Seria gier Forza - designs/projekty

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Szanowni Koledzy i Koleżanki!

Gracie w którąś Forze? Ja od kwietnia grywam w Horizon 3 i muszę przyznać, że sporym elementem mojej rozgrywki jest "malowanie" aut. Cieszy mnie to i czasem więcej czasu spędzam na tym, niż na samej jeździe. Swoje designy oczywiście udostępniam, ale cierpię na niedosyt, bo rekordów popularności nie biją. Idę (raczej) w minimalizm, wielokrotnie tworzę jeden szablon, który potem modyfikuję zmieniając tylko kolory (co, jak zauważyłem, robi z sukcesem dużo graczy).

Stwierdziłem, że na forum brakuje takiego wątku, a czemu by go nie założyć. Mam nadzieję, że ktoś też zechce się podzielić swoimi pomysłami i wątek nie umrze naturalnie zbyt szybko. Sam zrobiłem już koło 40 projektów, ale rzucę tylko te najlepsze według mnie i dziś tylko jedno autko - Ford GT 2017 (wrzucam w spoiler, żeby się post nie rozwalił zbytnio; innym zainteresowanym też to proponuję):
Spoiler:pokaż
Liczę na jakiś feedback, nieważne, czy pozytywny, czy negatywny :]

Jakby ktoś był zainteresowany całą moja twórczością, to podaje mój gamertag na XOne: Casstieel (a nazw projektów nie podam, bo nie pamiętam, a nie spisałem sobie). Odczytywanie ile moje projekty miały pobrań/użyć/polubień sprawa mi radość, więc jak ktoś uzna moją twórczość za godną, to mnie uraduje. Ale liczę też na jakieś porady, może mi wtedy łatwiej będzie zainteresować całą społeczność XOne.

I dzielcie się swoimi, jeśli chcecie, chętnie sam pobiorę czyjeś projekty, nawet jeśli chodzi tylko o nabicie licznika. W końcu jak się podbije popularność, to może i ktoś inny zauważy i doceni.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ładuje mi tylko Forda ale bardzo dobry , jak chcesz odezwij sie na priv
Awatar użytkownika
Predator

Póki co był tylko Ford, dziś dorzucę więcej. Może ktoś się zainteresuje :]

Dziś kilka aut. Najpierw Subaru BRZ 2013 Horizon Edition:
Teraz Ford F-150 Raptor Horizon Edition:
I zwykły Ford F-150 Raptor (zdjęcie z galerii projektu, bo nie miałem auta, żeby nałożyć na niego projekt):
I jeszcze Lexus LFA i projekt, który służy mi jako "szablon" do tworzenia innych, tylko trochę zmodyfikowanych. Ale póki co tylko jedno zdjęcie, bo reszta mi się nie zuploadowała na onedrive:
A na koniec taki bardziej żart... musiałem pojeździć autem GMC, żeby zrobić osiągnięcie Forzathon, wiec wymalowałem wóz Drużyny A:
Wiem, że wątek ten służy póki co w pewien sposób tylko do AUTOpromocji (get it?), ale mam nadzieję, że nikt go nie usunie. A tym bardziej mam nadzieję, że ktoś się dołączy!

Edit: nie będę pisał nowego posta, tylko dorzucę do starego.

Zmodyfikowany trochę projekt Lexusa LFA - inna kolorystyka + dorzuciłem kilka vinyli (niewiele). Tak jak pisałem, zrobiłem 1 szablon i go modyfikuję. Ta wersja ma większą popularność niż czerwony oryginał:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Teraz sie wszystko ladnie wyswietla ;) co do prv chodzio mi o xbox live gt : xXNikoPLXx . zaglosuje pobiore etc
Awatar użytkownika
Predator

sektorek pisze: Teraz sie wszystko ladnie wyswietla ;) co do prv chodzio mi o xbox live gt : xXNikoPLXx . zaglosuje pobiore etc
Dzięki! Jak będziesz przeglądał moją twórczość, to wyślij przy okazji zaproszenie do znajomych, chętnie Cię dodam, jeśli też chcesz.

A teraz moje kolejne dzieła sztuki.

Najpierw ponownie Lexus LFA, oparty na poprzednim czerwonym szablonie. W sumie niewielka praca, bo zmiana koloru bazowego, parę dodatków, parę ulepszeń, ale takie prawie identyczne projekty też schodzą, bo poza twórcą nikt sobie koloru nie zmieni.
Dalej 1969 Ford Mustang Boss 302 Horizon Edition. Dwie wersje, wstępna:
(dostępna także dla zwykłego Mustanga, bez HE)

i poprawiona/ulepszona wersja:
Osobiście jestem zadowolony z efektu, społeczność za to nie, bo miałem tylko kilka ściągnięć i użyć. Z drugiej strony, to chyba nie są popularne auta (za to ja lubię wersję HE, bo ma XP boost i łatwo się wtedy wpisać po drabince klubowej).

Teraz 2016 Porsche Cayman GT4, dwa projekty bardzo podobne (w kolejności: oryginał, przeróbka, tył mają oba identyczny):
Edit: pora na klasykę i autko pokazowe FH3, czyli Centenario.
Na początek dwa projekty oparte na jednym szablonie, różnica w kolorach i drobnych szczegółach (oba asymetryczne):
I jeszcze jeden, minimalistyczny Centenario:
Kolejna edycja, po długiej przerwie i dwa projekty, które bardzo fajnie się tworzyło. Tym razem coś o wiele bardziej kreatywnego, a polecę po nazwie projektu, a nie marce auta.

Spider-man (zrobiłem kilka podobny projektów, ale ten jest wg mnie najlepszy; logo tez tworzyłem sam od podstaw i udostępniam do ściągnięcia jako layer group/vinyl):
The Riddler (ten sam projekt wrzuciłem jeszcze na inne auto, bo mi się spodobał finalny efekt, ale nie mam screenów póki co):
ODPOWIEDZ