Gry dla najmłodszych
- Podziękował: 85 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Szukam jakiś prostych lub edukacyjnych gierek na Steama lub Androida. Nie liczy się grafika, ale im prostsza tym lepiej, im mniej przycisków jeszcze lepiej. Ewentualnie jakiś co-op, gdzie jeden sobie poradzi, a 2 może spokojnie ubezpieczać 

- Podziękował: 154 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
LEGO City Undercover - w odróżnieniu od pozostałych gier z serii, coop jest całkowicie opcjonalny, nie trzeba zmieniać ludzika, każda postać ma te same umiejętności 
Nie wiem jak jest teraz, ale ja miałem niestety problemy z tą grą na swoim komputerze, co chwilę wywalała do pulpitu, choć większość chyba nie miała z tym problemu.

Nie wiem jak jest teraz, ale ja miałem niestety problemy z tą grą na swoim komputerze, co chwilę wywalała do pulpitu, choć większość chyba nie miała z tym problemu.
- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 53 razy
- Kontakt:
GhostHound pisze: LEGO City Undercover - w odróżnieniu od pozostałych gier z serii, coop jest całkowicie opcjonalny, nie trzeba zmieniać ludzika, każda postać ma te same umiejętności
Ja niedawno przechodziłem i nie było żadnego wywalania do pulpitu, jedyny problem to zwieszanie gry podczas coopa
A ja polecam jeszcze Raymana i wormsy.
Ja od siebie polecam Marvin’s Mittens dostępne na Steam. Jest to gra dla najmłodszych, ale nie ma w niej co-opa. Rozgrywka polega na zbieraniu płatków śniegu, fotografowaniu zwierząt oraz znalezieniem zagubionych rękawic. Z tego co pamiętam to używa się strzałek do poruszania i innego klawisza do robienia zdjęć, ale rzadko się go używa - jest kilkanaście stworzeń. Najfajniejsze w tej pozycji jest to, że nie można w niej zginąć, ponieważ spadając z platform nie traci się punktów zdrowia ani niczego podobnego. Nie ma żyć ani walki w tej pozycji, więc jest bezpieczna dla dzieci. Jedyny minus polega na tym, że po pewnym czasie około 10-15 minut bohater gry wraca do domu i następny dzień znowu rozpoczyna od miejsca startowego, lecz z czasem odblokowuje się nowe trasy ze startu odpowiadające szybkiej podróży. Oceny na Steam również są bardzo pozytywne. Dziwę się dlaczego ta perełka jest tak mało znana.
- Podziękował: 122 razy
- Podziękowania: 472 razy
- Kontakt:
Bardzo proste gierki dla najmłodszych dzieci robi For Kids. Kup całą paczkę, lub wybierz kilka pojedynczych tytułów:
http://store.steampowered.com/bundle/45 ... io_Bundle/
Z gier dla dzieci polecam również JUJU polskiej produkcji. Bardzo ładna i prosta gra od ekipy dzikich wieprzy, tych którzy zrobili nowe Shadow Warriory. Gra zrobiona jest głównie do coopa na jeden ekran, ale można też grać singlowo. Niestety na steamie jest to jedna z bezcennych gier, więc trzeba szukać gdzieś poza. Mi się udało kupić kiedyś w 3kropki za 5zł. Wydanie pudełkowe kosztuje w sklepach 12zł.
http://store.steampowered.com/app/300840/JUJU/
http://store.steampowered.com/bundle/45 ... io_Bundle/
Z gier dla dzieci polecam również JUJU polskiej produkcji. Bardzo ładna i prosta gra od ekipy dzikich wieprzy, tych którzy zrobili nowe Shadow Warriory. Gra zrobiona jest głównie do coopa na jeden ekran, ale można też grać singlowo. Niestety na steamie jest to jedna z bezcennych gier, więc trzeba szukać gdzieś poza. Mi się udało kupić kiedyś w 3kropki za 5zł. Wydanie pudełkowe kosztuje w sklepach 12zł.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Merida Waleczna, całkiem sympatyczny gameplay, trudna nie jest choć do najłatwiejszych też nie należy... oprócz tego polecam gierki z serii LEGO, dobrze bawią się przy nich zarówno dzieciaki, jak i stare konie 

Dajcie spokój 3 latkowi z grami komputerowymi lepiej w realu się z nim pobaw na dworze itp. za dużo już jest zombi dzieci uzależnionych od jakiegokolwiek ekranu.
Poczytaj (kup jeśli dziecko starsze) książkę, zbuduj coś z klocków, idź na spacer, kup jakiś instrument, szachy

