Season Pass i Gold Edition na Playstation w grach Ubisoftu

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mam ochotę kupić sobie Assasin's Creed Odyssey. Mocno pocinałem w Origins, edycję standardową, ale teraz chciałbym kupić Odyssey Ultimate Edition. No i właśnie jak to jest z tymi grami Ubi na PS4 i dodatkowymi treściami.
Otóż wole kupować wersje pudełkowe bo wychodzi taniej, a jak ogram to zawsze mogę odsprzedać.

No właśnie, tylko jak wygląda sprawa z tymi dodatkami typu season pass albo deluxe content w przypadku gry pudełkowej? Są przypisywane do konta PSN czy po prostu aktywują się na każdym koncie, gdy tylko włożymy płytę z odpowiednią edycją? Jak to było w przypadku Origins? Miał ktoś pudełkową wersję Gold AC: Origins i może się wypowiedzieć?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Bez żadnych wątpliwości w pudełku jest kod do odblokowania SP, tak jest w każdej grze Ubi na każdą konsolę, tak było już na 360 i PS3, na PS4 i XBO ta sama sytuacja.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czyli, chcąc cieszyć się pełną zawartością gry, mogę równie dobrze kupić najtańszą edycję standardową, a season pass i deluxe content dokupić osobno, tam gdzie najtaniej? Pytam także dlatego, że nigdzie nie nie mogę znaleźć zwykłej Ultimate Edition, a tylko jakieś „edycje kolekcjonerskie” z jakimś papierowym i plastikowym badziewiem. Mi tam zależy tylko na dodatkach do gry, a nie na papierowym śmieciu, a te wszystkie edycje z zabaweczkami wychodzą potwornie drogo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Spokojnie możesz po prostu dokupić DLC gdzie indziej. Jak znajdziesz gdzieś kod to najprawdopodobniej będzie on po prostu wyjęty z pudełka z grą.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Tylko obawiam się, że przez kilka miesięcy nie znajdzie się kodów taniej niż kupująć w dobrej ofercie wersję Gold. Takie czasy. Lepiej się opłaca nie kupować wcale i poczekać na przecenę wersji gold.
Awatar użytkownika
Łowca

Ja kupiłem wersje GOLD (z SP) z shopgracz.pl za 302 zł, ale chyba jakas promke mieli przed premiera
ODPOWIEDZ