liczę, że okaże się dla mnie nagle bardzo zjadliwa.
ODPOWIEDZ