Usunięcie negatywa

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ponad miesiąc temu otrzymałem negatywny komentarz za to, że dałem negatywa Kupującemu, czyli typowy "odwetowy". Widzę, że negatyw ten nadal widnieje u mnie w profilu. Nie mam teraz pewności, czy zgłaszałem do usunięcia, czy nie, bo nie widzę tego zgłoszenia na liście wiadomości. Ale gdy próbuję zgłosić dostaję komunikat:
"Zgłoszenie nie może być złożone w tej sprawie.
Przyjęliśmy już zgłoszenie na transakcję dotyczącą gry Driftland: The Magic Revival. Dziękujemy za zaangażowanie." Jeśli faktycznie było już zgłoszenie, to dlaczego nie widzę go na liście wiadomości? Poproszę administrację o zerknięcie na to.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

:trollface: @up
ja zglosiłem sie z tym takims do admina to dostalem odpowiedz , ze sprzedający ma prawo do swojej opini , co tam ze miesiac klucza nie wysyla i wraca zdziwiony . :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali Monek22 za ten post:
Hellucinate
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Prawo broni przestępców, nic nowego :)
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

skywalker pisze: 1 lut 2021, o 13:05 Ponad miesiąc temu otrzymałem negatywny komentarz za to, że dałem negatywa Kupującemu, czyli typowy "odwetowy". Widzę, że negatyw ten nadal widnieje u mnie w profilu. Nie mam teraz pewności, czy zgłaszałem do usunięcia, czy nie, bo nie widzę tego zgłoszenia na liście wiadomości. Ale gdy próbuję zgłosić dostaję komunikat:
"Zgłoszenie nie może być złożone w tej sprawie.
Przyjęliśmy już zgłoszenie na transakcję dotyczącą gry Driftland: The Magic Revival. Dziękujemy za zaangażowanie." Jeśli faktycznie było już zgłoszenie, to dlaczego nie widzę go na liście wiadomości? Poproszę administrację o zerknięcie na to.
Widzę, że transakcja została zgłoszona przez drugiego jej uczestnika, dlatego nie możesz jej zgłosić i nie widzisz jej na liście. Skończę to co mam do zrobienia na dzisiaj i przysiądę do bazarku, to wtedy rzucę na to okiem ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

@up: Będę wdzięczny. Przez chwilę przeszło mi przez myśl, że może Kupujący miał zastrzeżenia do swojego "negatywa" (niesłusznie zresztą). Wydawałoby się, że zgłaszamy konkretny komentarz, a tu jak widać zgłaszamy całą transakcję, a to można zrobić tylko raz.
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Nie chcąc zakładać nowego tematu o tym samym, dopisuję się tutaj.

Mam ten sam problem, tj. otrzymałem negatywny komentarz, który w moim odczuciu jest niesprawiedliwy i chętnie bym to wykazał, ale nie mam jak, bo druga strona zgłosiła transakcję jako pierwsza.

Przy rozsądzaniu sporów moderator powinien wysłuchać obu stron zanim podejmie decyzję. Jak w sądzie, każda strona powinna mieć możliwość przedstawienia własnych argumentów. Sytuacja gdy jedna strona ma dostęp do mederatora, a druga nie ma, jest nie fair.

Mój przypadek jest o tyle ciekawy, że sprzedający w rozmowie ze mną obiecał, że nie wystawi mi negatywnego komentarza jeżeli ja obiecam nie kupować więcej od niego. Obiecałem, ale jak się domyślacie on słowa nie dotrzymał.

To że nie mam możliwości odwołania się, bo druga strona zrobiła to pierwsza, zabolało mnie dużo bardziej niż sam negatyw.

Transakcja nr 468315 jeżeli ktoś z administracji jest ciekaw.

Proszę o zmianę systemu na bardziej uczciwy.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Przyjrzę się sprawie o/
Awatar użytkownika
Zbanowany

Art pisze: 10 sie 2021, o 14:39 Nie chcąc zakładać nowego tematu o tym samym, dopisuję się tutaj.

Mam ten sam problem, tj. otrzymałem negatywny komentarz, który w moim odczuciu jest niesprawiedliwy i chętnie bym to wykazał, ale nie mam jak, bo druga strona zgłosiła transakcję jako pierwsza.

Przy rozsądzaniu sporów moderator powinien wysłuchać obu stron zanim podejmie decyzję. Jak w sądzie, każda strona powinna mieć możliwość przedstawienia własnych argumentów. Sytuacja gdy jedna strona ma dostęp do mederatora, a druga nie ma, jest nie fair.

Mój przypadek jest o tyle ciekawy, że sprzedający w rozmowie ze mną obiecał, że nie wystawi mi negatywnego komentarza jeżeli ja obiecam nie kupować więcej od niego. Obiecałem, ale jak się domyślacie on słowa nie dotrzymał.

