Gra wyparowała całkowicie ze steam

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam mam taki problem, około półtora roku temu odkupiłem od znajomego konto na ktorym byla gra Titan Quest Anniversary Edition, mialem ja tez na drugim koncie innym koncie, i senk w tym ze miesiac temu normalnie na tym koncie od znajomego sie pokazywala i dzialala lecz teraz jak chce wlaczyc pokazuje ze nie mam jej kupionej i moge ja pozyczyc ( chce dodac ze byla ona kupywana przez kod z g2a) jak wszedlem w historie zakupow konta to rowniez tam nic nie ma. Na moim innym koncie normalnie dziala lecz chce te konto dac koledze zeby ze mna zagral. Z góry dzięki za pomoc. :?:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz

Na pewno była przypisana do konta? Jeśli możesz ją pożyczyć to może była po prostu z czyjejś biblioteki i family share się wywalił. A jeśli była przypisywana, to chyba tylko support.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

ZdanBan pisze: 31 mar 2021, o 12:37senk
Senk? SĘK? Drewno, tartak... Pies?
Ci użytkownicy podziękowali JasonTodd za ten post (w sumie 4):
Ejdrien.MYTCHOSSilaslukruciusz
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

Kupione w keyshopie, klucze może z lewego źródła i Steam usunął.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

nerka99 pisze: 9 cze 2021, o 16:23 Kupione w keyshopie, klucze może z lewego źródła i Steam usunął.
Ale w takiej sytuacji nie powinien się pojawić wiadomy żółty komunikat od steama?
Którego zasadniczo ciężko przeoczyć bo wymusza odfajkowanie potwierdzenia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

lewriczin pisze: 9 cze 2021, o 16:49
nerka99 pisze: 9 cze 2021, o 16:23 Kupione w keyshopie, klucze może z lewego źródła i Steam usunął.
Ale w takiej sytuacji nie powinien się pojawić wiadomy żółty komunikat od steama?
Którego zasadniczo ciężko przeoczyć bo wymusza odfajkowanie potwierdzenia.
Nie wiem, nigdy coś takiego mi sie nie przytrafiło i tylko sobie gdybałem ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

nerka99 pisze: 9 cze 2021, o 17:42 Nie wiem, nigdy coś takiego mi sie nie przytrafiło i tylko sobie gdybałem ;)
Np. coś takiego
https://mcmoutletonline.com/pics/steam- ... code-2.png
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 47 razy
Kontakt:

ZdanBan pisze: 31 mar 2021, o 12:37 (...) odkupiłem od znajomego konto (...) chce te konto dac koledze (...)
Na moje oko to jest dwukrotne złamanie regulaminu steam i waćpan się usilnie prosisz o drugą część swojego nicka :dziadek:
Ale to nie mój problem.

A co do kwestii, żeby dać koledze pograć, to na steamie jest coś takiego jak Remote Play - wystarczy że masz grę na własnym koncie. Szczegółów nie znam, bo się nigdy tym nie interesowałem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

remote play jest od wspolnej gry, a żeby dać pograć/udostepnić swoje gierki to steam family share
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Dokładnie. Co więcej, pro tip - nawet nie musicie być rodziną, oni tego nie sprawdzają.

Lepiej tak niż pożyczać konto. Poza tym że takie udostępnianie ograniczone jest do 5 kont, co i tak jest już bardzo dużą liczbą, nie ma tam właściwie żadnych ograniczeń (no dobra, nie wszystkie gry oficjalnie to wspierają, bądź zezwalają, jednak zdecydowana większość tak działa). Polecam, sam korzystam z family sharing z piątką znajomych z różnych krajów, nigdy nie było problemu.

/Edit: Zapomniałbym oczywiście o fakcie że nie możecie grać w tę samą grę naraz. Ale to się z automatu wyklucza pożyczając konto :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Da się grać w 2 osoby naraz, tylko nie ze sobą online.
Jedno konto musi przejść w tryb offline,
lub ktoś pożyczający po odpaleniu gry blokuje zaporą windows wyjście na steama i właściciel może sobie normalnie z konta korzystać, tylko trzeba się zgrać czasowo. Grałem z bratem nawet coop po LAN w Borderlands 2 z jednego egzemplarza.
ODPOWIEDZ