Alan Wake (seria)

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Obrazek
Chodzą słuchy, że Remedy może pracować nad drugą częścią. :macha:
Alan Wake i Alan Wake's American Nightmare to bardzo udane gry. Nie spodziewałem się wiele, a grało mi się w Alana szalenie przyjemnie. Bardzo polubiłem głównego bohatera, a wykorzystywanie światła do obrony dawało masę frajdy w walce z cieniami. :tak:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 11 razy

.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2021, o 22:39 przez Toshiz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 11 razy

Jožin z bažin twierdzi że nic nie wie także odwołujemy alarm.
Awatar użytkownika
Predator

Nie mówcie, że dałem się wkręcić. :D

Mi tam ta historia z mroczną strona Alana nawet się podobała. Pamiętam, że wykręciłem też ładny wynik w trybie hordy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Wygląda na to, że będzie remaster.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Dandyl pisze: 3 kwie 2021, o 18:03 Chodzą słuchy, że Remedy może pracować nad drugą częścią. :macha:
No nie mordeczko, to jakaś bzdura. Alan Wake i Control to obecnie jedno uniwersum i raczej gry o Alanie nie będzie nigdy, bo (jeżeli dobrze sobie przypominam) on "wyparował". Jakiś czas temu została podana informacja, że powstanie nowa gra w tym świecie, ale Alan raczej nie będzie jej protagonistą.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

StonRoc pisze: 22 cze 2021, o 19:54
Dandyl pisze: 3 kwie 2021, o 18:03 Chodzą słuchy, że Remedy może pracować nad drugą częścią. :macha:
No nie mordeczko, to jakaś bzdura. Alan Wake i Control to obecnie jedno uniwersum i raczej gry o Alanie nie będzie nigdy, bo (jeżeli dobrze sobie przypominam) on "wyparował". Jakiś czas temu została podana informacja, że powstanie nowa gra w tym świecie, ale Alan raczej nie będzie jej protagonistą.
Remaster Alana to the next best thing. Był taki artykuł w publicystyce CDA i choć nie grałem w te wszystkie gry od Remedy, to fascynujące jak Alan Wake, Control, Max Payne i Quantum Break dzielą to samo uniwersum.
Awatar użytkownika
Predator

Awatar użytkownika
Predator

StonRoc pisze: 22 cze 2021, o 19:54

A jednak powstanie :macha: :
https://www.youtube.com/watch?v=5KRFsTbthfw
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Dandyl pisze: 10 gru 2021, o 11:39 A jednak powstanie :macha: :
https://www.youtube.com/watch?v=5KRFsTbthfw
Wiedziałem, że przypomnisz ten komentarz. Nie wiem co powiedzieć, kiedyś miałem świra na punkcie tego uniwersum i wszelkie plotki na temat powrotu Alana były komentowane, krótko tym, że koleś wyparował a kolejna gra Remedy będzie o kimś zupełnie innym, ale powiązana, tak samo jak było w Controlu.

No teraz każdy może podziękować Epicowi, bo oni weszli we współpracę z Remedy i widać mają zamiar wycisnąć każdego centa (yuana?) z tej marki.
Awatar użytkownika
Predator

Obrazek
Mam nadzieję, że dwójeczka będzie co najmniej tak dobra jak Control.
Tylko czemu gra jest taka droga? :o I do tego podrożała. :E
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

Kiedy będzie można pobierać? :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Druga część ma być wolniejsza i skupić się bardziej na fabule.
Teraz sie znacznie bardziej zainteresowalem kontynuuacją, bo aktualnie ogrywam jedynkę i klimat bardzo fajny ale te walki to tragedia jest :?
Pierwsza gra była przygodową grą akcji – miała elementy horroru, ale była to przygodowa gra akcji. Była ona wypełniona fragmentami, które chcieliśmy naprawić, na przykład walka – fakt, że jest bardzo podobna i jest jej dużo przez całą rozgrywkę. [Zdecydowaliśmy, że przejście na] survival horror [w kontynuacji] ma dużo sensu – będzie mniej walki, tempo zostanie spowolnione – pozwoliło nam to zrobić więcej z fabułą i być bardziej ambitnym. Gdy walki jest mniej, każde starcie jest większym wydarzeniem – powiedział Sam Lake w wywiadzie.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Mam pewną teorię co do wątku z Alan Wake 2. Jest to powiązane z grą Control.

Jak wiadomo akcja Control i Alana Wakea odbywa się w tym samym uniwersum. Ale jak w ogóle jedna historia ma się do drugiej? I tutaj spojler z Control: AWE (ostatniego fabularnego DLC):
Spoiler:pokaż
Dlatego jestem zdania, że w AW 2 może być nawiązanie do Control AWE. Fabuła C AWE nie będzie wymagana do ogrania AW 2 ale znowu z drugiej strony, jeśli mam rację to aby nie psuć sobie niespodzianki z C AWE lepiej jednak jest to ograć przed AW 2 (oczywiście jeśli ma się Control na liście do zagrania).

Ale w takim razie nasuwa się teraz inna kwestia.
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

dzisiaj stalo sie cos za co najchetniej bym "sprzedal" sobie "plaskacza"... mialem juz dawno przestac czytac informacje o AW 2 ale pojawil sie kolejny artykul z zbiorem informacji przed premiera. jest on na planecie graczy. mysle sobie: "co mialem sie dowiedziec do juz sie dowiedzialem, co grubego moga tam podrzucic?".
tekst o wymaganiach, o AW 1 itd. i nagle, bez zadnego ostrzezenia jest informacja o... finale. o wyborze jaki czeka gracza... noz kur... serio?!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz

jojo87 pisze: 23 paź 2023, o 12:30 dzisiaj stalo sie cos za co najchetniej bym "sprzedal" sobie "plaskacza"... mialem juz dawno przestac czytac informacje o AW 2 ale pojawil sie kolejny artykul z zbiorem informacji przed premiera. jest on na planecie graczy. mysle sobie: "co mialem sie dowiedziec do juz sie dowiedzialem, co grubego moga tam podrzucic?".
tekst o wymaganiach, o AW 1 itd. i nagle, bez zadnego ostrzezenia jest informacja o... finale. o wyborze jaki czeka gracza... noz kur... serio?!
no i co. Po prostu poznałeś zakończenie ,niema się czym ekscytować czy żalić sie o coś. Dzięki za informacjie poczytam sobie jakie jest zakończenie
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

kamil5304 pisze: 23 paź 2023, o 13:33 no i co. Po prostu poznałeś zakończenie ,niema się czym ekscytować czy żalić sie o coś. Dzięki za informacjie poczytam sobie jakie jest zakończenie
Nie wiem jak Ty ale ja jeśli sam przerabiam jakiś tytuł (nie ważne czy do film, książka czy gra) to chciałbym poznać finał kończąc właśnie ten tytuł. A tym bardziej nie spodziewałem się spojleru z finału w artykule na kilka dni przed premierą...

Ale skoro chcesz to proszę bardzo, chodzi o ten artykuł.
https://planetagracza.pl/alan-wake-2-za ... nformacje/
Ci użytkownicy podziękowali jojo87 za ten post:
Hardkor
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

ODPOWIEDZ