- Kontakt:
@GhostHound
Akurat tego LEGO nie mam, ale inne próbowałem i raczej za trudne.
Wormsy, Rayman i Merida raczej też.
@chapej @SK4ND4L @TheLastJedi
Dzięki dodałem sobie do listy. W sumie 2 gierki "For Kids" można teraz za darmo pyknąć, a misia nawet mam
A na Andka ktoś coś? Sporo tam tego, a większość to gnioty.
Akurat tego LEGO nie mam, ale inne próbowałem i raczej za trudne.
Wormsy, Rayman i Merida raczej też.
@chapej @SK4ND4L @TheLastJedi
Dzięki dodałem sobie do listy. W sumie 2 gierki "For Kids" można teraz za darmo pyknąć, a misia nawet mam

A na Andka ktoś coś? Sporo tam tego, a większość to gnioty.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Nie podałeś wieku dzieci, więc nie wiem jaki target.
Od siebie mogę na pewno polecić Disney Winnie the Pooh na Steama. Teoretycznie to gra dla naprawdę małych szkrabów, ale nawet ośmiolatek siedział przy niej jak zaczarowany (a młodsze to już w ogóle). Ten sam ośmiolatek dobrze bawił się przy 12 Labours of Hercules, Little Farm, Plants vs. Zombies czy Snuggle Truck ale przy ibb & obb (sympatyczna co-opowa platformówka) lub prostych grach wyścigowych nie ogarniał strasznie.
Ja sam fajnie bawiłem się przy Lili: Child of Geos i myślę, że dzieci też by sobie poradziły. Szkoda tylko, że nie ma polskiej wersji ani voice overów. Pisałem już kiedyś o niej:
Na pewno nadadzą się też liczne nieskomplikowane casuale typu match 3 czy podobne, np. 4 Elements, Season Match, League of Mermaids, Gems of the Aztecs, Flight Control HD czy Peggle. Trochę starszym dzieciom można natomiast pokazać jakieś HOPA od Artifeksu.
Od siebie mogę na pewno polecić Disney Winnie the Pooh na Steama. Teoretycznie to gra dla naprawdę małych szkrabów, ale nawet ośmiolatek siedział przy niej jak zaczarowany (a młodsze to już w ogóle). Ten sam ośmiolatek dobrze bawił się przy 12 Labours of Hercules, Little Farm, Plants vs. Zombies czy Snuggle Truck ale przy ibb & obb (sympatyczna co-opowa platformówka) lub prostych grach wyścigowych nie ogarniał strasznie.
Ja sam fajnie bawiłem się przy Lili: Child of Geos i myślę, że dzieci też by sobie poradziły. Szkoda tylko, że nie ma polskiej wersji ani voice overów. Pisałem już kiedyś o niej:
Spoiler:pokaż
Gra w znajdź różnice na 2 obrazkach, do wyrwania za darmo na BrightLocker
http://store.steampowered.com/app/78838 ... _The_Farm/
http://store.steampowered.com/app/78838 ... _The_Farm/
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
@UP
Na steamie masz pełno platformówek, ale większość z nich jest bardzo przeciętna i niczym szczególnym się nie wyróżnia. Od siebie polecam Giana Sisters: Twisted Dreams, Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit oraz nowe Raymany - Origins i Legends. Jeśli może być coś więcej, niż skakanie po platformach to radzę sprawdzić Psychonauts, świetna gra i jeden z bardziej pokręconych światów w historii
Na steamie masz pełno platformówek, ale większość z nich jest bardzo przeciętna i niczym szczególnym się nie wyróżnia. Od siebie polecam Giana Sisters: Twisted Dreams, Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit oraz nowe Raymany - Origins i Legends. Jeśli może być coś więcej, niż skakanie po platformach to radzę sprawdzić Psychonauts, świetna gra i jeden z bardziej pokręconych światów w historii

- Kontakt:
Właśnie udało mi się kupić za 10 i to fajne wydanie: http://www.grymel.pl/cdp-juju-pl-o_l_7452.htmlSK4ND4L pisze: Z gier dla dzieci polecam również JUJU polskiej produkcji. Bardzo ładna i prosta gra od ekipy dzikich wieprzy, tych którzy zrobili nowe Shadow Warriory. Gra zrobiona jest głównie do coopa na jeden ekran, ale można też grać singlowo. Niestety na steamie jest to jedna z bezcennych gier, więc trzeba szukać gdzieś poza. Mi się udało kupić kiedyś w 3kropki za 5zł. Wydanie pudełkowe kosztuje w sklepach 12zł.
- Discord: Ejdrien.#8595
- Podziękował: 2416 razy
- Podziękowania: 330 razy
- Kontakt:
Splashera polecam od siebie, chociaż do prostych gier nie należy.
Grałem też kiedyś w Abrix the Robot, ale tam czasami kuleje sterowanie.
Toybox Turbos/Teddy Floppy Ear - The Race/Cars/Cars2/Sonic & SEGA All-Stars Racing - też może styknąć
Grałem też kiedyś w Abrix the Robot, ale tam czasami kuleje sterowanie.
Toybox Turbos/Teddy Floppy Ear - The Race/Cars/Cars2/Sonic & SEGA All-Stars Racing - też może styknąć