Immortals Fenyx Rising - czy warto?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Warto dawać 165 zł za wersję Gold gry Immortals Fenyx Rising na Xbox Series X / Xbox One? Mam grę do odbioru w salonie Media Expert (z gratisem, koszulką ze Star Warsów :E ) i się waham.
Ograłem demo, zajęło mi ono około 50 minut. W tym czasie znalazłem dwie znajdźki, zrobiłem poboczne zadanie (?) ze strzałą i kufrem, powybijałem trochę niedźwiedzi i innego tałatajstwa i cholera mi się spodobało. Jednakże z drugiej strony demo przedstawia chyba nie początek gry w jakiś tam późniejszy fragment.
Czy jest ktoś, kto przeszedł grę? Na ile godzin mniej więcej starcza? Dodatki DLC dają radę, czy lepiej je odpuścić? Początkowa faza gry jest okej, czy długo się rozkręca i odpycha? Do czego jest to podobne oprócz Zeldy? Gra jest zabugowana czy od strony technicznej jest okej bądź jest stosunkowo połatana?

Rozstrząsam to trochę, bo wewnętrzna cebula mi mówi że 165 zł za grę (w tym grę Ubi) to przesada. Tym bardziej że nigdy nie zapłaciłem za grę więcej jak 150 zł (ach ta kolekcjonerki Elexa i South Parka 2). Jednakże z drugiej strony cebula mi mówi że jak nie kupię teraz wersji Gold to później nigdy jej nie kupię albo cena na Microsoft Store nie będzie w najbliższym czasie (powiedzmy z rok, półtorej) w rozsądnych pieniądzach (tj. takich jak ten box).

Mile widziana odpowiedź każdej osoby która w grę grała, jak ukończyła to już całkiem. A jeszcze jakby grała na konsoli Xbox to już całkiem miód malina.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Demo zawiera wszystkie umiejętności Fenyxa, żeby można było zapoznać się z grą.

Pełna wersja zaczyna pomału zapoznawać nas z całą gamą umiejętności Fenyxa. Gram na PC i przeszedłem całą grę oraz dwa na trzy dodatki (trzeci czeka, aż skończę Borderlands 3). Dałem ze zniżką 252,74 zł za wersję Gold, ale nie żałuję ani złotówki :)

Obecnie w Immortals nabiłem 52 godziny, zaliczając dosłownie całą mapę podstawki i pierwszego dodatku. W drugim wyzwania Uplay skoncentrowane zostały na zaliczeniu przynajmniej raz każdej z zagadek, więc poleciałem po prostu z questem głównym.

Dodatki nie są długie, ale zawierają ciekawy content. Mogę się kłócić z tą "ciekawością" w przypadku pierwszego, gdyż tam mamy po prostu zakończenie historii Fenyx i więcej prób do przejścia (czasem mnie to nużyło, ale dałem radę), ale już dodatek z chińską mitologią i nowym bohaterem wyszedł im całkiem nieźle (a jak widziałem, to dodatek trzeci jest z kamerą w stylu Diablo).

Twórcy śmieszkują w grze na każdym kroku, więc polecam zagrać z polskimi napisami. Jeśli chodzi o początek to dość szybko zostajemy wciągnięci w wir wydarzeń i w zasadzie tylko od nas zależy, gdzie się udamy (aczkolwiek dwie lokacje podstawki są zablokowane do czasu dojścia do nich w fabule. Sporo czasu można spędzić na samym używaniu "wzroku orła" w celu znalezienia znajdziek.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Ja bym się nie zastanawiał i bym brał. Tak dokładniej, to wziąłem, wczoraj, w tej samej promocji (tylko koszulka z tarczą Kapitana Ameryki).

Grałem tylko w demo, wystarczyło, gra bardzo przyjemna. Więcej nie wiem, ale ważny szczegół - wersja Gold zdaje się powoli znikać ze sklepów (np. w Euro jest już niedostępna) i nie wiem, czy ta konkretna wersja do nich wróci, a trzeba przyznać, że gra (mimo jakości) popularna nie jest. Więc albo teraz, albo wcale. A myślę, że nawet w odległej przyszłości taniej gra + season pass Ci nie wyjdzie. Gra pewnie zejdzie do 80 zł, SP tak samo, więc masz to samo, a tu jeszcze jest koszulka za darmo. No, chyba że nim ludzie wykupią Golda ze sklepów, ten poleci niżej z ceną.

Jak ogarnę grę na dniach (czego nie obiecuję), to jeszcze coś tu dopiszę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Noi mnie namówiliście. Dzisiaj odebrałem zamówienie. Niech Was cholera weźmie, a miałem zapłacić 3 a nie 2 raty za Series Xa :E :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali Hemiq za ten post:
JasonTodd
ODPOWIEDZ