Command & Conquer Remastered Collection
Mam dylemat gdzie kupić grę, na Originie czy Steamie. Z tego co widzę nie ma notki, że gra wymaga Origina, ale czy na pewno nie potrzeba łączyć się z launcherem? Z drugiej strony zastanawiam się czy z jakiegoś powodu warto kupić na Originie C&C? Jakby cena była niższa na którymś z tych launcher-ów to chociaż to by mi pomogło wybrać miejsce zakupu :/
- Podziękował: 86 razy
- Podziękowania: 73 razy
Czekaj na Epica ! ,może jeszcze za darmo będzie xdRefty pisze: 5 cze 2020, o 23:21 Mam dylemat gdzie kupić grę, na Originie czy Steamie. Z tego co widzę nie ma notki, że gra wymaga Origina, ale czy na pewno nie potrzeba łączyć się z launcherem? Z drugiej strony zastanawiam się czy z jakiegoś powodu warto kupić na Originie C&C? Jakby cena była niższa na którymś z tych launcher-ów to chociaż to by mi pomogło wybrać miejsce zakupu :/
No właśnie nie chcę tyle czekaćMichał1989 pisze: 5 cze 2020, o 23:34Czekaj na Epica ! ,może jeszcze za darmo będzie xdRefty pisze: 5 cze 2020, o 23:21 Mam dylemat gdzie kupić grę, na Originie czy Steamie. Z tego co widzę nie ma notki, że gra wymaga Origina, ale czy na pewno nie potrzeba łączyć się z launcherem? Z drugiej strony zastanawiam się czy z jakiegoś powodu warto kupić na Originie C&C? Jakby cena była niższa na którymś z tych launcher-ów to chociaż to by mi pomogło wybrać miejsce zakupu :/

- Discord: povi
- Podziękował: 157 razy
- Podziękowania: 110 razy
- Kontakt:
Nie łączysz się z kontem EA, po odpaleniu gry ze Steama masz coś takiego:

Masz dodatkowo osiągnięcia, karty kolekcjonerskie. Także wiele nie tracisz, o ile nie nic. Wybierz platformę jaką bardziej wolisz (gra jest w abonamencie Premier na Originie, można ją też mieć 10% taniej jeśli przypadkiem wykupujesz nawet sam plan Basic)

Masz dodatkowo osiągnięcia, karty kolekcjonerskie. Także wiele nie tracisz, o ile nie nic. Wybierz platformę jaką bardziej wolisz (gra jest w abonamencie Premier na Originie, można ją też mieć 10% taniej jeśli przypadkiem wykupujesz nawet sam plan Basic)

@Povi^ dzięki za odpowiedź
Po prostu dziwi mnie fakt, że jak inne gry od EA potrzebują Origina a ta gra jest wyjątkiem. Całą kolekcje mam na Originie gier C&C więc chciałem tam zakupić. Dlatego zastanawiałem się czy coś tracę mając grę na platformie Origin. Z kolei pytanie jeszcze jedno czy cross platform multiplayer działa? I to chyba jest ostatnie i decydujące pytanie.

- Discord: povi
- Podziękował: 157 razy
- Podziękowania: 110 razy
- Kontakt:
Jeszcze nie sprawdzałem, ale jedna z recenzji podpowiada to:
If you own the collection on Origin and want to play against Steam friends, or vice versa, you can't send them direct session invites. Your only option is to host a publicly visible game, then tell your cross-platform friend to refresh the public "join" list as quickly as possible to take up any of your session's open slots. C&C:RC does not support closed, password-protected lobbies at this time, which is a bummer. I'm happy a workaround is available at launch, at least, for cross-platform friends willing to jump through hoops, but it feels a little silly for 2020.

Edit: I jeszcze jedno dotyczące modów bo ja słaby jestem w te klocki praktycznie nie zdarza mi się modować gier, a to może być wyjątek. Więc pytanie jest takie. Jak mody się pojawiają na Steam-ie to mogę je pobierać i używać na Originie? Znalazłem taką wzmiankę na stronie EA
Więc jak będę miał pobrany mod to będę mógł dodać go do folderu, ale czy będę mógł go pobrać?Jak korzystać z modów w Origin?
Jeśli planujesz grać w Command & Conquer Remastered Collection przez Origin, musisz zapisywać swoje mody w przyporządkowanym do gry folderze na mody. Szczegółowe informacje o takich folderach zamierzamy zaprezentować przed premierą. W samej grze przejdź na ekran Opcje / Mody, gdzie będziesz mieć możliwość aktywacji modów.
Przewiń do góry
Jak korzystać z modów w Steam?
Jeśli planujesz grać w Command & Conquer Remastered Collection przez Steam, możesz subskrybować mody bezpośrednio w Warsztacie Steam, odwiedzając centrum społeczności Remastered Collection lub stukając przycisk Warsztatu Steam na ekranie Opcje / Mody w grze. Możesz też zapisywać mody bezpośrednio w przyporządkowanym do gry folderze na mody. Szczegółowe informacje o takich folderach zamierzamy zaprezentować przed premierą. W samej grze przejdź na ekran Opcje / Mody, gdzie będziesz mieć możliwość aktywacji modów.
Przewiń do góry
Chyba też się skieruję ku steamowi ale szkoda mi że cała kolekcja jest na Originie :/keiran pisze: 6 cze 2020, o 12:23 Ja wzialem wersje na steam, ze wzgledu na wygode launchera i workshop. Gra działa perfekcyjnie, zadnych dodatkowych kont nie trzeba. Goraco polecam.
Wykażę się teraz ignorancja i nie wiedzą bo jestem lata na Steamie i jakoś tego Workshopu specjalnie nie używałem. Czy jak teraz pojawią się tam mody to będę mógł je użyć poza platformą Steam?
- Załączniki
-
- kolekcja.jpg (208.21 KiB) Przejrzano 3570 razy