To że nie mam możliwości odwołania się, bo druga strona zrobiła to pierwsza, zabolało mnie dużo bardziej niż sam negatyw.

Transakcja nr 468315 jeżeli ktoś z administracji jest ciekaw.

Proszę o zmianę systemu na bardziej uczciwy.
Skoro podpadles sprzedjącemu, to musial miec solidny powód, wiec negatyw jak najbardziej zasluzony tak sie mi zdaje ;)
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

pelikulas pisze: 10 sie 2021, o 17:01 Skoro podpadles sprzedjącemu, to musial miec solidny powód, wiec negatyw jak najbardziej zasluzony tak sie mi zdaje ;)
Chętnie bym tu opisał o co poszło, ale sprzedający nie wiedząc o dyskusji na forum nie mógłby się bronić i przedstawić swoich argumentów. Swoją drogą taka właśnie nieuczciwość mnie spotkała, bo ja nie wiem co on tam moderatorowi napisał, nie mam do tego wglądu.

Mogę natomiast zdradzić, że z treści otrzymanego komentarza nie wynika prawdziwy powód "podpadnięcia". Zatem niezależnie od tego czy słusznie podpadłem czy nie (moim zdaniem niesłusznie), to z całą pewnością treść negatywnego komentarza słuszna nie jest.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Art pisze: 10 sie 2021, o 17:51
pelikulas pisze: 10 sie 2021, o 17:01 Skoro podpadles sprzedjącemu, to musial miec solidny powód, wiec negatyw jak najbardziej zasluzony tak sie mi zdaje ;)
Chętnie bym tu opisał o co poszło, ale sprzedający nie wiedząc o dyskusji na forum nie mógłby się bronić i przedstawić swoich argumentów. Swoją drogą taka właśnie nieuczciwość mnie spotkała, bo ja nie wiem co on tam moderatorowi napisał, nie mam do tego wglądu.

Mogę natomiast zdradzić, że z treści otrzymanego komentarza nie wynika prawdziwy powód "podpadnięcia". Zatem niezależnie od tego czy słusznie podpadłem czy nie (moim zdaniem niesłusznie), to z całą pewnością treść negatywnego komentarza słuszna nie jest.
Ciekawe ktory to sprzewdający, pewnie z czarnej listy jakiś kanciarz w takim razie... Ja mam nadal wiszące komenty, ktore mi nie wystawili ludzie po ponad roku... ostatnio mi koles po poltora roku wystawil komentarz za kupiona gre... - lepiej pozno niz wcale, to dalem mu pozytyw, chociaż minimum powinien byc neutral za poltora roku zwloki...
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

pelikulas pisze: 10 sie 2021, o 19:06 Ciekawe ktory to sprzewdający, pewnie z czarnej listy jakiś kanciarz w takim razie...
Nie jest to kanciarz, to sprzedający o dobrej reputacji. Co ważne, nie pierwszy raz u niego kupiłem. Dlatego byłem zdziwiony jego niepoważnym zachowaniem. Gdy strony nie potrafią się dogadać co do warunków, przez co do transakcji nie dochodzi, to albo wystawiają sobie neutralne komentarze, albo nie wystawiają żadnych komentarzy. Negatywa dostałem w zasadzie za to, że ośmieliłem się z nim nie zgodzić w pewnej kwestii. Puściły mu nerwy i tyle, zdarza się.

Nie przejąłem się za bardzo tym negatywem. Zbulwersowało mnie głównie to, że on może sobie lobbować u moderatora za unieważnieniem komentarza, gdy ja nie mam dostępu do takiego mechanizmu. Ten system należałoby poprawić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

masz ikonke flagi przy komentarzu - tam się zgłasza i tam się "lobbuje"
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

Armin pisze: 10 sie 2021, o 22:34 masz ikonke flagi przy komentarzu - tam się zgłasza i tam się "lobbuje"
Jestem tego świadom. Przeczytaj dyskusję z początku tego wątku, w szczególności post Seyonne z 1 lutego, to zrozumiesz w czym problem.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Art pisze: 10 sie 2021, o 19:38
pelikulas pisze: 10 sie 2021, o 19:06 Ciekawe ktory to sprzewdający, pewnie z czarnej listy jakiś kanciarz w takim razie...
Nie jest to kanciarz, to sprzedający o dobrej reputacji. Co ważne, nie pierwszy raz u niego kupiłem. Dlatego byłem zdziwiony jego niepoważnym zachowaniem. Gdy strony nie potrafią się dogadać co do warunków, przez co do transakcji nie dochodzi, to albo wystawiają sobie neutralne komentarze, albo nie wystawiają żadnych komentarzy. Negatywa dostałem w zasadzie za to, że ośmieliłem się z nim nie zgodzić w pewnej kwestii. Puściły mu nerwy i tyle, zdarza się.

