Witam
Otoz ze mieszkam w UK a chcialbym grac w gry po polsku to mam do was pytanko ( np. Fifa 21 brak polskiego jezyka )
- Tak wiem ze moglbym kupic gre np. na Allegro wersje pudelkowa ale jak dla mnie czas wysylki jest zbyt dlugi i tak wole wersje cyfrowe
Zainteresowaly mnie ceny brazylisjkiego Microsoft storu gdyz cena np takiego Call of duty Cold war jest bardzo atrakcyjna
32 Funty gdzie wersja pudelkowa w UK to kosz okolo 50, moja obawa jest ze nie bedzie tam jezyka Polskiego
Ktos moze orientuje sie czy gry z brazylijskiego ms storu sa po polsku lub czy mozna gdzies sprawdzic czy akurat gra ktora wychodzi na rynek UK obsluguje inne jezyki oprocz angielskiego ? czy to poprostu EA ma taki region language lock ?
Dzieki za pomoc
Jezyk gier na Xbox
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Pobierając grę z Xbox Live zawsze pobierze się w języku, jaki masz ustawiony w konsoli. Region, który ustawisz w sklepie nie ma żadnego znaczenia.
Jeśli gra posiada polską wersję językową, a ty ustawisz w konsoli polski język menu - gra będzie po polsku.
Jeśli gra posiada polską wersję językową, a ty ustawisz w konsoli polski język menu - gra będzie po polsku.
- Podziękował: 87 razy
- Podziękowania: 125 razy
Mam konsole z regionem polskim, a jezyk ustawiony na angielski i wszystkie gry grzecznie leca po angielsku, z 2 wyjatkami:
- Diablo 3 na darmowym weekendzie odpalalo sie po rusku (gdy jezyk konsoli byl ang),
- AC IV Black Flag bylo z ruskimi napisami (tez przy jezyku konsoli ang).
Po zmianie jezyka na polski obie gry byly po polsku. Przy AC rozumiem - gra z czasow x360, wszystkich jezykow nie obslugiwala (byly regionalizowane). Przy D3 nie rozumiem. W grach na obecna jeszcze generacje zawsze powinien wlaczac sie jezyk ustawiony na konsoli. I nawet nie jest do knca tak, jak pisze serafek, bo gra sie pobiera ze wszystkimi jezykami i przy zmianir jezyka konsoli, jezyk gry tez sie zmienia (testowalem na kilku tytulach). Ale jak widac, sa niewytlumaczalne wyjatki. Mozesz zmienic region i sprawdzic - chyba raz na 3 miesiace da sie zmienic region konsoli.
- Diablo 3 na darmowym weekendzie odpalalo sie po rusku (gdy jezyk konsoli byl ang),
- AC IV Black Flag bylo z ruskimi napisami (tez przy jezyku konsoli ang).
Po zmianie jezyka na polski obie gry byly po polsku. Przy AC rozumiem - gra z czasow x360, wszystkich jezykow nie obslugiwala (byly regionalizowane). Przy D3 nie rozumiem. W grach na obecna jeszcze generacje zawsze powinien wlaczac sie jezyk ustawiony na konsoli. I nawet nie jest do knca tak, jak pisze serafek, bo gra sie pobiera ze wszystkimi jezykami i przy zmianir jezyka konsoli, jezyk gry tez sie zmienia (testowalem na kilku tytulach). Ale jak widac, sa niewytlumaczalne wyjatki. Mozesz zmienic region i sprawdzic - chyba raz na 3 miesiace da sie zmienic region konsoli.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Na płycie to jest możliwe, że jest tylko angielski w kopii kupionej w UK. Ale w wersji cyfrowej musi tam być język polski. Spróbuj zmienić region konsoli na Polskę (nie ma żadnego limitu czasowego, w tym samym menu, co język konsoli możesz też zmienić region) i pobrać grę od nowa. Xboxa mam 3 lata, więcej gier kupiłem w Brazylii/Argentynie/USA niż w Polsce i jeśli tylko gra wyszła w Polsce po polsku, zawsze nasz język był w niej dostępny. Także w grach EA. Po prostu na Xboxie nie istnieje typowa regionalizacja jak np. na PS. Na PSN masz region przypisany do konta, stąd kupując grę w USA zawsze dostaniesz grę w wersji USA, często bez języka polskiego. Na Xboxie zawsze dostaje się wersję uniwersalną gry. Czasem język jest zależny od regionu, w którym pobierzesz grę - np. Wolfenstein 2 w Niemczech ma mocną cenzurę i jedynie język niemiecki, stąd jeśli pobierzesz grę, ustawiwszy region konsoli na niemiecki - gra pobierze się w wersji ocenzurowanej, a zmiana języka konsoli nie poskutkuje w grze.Zinqzinq pisze: 1 lis 2020, o 18:03 Tak i nie bo jak pobierzesz Fife 21 w UK na konsole z jezykiem Polskim i tak bedzie po angielsku
mam nadzieje ze inny gry nie , kupie call of duty brazylijskie i sie przekonam![]()
Podsumowując: wywal FIFĘ 21, zmień region konsoli na Polskę, pobierz od nowa. Wtedy musi się uruchomić po polsku.
Potwierdzenie, aż sprawdziłem, czy dobrze pamiętam: przy ustawieniu regionu na Niemcy, a języku na polski Wolfenstein 2 pobiera 50,73 GB. Przy ustawieniu języka i regionu na polski, pobiera 52,31 GB.