Poszukuję pudełek po grach PC

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Witam!
Wiem, że pudełka na PC odchodzą do lamusa, ale mimo wszystko lubię ten kawał plastiku - każdy lubi co innego, a ten temat nie jest po to, żebyśmy się kłócili o taką głupotę. Postanowiłem uzupełnić swoją kolekcję z waszą pomocą. Gry pudełkowe często są tańsze premierowo, a czasem nawet po (miesiąc temu kupiłem pudełkowe Darksiders Genesis za 40zł) i większość traktuje boxa jak śmieć - a może masz coś co dla mnie będzie fajną ozdobą na półce.
Szczególnie interesują mnie:
Call of Duty Ghosts
Final Fantasy XV WE
Devil May Cry 5
Wolfenstein Youngblood
Shadow of Tomb Raider
AC4 AC Odyssey, AC Vallhala, AC Brotherhod
FarCry 3
Beyond Good and Evil

Jeśli coś dla mnie macie to piszcie na priv. :piwo:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Discord: Kamilovsky15#1241
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 193 razy
Kontakt:

Ło panie. Aż przypomniałem sobie że wszystkie gry pudełkowe spakowane mam w duży karton na strychu. Zrobię zdjęcia i podeślę na PW, ale z góry mówię że jest tego w cholerę dużo.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Ja czasem zamówię sobie jakieś fajne pudełka z dodatkami fizycznymi typu soundtrack czy artbook na artmagames
Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post (w sumie 3):
eldawido159dzurekGronkowiec
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Większość bez problemu znajdziesz na Allegro i olx.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 102 razy
Kontakt:

Mam coda ghosts w wersji hardened do oddania
Awatar użytkownika
Łowca

@Kamilovsky15 - chętnie zobaczę co tam masz :)
@kamil_999666 - znam stronkę, ale usunęli jakieś 90% boxów po grach - teraz chyba jest ich tam 6 :|
@Angrenbor - wiem i tak uzupełniłem całą kolekcję - brakuje mi tylko tych, które opisałem w tym wątku
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

kamil_999666 pisze: 25 gru 2020, o 15:07 Ja czasem zamówię sobie jakieś fajne pudełka z dodatkami fizycznymi typu soundtrack czy artbook na artmagames
Kurde dzięki chłopie. Wszedłem sobie tam i od razu zamówiłem to:
https://artmagames.com/strefa-kolekcjon ... tbook.html

https://artmagames.com/strefa-kolekcjon ... igami.html

Dzięki jeszcze raz :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Rzeczywiście, to już nie to co parę miesięcy temu. Pamiętam że gdy ostatnio zamawiałem przeglądałem ofertę grubą godzinę a parę tygodni temu już miałem zamawiać wypasione pudło po recore podczas gdy teraz już nie mają. Tylko jakiś Janusz za grubo ponad stówę wystawią te co od nich odkupił za dychę. Szkoda, mnóstwo fajnych gadżetów można było od nich odkupić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy

kamil_999666 pisze: 3 sty 2021, o 15:03 Rzeczywiście, to już nie to co parę miesięcy temu. Pamiętam że gdy ostatnio zamawiałem przeglądałem ofertę grubą godzinę a parę tygodni temu już miałem zamawiać wypasione pudło po recore podczas gdy teraz już nie mają. Tylko jakiś Janusz za grubo ponad stówę wystawią te co od nich odkupił za dychę. Szkoda, mnóstwo fajnych gadżetów można było od nich odkupić.
I tak wielkie dzięki za podrzucenie strony ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Temat trochę umarł, więc spróbuję odświeżyć :) Co do artmagames, to szkoda, że nie poruszyłem tego wątku wcześniej - jak przeglądałem stronkę pół roku temu to jeszcze by pełen asortyment, a teraz już nie ma prawie nic (oczywiście mowa o strefie pudełek i dodatków fizycznych do nich)
Poszukuję konkretnie tych pudełek:
Call of Duty Ghosts
Final Fantasy XV WE
Devil May Cry 5
Wolfenstein Youngblood
Shadow of Tomb Raider
AC4 AC Odyssey, AC Vallhala, AC Brotherhod
FarCry 3
Beyond Good and Evil

Jeśli coś dla mnie macie to piszcie na priv. :piwo:, ale nie bawcie się w chęć pomocy żeby tylko zwodzić mnie przez jakiś czas - nie wiem jaka radość z tego płynie, ale niestety się przytrafiło
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Powtórzę się: ponad połowę z twojej listy można dostać bez problemu na Allegro. A reszta jest na eBay'u, a zapewne i na OLX czy Amazonie też się coś znajdzie.
Awatar użytkownika
Łowca