Nie przejąłem się za bardzo tym negatywem. Zbulwersowało mnie głównie to, że on może sobie lobbować u moderatora za unieważnieniem komentarza, gdy ja nie mam dostępu do takiego mechanizmu. Ten system należałoby poprawić.
To u mnie byla masa takich transkacji ze anulowana... koles kupuje za za minute cyk anulacja bo niedoczytal ze niema paypala... lub anulacje porostu ze anulowal i tyle... nikt nikomu komentarza wtedy nie wystawial i tak powinno byc... jak anulowane to nie ma komentarzy, tylko malwersanci wystawiają wtedy negatywy przy transakcjach anulowanych.
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

pelikulas pisze: 10 sie 2021, o 23:46 To u mnie byla masa takich transkacji ze anulowana... koles kupuje za za minute cyk anulacja bo niedoczytal ze niema paypala... lub anulacje porostu ze anulowal i tyle... nikt nikomu komentarza wtedy nie wystawial i tak powinno byc...
Warto przy okazji podkreślić, że szybkie anulowanie rezerwacji, która ma niewielkie szanse na pozytywne sfinalizowanie, jest korzystne dla sprzedającego, bo oferta może wtedy wrócić na rynek i szybciej znajdzie innego zainteresowanego. Mogłem przetrzymywać tę ofertę na czas negocjacji, ale zważywszy treść wiadomości od sprzedającego szanse powodzenia wydały mi się nikłe. Anulując oszczędziłem czas nie tylko sobie, ale i sprzedającemu. Jednocześnie czułem się w obowiązku wyjaśnić mu swoje powody, aby mógł poprawić swoje postępowanie, co mu się bardzo nie spodobało.
Ci użytkownicy podziękowali Art za ten post:
Michał1989
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: 10 sie 2021, o 23:46

To u mnie byla masa takich transkacji ze anulowana... koles kupuje za za minute cyk anulacja bo niedoczytal ze niema paypala... lub anulacje porostu ze anulowal i tyle...
Tutaj to jednak może być wina samego bazaru. Mimo zaznaczonej opcji typ płatności PayPal, później wyświetla też oferty które jednak nie posiadają tej metody płatności. Sam już z dwa razy musiałem anulować zakup, bo mi wyświetliło takie oferty jako pierwsze.
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

Jeżeli ktoś jest ciekaw, administracja przyznała rację sprzedającemu, unieważniając mu negatywa, a mnie nie. Trudno. Następnym razem w takiej sytuacji postąpię inaczej, tj. poczekam aż sprzedający sam anuluje rezerwację, nie zdradzając mu moich powodów odmowy zapłaty. Nie pierwszy raz okazuje się, że kupujący, z którym nie ma kontaktu i który po zarezerwowaniu nic nie robi, wychodzi na tym wszystkim lepiej niż ktoś, kto postępuje odpowiedzialnie i honorowo.

Niestety nie zostałem poinformowany o motywach rozstrzygnięcia i to jest naprawdę przykre.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2021, o 19:10 przez Art, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Bez owijania w bawełene, napisz kto to, to zrobimy mu reklame :D Przy okazji dodam typa na czarną liste.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: 12 sie 2021, o 16:38 Bez owijania w bawełene, napisz kto to, to zrobimy mu reklame :D Przy okazji dodam typa na czarną liste.
no wpisz nick Art w bazarze i sam sobie zobacz te komentarze
Awatar użytkownika
Zbanowany

No to serio ten koles ma coś z główka... jakim trzeba byc januszem cebulakiem zeby dawac negatywa bo ktos sobie nie popatrzyl jakie są opcje płatnosci... (o ile to prawda co napisal w negatynym komentarzu dla art). Ja miałem takich sytuacji kilka na bazarze ze ktoś anulowal bo niedopatrzył ze u mnie tylko przelew i nikt nikomu nie wystawiał komentarzy... wnisoek prosty - pam "w" to zwykły januszek cebulaczek, który musi wystawic negatywa bo ktos anulowal transkacje i on biedny stracil pare minut, bo gra zniknela mu z bazaru a w miedzyczasie ktos mógł mu przeciez te gre za pare groszy kupic. Brak szacunku dla takich ludzi - defakto takiemu nalezy sie solidny negatyw. Oczywiście pan "w" dodany na czarną liste. Takich cwaniaczów centusi januszków bazarowych trzeba tylko i wyłacznie tępic.

Od razu polecam tez blokowac januszka na steamie... U mnie zablokowany na steamie i dodany do czarnej listy na bazarze...
Zablokowany