Mortyr - jak uruchomić grę
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mam takie pytanie; czy komuś udało się odpalić pierwszego Mortyra i doprowadzać go do stanu w którym można w niego zagrać? Męczę się z tym już dłuższy czas. Po wgraniu dgVoodoo gra się odpala, ale jest za szybka. Próbowałem zablokować liczbę klatek przez Bandicam, ale wtedy coś się dgVoodoo zawiesza i znowu jest nie grywalna. Z kolei Radeon Chill nie widzi tej gry. Jeszcze próbowałem przez Rivatuner Statistics Server, ale tu też miałem problemy np. gra zawieszała się już na początkowych filmikach.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 59 razy
Jeśli dobrze pamiętam, ustawienie systemowego trybu zgodności z Win95 powinno spowodować korzystanie z jednego rdzenia procesora, co w niektórych grach które zasuwają jak szalone (na "współczesnym" sprzęcie) pomaga. Mi kiedyś pomogło z jednym tytułem, ale to nie był Mortyr.
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Można ustawić przypisania procesorów do danego zadania bez załączonego trybu kompatybilności.MartiusR pisze: 19 cze 2022, o 10:06 Jeśli dobrze pamiętam, ustawienie systemowego trybu zgodności z Win95 powinno spowodować korzystanie z jednego rdzenia procesora, co w niektórych grach które zasuwają jak szalone (na "współczesnym" sprzęcie) pomaga. Mi kiedyś pomogło z jednym tytułem, ale to nie był Mortyr.
Menedżer zadań