Command & Conquer Remastered Collection

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Mam dylemat gdzie kupić grę, na Originie czy Steamie. Z tego co widzę nie ma notki, że gra wymaga Origina, ale czy na pewno nie potrzeba łączyć się z launcherem? Z drugiej strony zastanawiam się czy z jakiegoś powodu warto kupić na Originie C&C? Jakby cena była niższa na którymś z tych launcher-ów to chociaż to by mi pomogło wybrać miejsce zakupu :/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 73 razy

Refty pisze: 5 cze 2020, o 23:21 Mam dylemat gdzie kupić grę, na Originie czy Steamie. Z tego co widzę nie ma notki, że gra wymaga Origina, ale czy na pewno nie potrzeba łączyć się z launcherem? Z drugiej strony zastanawiam się czy z jakiegoś powodu warto kupić na Originie C&C? Jakby cena była niższa na którymś z tych launcher-ów to chociaż to by mi pomogło wybrać miejsce zakupu :/
Czekaj na Epica ! ,może jeszcze za darmo będzie xd
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Michał1989 pisze: 5 cze 2020, o 23:34
Refty pisze: 5 cze 2020, o 23:21 Mam dylemat gdzie kupić grę, na Originie czy Steamie. Z tego co widzę nie ma notki, że gra wymaga Origina, ale czy na pewno nie potrzeba łączyć się z launcherem? Z drugiej strony zastanawiam się czy z jakiegoś powodu warto kupić na Originie C&C? Jakby cena była niższa na którymś z tych launcher-ów to chociaż to by mi pomogło wybrać miejsce zakupu :/
Czekaj na Epica ! ,może jeszcze za darmo będzie xd
No właśnie nie chcę tyle czekać :P Inne gry od EA potrzebują konta Origin i się zastanawiałem czy też wymaga ta gra jakiekolwiek połączenia z kontem EA. I czy coś tracę kupując na Steamie, albo co tracę kupując na Originie?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Nie łączysz się z kontem EA, po odpaleniu gry ze Steama masz coś takiego:

Obrazek

Masz dodatkowo osiągnięcia, karty kolekcjonerskie. Także wiele nie tracisz, o ile nie nic. Wybierz platformę jaką bardziej wolisz (gra jest w abonamencie Premier na Originie, można ją też mieć 10% taniej jeśli przypadkiem wykupujesz nawet sam plan Basic) :D
Ci użytkownicy podziękowali Povi^ za ten post:
Refty
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

@Povi^ dzięki za odpowiedź :) Po prostu dziwi mnie fakt, że jak inne gry od EA potrzebują Origina a ta gra jest wyjątkiem. Całą kolekcje mam na Originie gier C&C więc chciałem tam zakupić. Dlatego zastanawiałem się czy coś tracę mając grę na platformie Origin. Z kolei pytanie jeszcze jedno czy cross platform multiplayer działa? I to chyba jest ostatnie i decydujące pytanie.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Jeszcze nie sprawdzałem, ale jedna z recenzji podpowiada to:
If you own the collection on Origin and want to play against Steam friends, or vice versa, you can't send them direct session invites. Your only option is to host a publicly visible game, then tell your cross-platform friend to refresh the public "join" list as quickly as possible to take up any of your session's open slots. C&C:RC does not support closed, password-protected lobbies at this time, which is a bummer. I'm happy a workaround is available at launch, at least, for cross-platform friends willing to jump through hoops, but it feels a little silly for 2020.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

;) Jeszcze raz dzięki @Povi^ Wygląda to nie ciekawie w tym przypadku. Z kolei obecnie nikt z moich znajomych nie ma tej kolekcji więc problem może nie do końca ważny dla mnie (chociaż w przyszłości kto wie). To pytanie zadawałem dlatego bo nie wiedziałem czy mogę z innymi graczami nieznajomymi walczyć po sieci jak oni mają wersję na Steam-a. Teraz sobie myślę, że jak tam nie ma jakiegoś dobrego lobby, to rozwiązanie nawet przy meczach z nieznajomymi będzie lepsze na Steamie. Bo jak będę chciał rewanżu :P to się doda człowiek do znajomych, a tutaj będzie problem :/ Poczekam może jeszcze z kupnem chociaż już dzisiaj chciałem pograć :/

Edit: I jeszcze jedno dotyczące modów bo ja słaby jestem w te klocki praktycznie nie zdarza mi się modować gier, a to może być wyjątek. Więc pytanie jest takie. Jak mody się pojawiają na Steam-ie to mogę je pobierać i używać na Originie? Znalazłem taką wzmiankę na stronie EA
Jak korzystać z modów w Origin?

Jeśli planujesz grać w Command & Conquer Remastered Collection przez Origin, musisz zapisywać swoje mody w przyporządkowanym do gry folderze na mody. Szczegółowe informacje o takich folderach zamierzamy zaprezentować przed premierą. W samej grze przejdź na ekran Opcje / Mody, gdzie będziesz mieć możliwość aktywacji modów.

Przewiń do góry

Jak korzystać z modów w Steam?

Jeśli planujesz grać w Command & Conquer Remastered Collection przez Steam, możesz subskrybować mody bezpośrednio w Warsztacie Steam, odwiedzając centrum społeczności Remastered Collection lub stukając przycisk Warsztatu Steam na ekranie Opcje / Mody w grze. Możesz też zapisywać mody bezpośrednio w przyporządkowanym do gry folderze na mody. Szczegółowe informacje o takich folderach zamierzamy zaprezentować przed premierą. W samej grze przejdź na ekran Opcje / Mody, gdzie będziesz mieć możliwość aktywacji modów.

Przewiń do góry
Więc jak będę miał pobrany mod to będę mógł dodać go do folderu, ale czy będę mógł go pobrać?
Ci użytkownicy podziękowali Refty za ten post:
miloszx8
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja wzialem wersje na steam, ze wzgledu na wygode launchera i workshop. Gra działa perfekcyjnie, zadnych dodatkowych kont nie trzeba. Goraco polecam.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

keiran pisze: 6 cze 2020, o 12:23 Ja wzialem wersje na steam, ze wzgledu na wygode launchera i workshop. Gra działa perfekcyjnie, zadnych dodatkowych kont nie trzeba. Goraco polecam.
Chyba też się skieruję ku steamowi ale szkoda mi że cała kolekcja jest na Originie :/

Wykażę się teraz ignorancja i nie wiedzą bo jestem lata na Steamie i jakoś tego Workshopu specjalnie nie używałem. Czy jak teraz pojawią się tam mody to będę mógł je użyć poza platformą Steam?
Załączniki
kolekcja.jpg
kolekcja.jpg (208.21 KiB) Przejrzano 3570 razy
ODPOWIEDZ