BF vs COD

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 70 razy
Podziękowania: 67 razy

Chcę wrócić do strzelanek, ostatnio grałem medal of honor i battlefield 2.

Jak już grać to tylko multiplayer :q

Którą serię polecacie i które tytuły?
Myślałem nad BF V albo Black Ops Cold War
Z tego co arh.eu mówi na filmiku cold war jest krokiem wstecz jeśli chodzi o multi
Tyle tego jest, że nie wiadomo co wybrać :/

@edit: czym jest ten warzone? Taki darmowoy PUBG?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

BFV jest już za 30 złoty, po 2 latach aktualizacjo gra ma sporo contentu (20 map) i ostatecznie odeszli od fortnitowych skinów (w większości), moim zdaniem najlepszy fps na większą skalę, płynność i strzelanie oceniam 10/10
Jedynie samoloty nie są zbalansowane ale to już inny temat
Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post (w sumie 2):
badylekMYTCHOS
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

badylek pisze: 9 maja 2021, o 22:59 Chcę wrócić do strzelanek, ostatnio grałem medal of honor i battlefield 2.

Jak już grać to tylko multiplayer :q

Którą serię polecacie i które tytuły?
Myślałem nad BF V albo Black Ops Cold War
Z tego co arh.eu mówi na filmiku cold war jest krokiem wstecz jeśli chodzi o multi
Tyle tego jest, że nie wiadomo co wybrać :/

@edit: czym jest ten warzone? Taki darmowoy PUBG?
Warzone to darmowy tryb Battle Royal z gry Cod Modern Warfare 2019. Za darmo więc polecam. Możesz grać i testować do woli i co najważniejsze za darmo. BF5 to gruz.
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post:
badylek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Ogólnie to słyszałem że BF1 jest lepszy od BFV, ja grałem tylko single i kampania z jedynki była 3 klasy wyżej, 9/10.
Sprawdź czy Ci podejdzie darmowy CoD, jak nie to skorzystaj z promki za 4 zeta na Game Pass Ultimate i tam możesz oba BFy (i nie tylko) sobie przetestować z abonamentu EA Play tam zawartego.
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
badylek
Awatar użytkownika
Robin Hood

MDA pisze: 9 maja 2021, o 23:49
Warzone to darmowy tryb Battle Royal z gry Cod Modern Warfare 2019. Za darmo więc polecam. Możesz grać i testować do woli i co najważniejsze za darmo. BF5 to gruz.
[/quote]

Dlaczego gruz? Mówienie nie bo nie mija się z celem
Awatar użytkownika
Robin Hood

Kupiłem BF V jakąs edycję super.

I szczerze?

Dawno nie widziałem tak epickiego intra do gry, cały czas w napięciu z ciarkami a oczy jak 5zł.

Za samo intro daję dla gry 9/10.
Ci użytkownicy podziękowali badylek za ten post:
MYTCHOS
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Tak, to jest świetne, ale pozostałe kampanie single to dramat. Tylko Ostatni Tygrys jakoś się jeszcze broni. Za to multi pozostawiono w bardzo fajnym stanie i gra się wręcz wyśmienicie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

@badylek z serią Battlefield jestem od BF2 i powiem Ci że żaden inny FPS w realiach jakich były te gry nie przekonał mnie do siebie. Call of Duty kampanie spoko, ale multi nigdy mnie nie przekonywało. Nawet tryb battle royale Warzone nie kupił mnie, w sumie tak samo jak w BF V, który jest tam na siłę. Z kolei Podbój to jest mój tryb i go uwielbiam. Chociaż szturm też niczego sobie. Skala i epickość jaką zawsze czułem w tej serii przyciągała mnie. Wiem że to nie jest Arma czy Squad, które są bardziej realistyczne, ale jednak zbyt realistyczne dla mnie. W szczególności Battlefield 4 jest niesamowity. Jest to moja najlepsza część serii. Battlefield 1 oraz Battlefield V są w moim odczuciu słabszymi odsłonami, ale nigdy bym nie powiedział że to są złe gry a nawet tylko dobre, one są bardzo dobre :) Gram we wszystkie wymienione części. I każda odsłona ma swoje plusy i minusy. Chyba największy żal mam do EA kiedy zrezygnowali z możliwości serwerów tworzonych przez społeczność. Mnogość opcji jaka jest w BF4 jak można ustawić zasady na serwerze mi bardzo się podobała.

Lubię grać w Apex Legends, Quake-a, ale najlepszym FPS-em, który jest bliżej rzeczywistości niż wymienione przed chwilą tytuły będzie dla mnie Battlefield :)

Ale aż wstyd przyznać ale nie przeszedłem żadnej kampanii w serii Battlefield :P Zawsze ta gra stała dla mnie multi i zawsze uważałem że singiel na doczepkę.
Ci użytkownicy podziękowali Refty za ten post:
badylek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

badylek pisze: 9 maja 2021, o 22:59 Jak już grać to tylko multiplayer :q
Jeśli multiplayer to daj sobie spokój bo szkoda nerwów. Cheater cheaterem pogania.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Seyonne pisze: 10 maja 2021, o 15:12 Tak, to jest świetne, ale pozostałe kampanie single to dramat. Tylko Ostatni Tygrys jakoś się jeszcze broni. Za to multi pozostawiono w bardzo fajnym stanie i gra się wręcz wyśmienicie.
Kampanie juz przeszedlem i jestem zachwycony :)
Jedynie co do tyralierow moglbym sie przyczepic. Mila gierka ale 7 godzin gry za 70 zl to zart, chociaz jest moc :)
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

To w moim osobistym rankingu:
Ostatni Tygrys > Tyralierzy > Kampania brytyjska > Kampania norweska

Totalnie nie podobało mi się to bieganie solo. Brytyjskiej na tej kobylastej mapie pewnie bym nie ukończył nawet, ale wpadłem na pomysł zawinięcia samolotu z lotniska i udało się obskoczyć to szybko :D Norweska natomiast i miałka fabularnie i gameplayowo była dla mnie, ledwo to przemęczyłem. Jedyne co mi się w niej podobało to fajne widoczki :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

Seyonne pisze: 11 maja 2021, o 09:31 To w moim osobistym rankingu:

Totalnie nie podobało mi się to bieganie solo. Brytyjskiej na tej kobylastej mapie pewnie bym nie ukończył nawet, ale wpadłem na pomysł zawinięcia samolotu z lotniska i udało się obskoczyć to szybko :D Norweska natomiast i miałka fabularnie i gameplayowo była dla mnie, ledwo to przemęczyłem. Jedyne co mi się w niej podobało to fajne widoczki :D
Oj tak, kampania norweska to taki wielki zart, 18 letnia komandoska, fabularnie sztosik.

Brytyjska tez spoko ale szkoda, ze dziadek odpadl na poczatku.

Przez pierwsze 2 godziny myslalem, ze zrobili z battlefielda cos na wzor farcry x assasin XD
Awatar użytkownika
Robin Hood

Seyonne pisze: 11 maja 2021, o 09:31 To w moim osobistym rankingu:

Ogolnie mam wrazenie, ze caly bf V jest zrobiony pod skradanie raczej, zwlaszcza na hardkorze
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Jak kampania z BFV Ci się podobała to ta z BF1 wywali Cię z krzesła. polecam Ci spróbować za 4 zeta.
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
badylek
ODPOWIEDZ