Pracuję nad kolejną grą paragrafową (wcześniej wstawiałem kilka na forum: viewtopic.php?p=423185#p423185). Tym razem będzie miała rozbudowaną mechanikę i spory element losowy.
Gracz wciela się we Władcę Mroku, który obudził się z trwającego wieki stanu pół-śmierci. Ma zadanie odbudować swoje imperium i podbić świat. W tym celu będzie rekrutował nowych wojowników, rozbudowywał swoje szpiegowsko-sekciarskie siatki w królestwach Wolnych Ludów i reagował na wydarzenia. Ano właśnie, wydarzenia - są one losowane za pomocą kart do gry (w sensie, takiej normalnej talii z damami i królami). Efekty kart mogą zależeć od różnych czynników - jak silna jest armia gracza, jak silne są jego wpływy w danym regionie, czy istnieje wrogość pomiędzy królestwami. Oczywiście, nierzadko gracz będzie też podejmował decyzje, w którą stronę ma się potoczyć wydarzenie. Wydarzenia, choć losowane, nie są jedynie oderwanymi od siebie "scenkami", niektóre z nich układają się w w wątki fabularne, gdzie efekt danego wydarzenia zależy od tego, czy gracz wcześniej rozegrał - i jak rozegrał - jakieś inne wydarzenia.
No i ten. Szukam testerów chętnych do spojrzenia na ten wytwór niezależnym okiem.
"Mroczne rządy" - szukam testerów do gry paragrafowej
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Nie wiem, jak ty ale ja lubię wolontariat i kiedyś testowałem gry dla takiej firmy jak Artifex Mundi.
Ja się nie wykruszyłem, lecz jak sam pisałem twoja gra mnie przerosła swoim skomplikowaniem. Podejrzewam, że jakbyś użył jakiego programu, który za człowieka robiłby krecią robotę to ludziom byłoby łatwiej.Adeptus pisze: 16 maja 2021, o 14:40 Niestety, osoby, które zgłosiły się do testów, jakoś wykruszyły, więc jeśli znajdą się jeszcze jacyś chętni, zapraszam.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 12 razy
Zrezygnowałeś z testowania, czyli się wykruszyłeś. To nie jest obraźliwe stwierdzenie, czy wyrzut pod czyimkolwiek adresem, tylko proste stwierdzenie faktu. Miałeś prawo zrezygnować i tak fajnie, że pomogłeś mi sprecyzować kilka kwestii na samym początku.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 12 razy
Cześć, przepraszam za posta pod postem, ale nie chciałem dublować tematu. W związku z faktem, że wielu testerów wymiękało już na samym początku, uznając grę za zbyt skomplikowaną, przygotowałem wersję elektroniczną, w której to komputer wszystko zlicza i losuje - czyli już bardziej komputerową grę tekstową, niż paragrafówkę. Gra napisana w TWINE, nieco podobna do https://adeptusrpg.wordpress.com/2021/1 ... wa-wersja/ , ale ze znacznie bardziej rozbudowaną mechaniką. Może teraz jacyś potencjalni testerzy się kuszą?