Outward - gra warta uwagi?

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy

Cześć. Znalazłem przeglądając YouTube gameplay z gry Outward. Poszperałem trochę i gra ma roczek z haczykiem, ale wcześniej jakoś o niej nie słyszałem w ogóle. Może ktoś grał i mógłby trochę o niej napisać, czy warto itd.

Spotkałem opinie, że jest trochę na wzór Gothica itd. Brak minimapy, crafting, podobno dbanie o żywność, wodę, temperaturę ciała itp.

Cenowo wychodzą okolice 60 zł (obstawiam, że jak zaczekam to można kupić za jakieś 50-55 zł). Niby niewiele, ale jak ma tylko poleżeć po 10-15 minutach gry to szkoda trochę. Swoją drogą gra wydaje mi się podobna troszkę do Elexa, na którego poluje już sporo czasu i nijak nie chce stanieć (skąd te gry mają tak niski spadek cen?) poniżej 50 zł :(. Ale czekam dalej :)

Więc ktoś może ograł tytuł i mógłby napisać czy ten crafting, aspekty surwiwakowe są wyssane z palca, wyolbrzymione czy jednak jest coś na rzeczy. Jakoś spodobała mi się wizja spania na plaży i konieczności rozpalenia ogniska żeby nie zmarznąć xD

Pozdrawiam

PS: Jak jest z w wersją PL, bo niby na Steam jest, filmiki z bliskiego okresu, a wersja gry ENG (możliwe, że ktoś woli w taką grać i tak trafiam).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Może Broda coś podpowie.
https://www.youtube.com/watch?v=X6TXSFkl88M

..:: PzD ::..

Edit:
A tu dowód na język polski.
https://www.youtube.com/watch?v=3uVFCIygQ_4
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Do gier Piranha Bytes nie można tego tytułu porównać, jest tu zbyt mało\zbyt słaba historia. Ta gra nastawiona jest na surwiwal, crafting trudną rozgrywkę. Jest też bardzo budżetowa i słaba graficznie (jeśli zależy Ci na grafice), ale ma za to kilka ciekawych pomysłów.
Więc jesli nie zależy Ci na fabule, a liczy się czysty gameplay i nie przeszkadza Ci budżetowość tytułu to myślę, że warto.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

alvaro pisze: 13 kwie 2020, o 06:51 (skąd te gry mają tak niski spadek cen?)
Bo gry wróciły do starego poziomu, gdy cena gry na PC i na konsole była na podobnym poziomie.
Tak to CD Projekt podratował nasz rynek dając lepsze ceny ale to już przeszłość.
Masz teraz takie cuda jak „promocje" -75% a cena jak za premierówkę kiedyś :dziadek:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy

Obejrzałem parę recenzji, poczytałem i gra wygląda średnio ciekawie - wydaj się się pusta, więc czekam na spadek ceny - na razie jets w co grać, ale w alertach na GG.Deals wylądowała :)
ODPOWIEDZ