Brak dźwięku w słuchawkach podłączonego do kontrolera.

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz

Witam.
Mam pada Xbox One podpiętego przez kabel USB do komputera. Kiedy podłączam słuchawki do pada przez wejście mini-jack, dźwięk nie przełącza się na słuchawki, tylko dalej odtwarza mi w głośnikach.
Gdzie trzeba w opcjach windowsa 10 przełączyć dźwięk, by odtwarzał mi tylko na słuchawkach.
Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Właśnie sprawdziłem u siebie i mi działa, chociaż pierwszy raz z tego skorzystałem :) . Chwilę trwa (około 6 sekund) zanim się przełączy na dźwięk z pada. Potem w urządzeniach odtwarzających wyświetla mi
Zrzut ekranu 2021-06-05 184928.png
Zrzut ekranu 2021-06-05 184928.png (23.25 KiB) Przejrzano 7217 razy
Sorry, że pewnie nie pomogę, ale przynajmniej będziesz miał jakiś punkt odniesienia ;) .

PS. Słuchawki to JBL T110
Ci użytkownicy podziękowali jobjoxPL za ten post:
Kussi
Awatar użytkownika
Łowca

Ja już od wczoraj kombinuje i w ogóle nie wyświetla mi się jak u Ciebie na obrazku powyżej. Dzięki za info bo bym nawet nie wiedział że tak to ma wyglądać.
Kombinowałem w ustawieniach także, ale tam nic nie ma, po za domyślnymi ustawieniami.
A w mikserze głośności też nie ma zmiany urządzenia by przełączyć na pada :(
Ostatnio jak streamowałem grę to w OBS mogłem przełączyć na kontroler i głos był, ale w samym systemie nic takiego nie umiem znaleźć :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Kussi pisze: 5 cze 2021, o 19:18 Ja już od wczoraj kombinuje i w ogóle nie wyświetla mi się jak u Ciebie na obrazku powyżej. Dzięki za info bo bym nawet nie wiedział że tak to ma wyglądać.
Kombinowałem w ustawieniach także, ale tam nic nie ma, po za domyślnymi ustawieniami.
A w mikserze głośności też nie ma zmiany urządzenia by przełączyć na pada :(
Ostatnio jak streamowałem grę to w OBS mogłem przełączyć na kontroler i głos był, ale w samym systemie nic takiego nie umiem znaleźć :(
Warto dodać, że pad jako urządzenie odtwarzania pojawia się tylko po podłączeniu słuchawek, więc może lepiej spróbować z innym słuchawkami?
Awatar użytkownika
Łowca

Już problem się rozwiązał. Przez przypadek zostawiłem podłączone słuchawki w kontrolerze. Później instalowałem najnowsze sterowniki do karty sieciowej i uruchomiłem ponownie komputer, po załadowaniu systemu pojawił mi się wybór źródła wyjściowego dźwięku i dodatkowo źródło głośników z monitora.
Obrazek

Nie mam pojęcia jak to się stało, ale ważne że wszystko już w porządku.
Ci użytkownicy podziękowali Kussi za ten post:
jobjoxPL
ODPOWIEDZ