Witam
Wystawiłem steam deck na sprzedaż, otrzymuje oferty kupna od samych ukraińców, chcą brać za pobraniem, bez targowania i zastanawiam się czy to nie będzie jakiś wałek.
Nie wysyłają żadnych podejrzanych linków,etykiet itp a adresy są z Krakowa, myślę o co tu może chodzić
Steam deck sprzedaż
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 303 razy
Weź kasę z góry lub odbiór osobisty z gotówką w ręce. Życie nie zdążyło nauczyć? 

- Ci użytkownicy podziękowali patrykem17 za ten post (w sumie 3):
- Patryk.PL • spamslovic • Ejdrien.
Różne wałki znam ale tu mi nic nie pasuje, jak można oszukać na pobraniepatrykem17 pisze: 26 cze 2022, o 17:55 Weź kasę z góry lub odbiór osobisty z gotówką w ręce. Życie nie zdążyło nauczyć?![]()
Normalnie. w tej sytuacji co jest to moga zrobic niezły wałek.Zaqu pisze: 26 cze 2022, o 18:01Różne wałki znam ale tu mi nic nie pasuje, jak można oszukać na pobraniepatrykem17 pisze: 26 cze 2022, o 17:55 Weź kasę z góry lub odbiór osobisty z gotówką w ręce. Życie nie zdążyło nauczyć?![]()
Np jak?pelikulas pisze: 26 cze 2022, o 18:49Normalnie. w tej sytuacji co jest to moga zrobic niezły wałek.Zaqu pisze: 26 cze 2022, o 18:01Różne wałki znam ale tu mi nic nie pasuje, jak można oszukać na pobraniepatrykem17 pisze: 26 cze 2022, o 17:55 Weź kasę z góry lub odbiór osobisty z gotówką w ręce. Życie nie zdążyło nauczyć?![]()
Nie chcąc wchodzic w szczegóły - domysł się jaka jest sytuacja.
Pobranie DPD musi zapłacić żeby dostał paczkę od kuriera więc sam nie wiem, no ale zrezygnuje i tak z takiej sprzedaży
- Podziękował: 180 razy
- Podziękowania: 59 razy
Też jestem ciekawy jaki przekręt można zrobić przy zakupie za pobraniem. Najpierw kupujący i tak musi zapłacić, żeby móc odebrać paczkę. Z drugiej strony fakt, że zgłaszają się sami Ukraińcy/Rosjanie już jest podejrzany.
- Ci użytkownicy podziękowali kon315 za ten post:
- spamslovic
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
A po co mają ci wysyłać linki i etykiety, jak nie potwierdziłeś? Tak naprawdę nawet tego nie potrzebują, żeby kogoś naciąć. A że pewnie mówisz o konkurencji aledrą, to nie jest trudno się domyślić, co mogą planować.
Adresy z tego samego miasta, a ty nie widzisz nic podejrzanego, że tylko w Krakowie chcą steamdecki.
Adresy z tego samego miasta, a ty nie widzisz nic podejrzanego, że tylko w Krakowie chcą steamdecki.
Dogadałem się na odbiór osobisty z gościem z Białorusi, zobaczymy co z tego wyjdzie a jak popytałem o co chodzi że chce to tyle ukrainców to wyjaśnili że na Ukrainie i Białorusi steam deck jest niedostępny
Białorus = rosja... wspierasz wojne sprzedając bialorusinowiZaqu pisze: 26 cze 2022, o 22:55 Dogadałem się na odbiór osobisty z gościem z Białorusi, zobaczymy co z tego wyjdzie a jak popytałem o co chodzi że chce to tyle ukrainców to wyjaśnili że na Ukrainie i Białorusi steam deck jest niedostępny

- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
ja nie dawno sprzedawalem steam decka we Wrocławiu , praktycznie sami ukraincy zainteresowani, gosciu do mnie taka łamaną polszczyzną gadał , jakies dziwne linki wysyłał (okazalo sie ze z googla z jego lokalizacją) że myslalem ze to oczywisty scam , zdziwiony byłem jak domofonem do mnie zadzwonił jeszcze tego samego dnia . no a ukraincy przy kasie za steam decka 3100 , wolną reką rzucaja prawie 5k.bolesna prawda pisze: 26 cze 2022, o 20:57 A po co mają ci wysyłać linki i etykiety, jak nie potwierdziłeś? Tak naprawdę nawet tego nie potrzebują, żeby kogoś naciąć. A że pewnie mówisz o konkurencji aledrą, to nie jest trudno się domyślić, co mogą planować.
Znajomy z Łodzi miał podobną sytuację , tylko że się umówił w galeri , po konsolke przyszła matka z dzieckiem , zakup dla męża..
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
No to teraz PIT X bo wiesz, pan vateusz zawita w Twe progiZaqu pisze: 28 cze 2022, o 16:02 I wszystko ok, odebrał osobiście a przyjechał z Krakowa około 200km w jedną stronę więc to raczej bardzo pożądany towar dla nich

Mówisz, ze są donosiciele na łowcach?

- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Bzdura.
- Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post:
- Wojtuś