Mortyr - jak uruchomić grę

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mam takie pytanie; czy komuś udało się odpalić pierwszego Mortyra i doprowadzać go do stanu w którym można w niego zagrać? Męczę się z tym już dłuższy czas. Po wgraniu dgVoodoo gra się odpala, ale jest za szybka. Próbowałem zablokować liczbę klatek przez Bandicam, ale wtedy coś się dgVoodoo zawiesza i znowu jest nie grywalna. Z kolei Radeon Chill nie widzi tej gry. Jeszcze próbowałem przez Rivatuner Statistics Server, ale tu też miałem problemy np. gra zawieszała się już na początkowych filmikach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 59 razy

Jeśli dobrze pamiętam, ustawienie systemowego trybu zgodności z Win95 powinno spowodować korzystanie z jednego rdzenia procesora, co w niektórych grach które zasuwają jak szalone (na "współczesnym" sprzęcie) pomaga. Mi kiedyś pomogło z jednym tytułem, ale to nie był Mortyr.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

MartiusR pisze: 19 cze 2022, o 10:06 Jeśli dobrze pamiętam, ustawienie systemowego trybu zgodności z Win95 powinno spowodować korzystanie z jednego rdzenia procesora, co w niektórych grach które zasuwają jak szalone (na "współczesnym" sprzęcie) pomaga. Mi kiedyś pomogło z jednym tytułem, ale to nie był Mortyr.
Można ustawić przypisania procesorów do danego zadania bez załączonego trybu kompatybilności.

Menedżer zadań -> Szczegóły -> prawomlask na [dany proces] -> Ustaw koligację
ODPOWIEDZ