pelikulas pisze:
Windows szuka najlepszego sterownika, a gdzie tam po tempach są ukryte wiec instaluje najlepszy jaki ma, normalna rzecz.
No ja rozumiem, że tak to działa. Głupotą jednak jest, że tego nigdzie się nie da samemu zmienić.
Przecież teoretycznie jest możliwa taka opcja że Windows sobie będzie robił backup jakiegoś popsutego sterownika, i nijak go nie usuniesz. A szukając rozwiązania tego mojego problemu, przy okazji znalazłem, że był już taki właśnie przypadek(jakiś popsuty sterownik powodował ciągłe resetowanie się komputera, a usunąć się go nie dało, bo się zapisał jako ten "najlepszy" xD).
Tylko pogratulować człowiekowi który wymyślił to rozwiązanie...
No nic, dzięki za info, jak na razie zainstalowałem ten nowy na ten stary(nie żebym miał jakąś inną możliwość), i jak na razie wszystko działa. Tak chyba będę musiał robić przy kolejnych update'ach, gorzej jak coś się zepsuje, to wtedy już chyba tylko format pomoże.
JasonTodd pisze: Przepraszam, bo nie doczytalem kazdego slowa, tylko na szybko przeszedlem przez temat, ale jak jeszcze tego nie zrobiles, to zrob, co bolesna Ci mowi: instaluj nowy sterownik na stary. Nic sie nie stanie, sam sie w to samo bawilem, tyko w Win10 i ze starym radeonem. Nie bylo mowy usunac sterownika, bo Win i tak ladowal go sobie od razu sam. Potem sie nawet okazalo, ze to bez sensu (instalowac samemu), bo Win i tak ladowal najnowszy sterownik. Nie dam sobie glowy uciac, ale chyba tez Catalysta instalowal (pewien nie jestem, ale wiem, ze gdzie w menedzerze zadan wylaczalem jego autouruchamianie, bo nie lubie go).
Wiec instaluj, bo wpadniesz w nieskonczona petle z usuwaniem sterownika, ktory sie bez przerwy przywraca. Tu juz sie tak nie da, na WinXP jak sie wywalilo sterownik, to automatycznie wyswietal sie brak urzadzenia i rozdzielczosc 800x600, teraz sie Windows broni.
Jw. zainstalowałem ten nowy na stary, bo i tak żadnej innej możliwości nie miałem, ale jeśli ktoś znałby możliwość kompletnego usunięcia to wolałbym zrobić w ten sposób. Zawsze jest to niby ta zalecana, i właściwa metoda. Plus to co piszę powyżej, w razie jakichś problemów ze sterownikiem może się pojawić ogromny problem toteż wolałbym wiedzieć w razie czego jak ten idiotyczny backup usunąć.