Grim Dawn GoG i Steam

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 138 razy
Kontakt:

Siemka :piwo:
Mam szybkie pytanie i zamykamy temat :D

Czy jak mam Grim Dawn na GoG i Grim dawn na Steam, mowa jest o PC, to jest szansa na granie wspólnie kampanii?
Jest możliwe połączenie między platformami?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Tyczkalive pisze: 31 lip 2022, o 10:18 Siemka :piwo:
Mam szybkie pytanie i zamykamy temat :D

Czy jak mam Grim Dawn na GoG i Grim dawn na Steam, mowa jest o PC, to jest szansa na granie wspólnie kampanii?
Jest możliwe połączenie między platformami?
Internety twierdzą że jest crossplay pomiędzy Steam i gog :macha:
Ci użytkownicy podziękowali Xanthi za ten post:
Tyczkalive
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Co za absurd.
Na GoG ma wersje Grim Dawn ze wszystkimi dodatkami..
Na Steam mam tylko podstawkę..
Wyobraźcie sobie że nie mogliśmy razem z narzeczoną grać pomimo posiadania Grim Dawn. Na początku chodziło o niekompatybilne wersje gry.. Ale potem okazało się że jak ktoś ma Grim Dawn Defenitive Edition i pobierze sobie to na przykład na platformie GoG to przy Tworzeniu serwera, utworzy wersje Grim Dawn Forgotten Gods.
I najlepsze, Ja mając podstawkę na Steam nie mogę dołączyć do tego serwera bo moja wersja to po prostu Grim Dawn XDD
Żeby grać razem trzeba na GoGu pobrać osobno samą podstawkę, bez DLC i dopiero wtedy możemy razem grać..

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, z reguły jak masz kompletną grę to niczego nie zmienia, ale tutaj jest inaczej :shock:
Ci użytkownicy podziękowali Tyczkalive za ten post:
xarlo12
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Xanthi pisze: 31 lip 2022, o 10:26 Internety twierdzą że jest crossplay pomiędzy Steam i gog :macha:
O! A gdzie to znalazłeś? Byłoby super, bo na GOGu mam wysokopoziomową postać i chciałem w to zacząć grać na Steamowej wersji od nowa, ale chętnie bym skopiował/przeniósł postępy, żeby mieć komplet pod ręką.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

CDJack pisze: 3 sie 2022, o 21:52
Xanthi pisze: 31 lip 2022, o 10:26 Internety twierdzą że jest crossplay pomiędzy Steam i gog :macha:
O! A gdzie to znalazłeś? Byłoby super, bo na GOGu mam wysokopoziomową postać i chciałem w to zacząć grać na Steamowej wersji od nowa, ale chętnie bym skopiował/przeniósł postępy, żeby mieć komplet pod ręką.
Nie ma crossplaya. osobno trzeba kupić podstawkę + dodatki. Nie ma znaczenia,że Twój partner ma komplet na steamie jeśli na gogu nie ma. Walczyłem z tym podczas gry w grudniu z bratem. Trzeba było zakupić całość na jednej platformie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Kamell pisze: 4 sie 2022, o 13:46
Nie ma crossplaya. osobno trzeba kupić podstawkę + dodatki. Nie ma znaczenia,że Twój partner ma komplet na steamie jeśli na gogu nie ma. Walczyłem z tym podczas gry w grudniu z bratem. Trzeba było zakupić całość na jednej platformie.
Mylisz się :)
To jakim cudem razem z narzeczoną udało nam się zagrać pomimo różnych platform?
Ona ma na Gogu Grim dawn + wszystkie dodatki.
Ja na Steamie mam samą podstawkę.

Wyjaśniłem to w ostatnim moim poście. Jeśli ktoś ma samą podstawkę, osoba która ma Grim Dawn wersję kompletną musi sobie zainstalować osobno samą podstawkę (Na GOG'u wchodzisz na Grim Dawn -> Bonusy -> i tam możesz sobie pobrać samą podstawkę, możesz też sobie wgrać który chcesz patch itp)
Ci użytkownicy podziękowali Tyczkalive za ten post:
CDJack
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Tyczkalive pisze: 4 sie 2022, o 20:59
Kamell pisze: 4 sie 2022, o 13:46

Mylisz się :)
To jakim cudem razem z narzeczoną udało nam się zagrać pomimo różnych platform?
Ona ma na Gogu Grim dawn + wszystkie dodatki.
Ja na Steamie mam samą podstawkę.

Wyjaśniłem to w ostatnim moim poście. Jeśli ktoś ma samą podstawkę, osoba która ma Grim Dawn wersję kompletną musi sobie zainstalować osobno samą podstawkę (Na GOG'u wchodzisz na Grim Dawn -> Bonusy -> i tam możesz sobie pobrać samą podstawkę, możesz też sobie wgrać który chcesz patch itp)
Ważne było też by mieć forgotten gods oraz wersję gry odpowiednią. Może to już poprawili,wiem że po utworzeniu serwera nie szło dołączyć do gry.
ODPOWIEDZ