Co zrobić jak ktoś nie wystawia komentarza?
Sprawa była poruszana już wiele razy w sugestiach dotyczących bazaru, ale na tę chwilę nie ma niestety żadnej możliwości żeby coś z takimi handlarzami zrobić. Jeśli ktoś nie ma chęci robić wymiany kilka miesięcy to polecam wszystkim dodać go na czarną listę zanim coś od was kupi. Nie polecam jednak wystawiać mu negatywa bo zostanie on pewnie usunięty przez moderację, ponieważ w regulaminie nie ma nic o długości wymiany, więc jedyne co można zrobić to dać neutralny komentarz. U mnie akurat transakcja była wyjątkowo szybka, bo na przelew czekałem tylko 10 dni a na komentarz miesiąc, co było chyba jego rekordem. Najgorsze jest to, że on kilkanaście razy na dzień jest online i na każdą wiadomość odpisuje dosyć szybko a mimo to nie ma czasu ani na zapłatę ani na wystawienie komentarza. Jeśli miałbym taką możliwość to z chęcią bym go zbanował.
- Podziękował: 1287 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Taki lekki offtop - a harcik to przypadkiem sam gdzieś nie zobowiązał się do nie brania udziału w bazarowych przepychankach ze względu na to, że łamie punkt regulaminu dot. prowadzenia działalności zarobkowej związanej z tym, co odprawia się na bazarze? W którymś temacie to było. To jak już dajecie na czarną listę, to polecam też dodać użytkownika B4rT45. Ten to non stop ma wesele, sprawy rodzinne, komunie, chrzciny, imprezy, dzieci, porody, zgony. Ale żeby wejść na bazar i nie dać komentarza zawsze ma czas. Czort by ich!
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Przepraszam jeśli komuś z was nie dałem komentarza.
Jak nie odpowiedziałem n wiadomość to pewnie jej nie widziałem.
Za chwilkę dam na spokojnie. Jeszcze została mi jakaś ilość zaległych komentarzy ale staram się dawać co 24h aby reputacja wpadała użytkownikom. Mi nie zależy na pkt ale staram się by inni dostawali dlatego nie daję komentarzy na raz.
Miałem dwie prywatne oferty ale owszem obiecałem, więc już zdejmuję.
Jak nie odpowiedziałem n wiadomość to pewnie jej nie widziałem.
Za chwilkę dam na spokojnie. Jeszcze została mi jakaś ilość zaległych komentarzy ale staram się dawać co 24h aby reputacja wpadała użytkownikom. Mi nie zależy na pkt ale staram się by inni dostawali dlatego nie daję komentarzy na raz.
Miałem dwie prywatne oferty ale owszem obiecałem, więc już zdejmuję.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2019, o 12:27 przez harcik, łącznie zmieniany 1 raz.
Olej... mi niektore niewystawione komentarze wiszą ponad rok, bo kupujocy nie wystawiaja... a co chwila do nich pisac sie mi nie chce...BIPTOA pisze: Mam problem, ten użytkownik https://bazar.lowcygier.pl/user/harcik kupił ode mnie grę, i mimo przypominania nie chcę wystawić komentarza co mogę zrobić?
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
*hruhur* mu lepe i poskarżyć się adminowiBIPTOA pisze: Mam problem, ten użytkownik https://bazar.lowcygier.pl/user/harcik kupił ode mnie grę, i mimo przypominania nie chcę wystawić komentarza co mogę zrobić?
A tak szczerze, wielu ludzi po prostu porzuca bazar, a jak są nawet online to im się po prostu nie chce wystawiać pozytywnej opinii czy coś. Nie powinno się zmuszać ludzi do wystawiania tej reputacji tak w sumie. Ja czasami zapomnę o tym, czasem mi ktoś przypomni, czasem sam sprawdzę i jest w porządku.