Angrenbor pisze: 25 sty 2021, o 00:08 Powtórzę się: ponad połowę z twojej listy można dostać bez problemu na Allegro. A reszta jest na eBay'u, a zapewne i na OLX czy Amazonie też się coś znajdzie.
A ja też się powtórzę "większość traktuje boxa jak śmieć" - i do tych osób jest to skierowane - dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli jeszcze wyrzucić, a chcą się tego pozbyć. Nie skorzystałem z Twojej oferty, ponieważ uważam, że jeśli czegoś nie potrzebuję to nie biorę, bo może na tym skorzystać ktoś inny - jeśli ktoś poszukuje Beyond Good & Evil w tekturce to niech odezwie się do użytkownika @Angrenbor - ja nie skorzystałem, ponieważ tak jak odpisałem "Niestety, ale poszukuję plastikowych wydań - do postawienia. " :gwizdany:
I nie bój się - w między czasie przeszukuję allegro/ olx itd ale jest jak pisał @kamil_999666 o Januszach :roll:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie wiem, co ma tu do rzeczy moje wydanie, którego nigdzie nawet nie wystawiłem. Chcesz BG&E w plastiku to jest takich ofert kilka na Allegro, a skoro przez miesiąc nikt się do ciebie nie zgłosił to chyba logiczne, że musisz zacząć szukać gdzieś indziej. Żeby to jeszcze rzeczywiście były januszowe ceny (choć to kwestia bardzo względna - za unikalne pudełko sprzed kilkunastu lat w dobrym stanie nawet te kilkaset złotych wydaje się być rozsądne, wszystko zależy od tego ile sami jesteśmy skłonni wydać) ale tu masz nawet za 15 złotych plus wysyłka. Sorry, ale nikt ci tych pudełek nie odda za pół darmo, szukaj jeleni gdzie indziej. Może jakby to były nowe gry to jeszcze coś by się znalazło (chociaż pudło do Valhalli jest za niecałe 16 złotych z dostawą na wspomnianym serwisie, za takie pieniądze nie warto się bawić w szukanie po ludziach) ale nie tytuły mające już jakąś tam kolekcjonerską wartość, które ktoś trzymał przez lata by teraz je nagle wyrzucić "jak śmieć".
Ci użytkownicy podziękowali Angrenbor za ten post:
RoyKeane
Awatar użytkownika
Łowca

@Angenbor - ach ta urażona duma ... :D
I mylisz się dostałem parę wiadomości od ludzi, którzy chcą się tego pozbyć bo im zalega, ba nawet dostałem wiadomość od Ciebie ze zdjęciem (już wiesz co ma na rzeczy Twoje wydanie), a po tym jak Ci odmówiłem zacząłeś się czepiać w tym wątku - to chora zemsta czy czepianie się dla zasady? Nie wiem po co Ci ta wojna, ale starczy już tego. Co do Beyond masz rację znalazła się tańsza opcja i ją zakupiłem - wcześniej były tylko po januszowych cenach, które tylko martwo stoją na allegro. Pisząc, że sprawdzam all/olx, to nie miałem na myśli, że robię to codziennie - mam też inne zajęcia i obowiązki.
Co do listy to przekopiowałem i zapomniałem usunąć paru pozycji, więc teraz wygląda tak:
Poszukuję konkretnie tych pudełek, głównie pierwszych 3 :
Final Fantasy XV WE
Devil May Cry 5
Wolfenstein Youngblood
Shadow of Tomb Raider
AC4 , AC Brotherhod
FarCry 3

Dla zainteresowanych znalazłem na allegro sprzedawcę, który ma normalne ceny, więc można dorwać coś ciekawego
link: [URL] https://allegro.pl/oferta/cyberpunka-20 ... 4291fbf951
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ach ta urażona duma. Od kilku lat nie mogę się w sobie zebrać by powystawiać to co mi zalega na OLX bo mi się po prostu nie chce i jak raz trafiła mi się okazja, że ktoś szukał tego co akurat mam a następnie odmówił (choć jedynie zapytałem czy byłby zainteresowany bo sam zaznaczył, że chodzi o inne wydanie i nawet nie podałem swojej ceny) to teraz postanowię go zgnoić z zemsty. Taki podły drań ze mnie.

Napisałem o wszelkich serwisach aukcyjnych bo z własnego doświadczenia wiem, że to zdecydowanie najlepszy sposób na zdobycie takich pudeł, sam od lat z tego korzystam i nieraz wyrwałem w ten sposób białe kruki w dobrej cenie. Nie wiem, miałem ci podać konkretne linki do ofert na Allegro, żebyś był zadowolony? Nota bene ten miesiąc temu też były te samy gry tam dostępne, wystarczyło sprawdzić samodzielnie a nie czekać aż ktoś ci to coś podrzuci.

No i coraz bardziej rozwala mnie to januszowanie w kontekście przedmiotu czysto kolekcjonerskiego o ograniczonej dostępności. Jakim prawem limitowane albumy Led Zeppelin w wersji super deluxe kosztują po 700 złotych?! Ci złodzieje powinni jeszcze dopłacać za to, że chcę ich od tego uwolnić! Naprawdę sądzisz, że ktoś sprzeda ci limitowane pudełko z Shadow of Tomb Raider dostępne jedynie w ograniczonej sprzedaży przedpremierowej za bezcen? Serio? Ciesz się, że nie postanowiłeś zbierać planszówek bo ich ceny wprawiłyby cię w depresję.

Ale niech będzie, żebyś znowu nie mówił, iż jestem wredny. 3 minuty szukania:
https://www.olx.pl/oferta/gra-far-cry-3 ... 27ed5cc0d2
https://allegro.pl/oferta/far-cry-3-pc-9511441602
https://www.olx.pl/oferta/far-cry-3-i-4 ... a302096ac5

No chyba, że niecałe 40 złotych z wysyłką to też cena januszowa, wtedy przykro mi - TANIEJ NIE MA I RACZEJ NIE BĘDZIE.
Awatar użytkownika
Łowca

@Angrenbor nie, ale jednak tak :)
Awatar użytkownika
Łowca

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

Poszukuję samych pudełek dvd po grach na pc w wersjach angielskojęzycznych:
Metro 2033, Rage 2 oraz Doom Eternal.

P.S.
Mam nadzieję, że autor nie będzie miał mi za złe podpięcia pod temat.
ODPOWIEDZ