Osobiście powiem tyle, że tak jak już mówiłem Gtx1080 i i7 7700k jest za słaby żeby uciągnąć te gre w FHD na ultra z max AA. Najwięcej fpsów miałem 120 w małych lokacjach, przeważnie 50-100. W zaginionym mieście są spadki do 40 paru, a w niektórych momentach nawet 30paru - nic da się grac.
Nie mniej jednak nie wiem co się z tą grą dzieje bo po dłuższym graniu (okolo 8h) to nawet spadki fpsów do 17 w tym zaginionym mieście, a najmniej miałem 10. Temperatura grafiki i procka nie przekracza 50stopni. Pewnie dlatego tak się dzieje, bo co chwila się gra autozapisuje.
Tyle ze u mnie ustawienia wszystko ultra, wszystko max i antyaliasing SMAAx4 czy jak to się tam pisze.
Dodam tyle, ze w idle mam okolo 122 procesy, gra robi za 123 proces. A procesów nabite bo zawsze mam otwarte w mozilli ok 30 kart i w chrome okolo 20 kart.
16.09.2018
Gre ukończyłem, są zbugowane osiagniecią i pomimo 100% na każdej lokacji nie ma ogólnego sto procent ukończenia gry tylko 99,76% bo w 5 kolekcjach nie zalicza artefaktów.
Te spadki fsow czasami denerwowały ale dałem rade. Tak jak mówiłem gtx 1080 + i7 7700k z takimi ustawieniami nie dają rady grze w FHD:

Zastanawia mnie to ustawienie dynamiczne włosy - to będzie tak jak poprzednio ten hairworks? Można ustawić tylko niskie normalne, u mnie było nonstop normalne. Z tego co pamiętam hairworks dawał duże spadki fpso.