- Podziękował: 122 razy
- Podziękowania: 472 razy
- Kontakt:
Legenda bazaru... xD Kupuje po taniości na bazarze i odsprzedaje (poza bazarem) drożej. Takich biznesmenów jest więcej, tylko że z innymi nie ma problemów, bo domykją swoje transakcje szybko i sprawnie. A użytkownik harcik czeka z wystawieniem komentarza do momentu, aż znajdzie nowego nabywcę. Robi sobie taki rodzaj zabezpieczenia, gdyby w razie klucz był wykorzystany. Ponadto nie wchodzi w transakcję po otrzymaniu zakupionej gry, stwarzając pozory że nawet nie odczytał wiadomości z przesłnym kluczem, a tak naprawdę kluczyk wziął z wiadomości przesłanej na maila. O częstych i długich opóźnieniach z wpłatami nawet nie wspomnę... Proponuję wszystkim, dodawanie tego typu użytkowników do blacklisty. To obecnie jedyny sposób walki z tego typu irytującymi nabywcami waszych gier.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
no i nigdy nic już u ciebie nie kupi, a mi nie przeszkadza jakoś, że skupuje ode mnie gry po 20-30zl i zapomina o jakimś marnym komentarzyku ;]
co mnie to obchodzi, że sprzedaje je dalej za 50-100zl czy milion groszy, jego sprawa
Komentarze powinny mieć limit do X dni po zakończeniu sprzedaży, jak ktoś nie wystawi to z automatu pozytyw albo żaden i blokada późniejszego wystawienia. Kilka razy sprzedawałem gierki które wg. hubmle bumble miały termin ważności. Odpowiadając na pytanie, lepiej sobie poblokować problematycznych bazarowiczów, problem z komentarzem to najmniejszy problem ja czekałem 20 dni na wpłatę.
- Podziękował: 122 razy
- Podziękowania: 472 razy
- Kontakt:
Pozwolę sobie jeszcze wrócić do kilku słów które padły wyżej:
"Z Bazaru korzystać mogą zarejestrowani użytkownicy portalu Lowcygier.pl, posiadający aktywne konto Steam, posługujący się językiem polskim oraz nie prowadzący działalności gospodarczej w zakresie handlu grami cyfrowymi."
Ja wiem że ten regulamin był napisany na prędce, bez większego pomyślunku, przez co jest mocno dziurawy i można go obchodzić na wiele sposobów i użytkownicy w wielu przypadkach sami go sobie ustalają, ale... tam jest zapisane: "korzystać" - co jak rozumiem oznacza zarówno kupowanie jak i sprzedawanie. Natomiast użytkownik harcik nadal masowo skupuje gry na bazarze, co oznacza że z niego korzysta, choć nie powinien, udając przy tym że w/w punkt regulaminu zabrania mu tylko sprzedawania na bazarze.
A może to ja źle pojmuję ten regulamin? Jeśli tak, to prosiłbym kogoś kompetentnego o sprostowanie i wyjaśnienie. W przeciwnym razie uważam że tego typu osobom notorycznie łamiącym w ten sposób regulamin należy się permanentny ban.
Użytkownik harcik, mimo upływu czasu najwyraźniej nadal nie zapoznał się z regulaminem bazaru, którego pierwszy punkt brzmi:
"Z Bazaru korzystać mogą zarejestrowani użytkownicy portalu Lowcygier.pl, posiadający aktywne konto Steam, posługujący się językiem polskim oraz nie prowadzący działalności gospodarczej w zakresie handlu grami cyfrowymi."
Ja wiem że ten regulamin był napisany na prędce, bez większego pomyślunku, przez co jest mocno dziurawy i można go obchodzić na wiele sposobów i użytkownicy w wielu przypadkach sami go sobie ustalają, ale... tam jest zapisane: "korzystać" - co jak rozumiem oznacza zarówno kupowanie jak i sprzedawanie. Natomiast użytkownik harcik nadal masowo skupuje gry na bazarze, co oznacza że z niego korzysta, choć nie powinien, udając przy tym że w/w punkt regulaminu zabrania mu tylko sprzedawania na bazarze.
A może to ja źle pojmuję ten regulamin? Jeśli tak, to prosiłbym kogoś kompetentnego o sprostowanie i wyjaśnienie. W przeciwnym razie uważam że tego typu osobom notorycznie łamiącym w ten sposób regulamin należy się permanentny ban.