Łowcy Gier 2.0 - opinie

Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Jak wam się podoba? :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Silnik bliższy mi.
Nareszcie w cytatach nie będzie dodawało sygnaturki.

Czy w przyszłości można liczyć na ciemniejszy(mniej białego) skin?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

wszystko na plus :)
z tego co zauważyłem (bynajmniej w operze) przycisk HOME (strona główna) wyświetla z błędem - niedopasowany
nie wiem czy zamysłem był sam "domek" czy z napisem więc wysyłam fragment screena :)
Załączniki
home
home
home.png (10.08 KiB) Przejrzano 5058 razy
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

decepol pisze:wszystko na plus :)
z tego co zauważyłem (bynajmniej w operze) przycisk HOME (strona główna) wyświetla z błędem - niedopasowany
nie wiem czy zamysłem był sam "domek" czy z napisem więc wysyłam fragment screena :)
Decepol, u mnie wszystko ok, nikt z redakcji też nie narzekał. Jakiej przeglądarki używasz? Możesz zobaczyć w jakiejś innej?

Jeszcze jedna sprawa, spróbuj odświeżyć używając "ctrl+f5". Niektóre rzeczy mogą się rozkrzaczać przez ciasteczka w przeglądarce.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Trzeba odświeżyć, bo u mnie na Foxie strona za pierwszym razem wyglądała, jakby ktoś klocki rozsypał ;D
Ogólnie podoba się, nawet bardzo :) ...... zieeew -_-

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

remike pisze: Decepol, u mnie wszystko ok, nikt z redakcji też nie narzekał. Jakiej przeglądarki używasz? Możesz zobaczyć w jakiejś innej?

Jeszcze jedna sprawa, spróbuj odświeżyć używając "ctrl+f5". Niektóre rzeczy mogą się rozkrzaczać przez ciasteczka w przeglądarce.
używam opery 12.14 (ctrl+f5 nie pomogło, więc pewnie za którymś razem 'zaskoczy' :P ), a w chrome działa jak należy :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Przy kliknięciu na ocenę postu wyskakuje popup, ale pusty i rozjechany :)

EDIT
Dzieje się tak na Chromie i FF ( po zalogowaniu )
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Pierwsza uwaga bo nie wiem czy to u mnie tylko. Nowe posty, nie powinno przenosić czasem od razu do nowych postów?, bo mi otwiera temat na samym początku. To tak na początek, a resztę ocenię pod koniec dnia ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

buri pisze:Pierwsza uwaga bo nie wiem czy to u mnie tylko. Nowe posty, nie powinno przenosić czasem od razu do nowych postów?, bo mi otwiera temat na samym początku. To tak na początek, a resztę ocenię pod koniec dnia ;)
To raczej normalne na phpbb. Ja mam dwie duze uwagi. Dodajcie pls panel z szybka odpowiedzia pod tematem.
Uwaga druga - zmiencie hosting bazy.. Tematy wczytuja sie po 15-30 sekund. dramat.

Poza tym ok, phpbb to moj ulubiony silnik ;).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Bardzo mi sie podoba, choc powiem to co zawsze: na duzym monitorze w uczciwej rozdzielczosci jest wąsko. Gdzie te czasy kiedy serwisy sie rozszerzaly :(
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Nieźle. Ale się gubie i mam parę pytań.
Gdzie mogę znaleźć informację o rangach? Tzn jaka od ilu postów etc.
Gdzie trza podać link do profilu Steam / Steamgifts by był koło profilu?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Dodajcie pls panel z szybka odpowiedzia pod tematem.
Ale panel jest - naciskasz guziczek na końcu tematu i wysuwa się pole szybkiej odp :D
Gdzie mogę znaleźć informację o rangach? Tzn jaka od ilu postów etc.
rangi to niespodzianka - musicie sami odkryć jaka ranga znajduje się "na wyższym poziomie"
Gdzie trza podać link do profilu Steam / Steamgifts by był koło profilu?
panel usera -> profil i w polu pod urodzinami wpisujesz steamid
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Zaczynam :twisted:

1. Belka na górze pod Operą źle wyświetla "Strona główna" - rozjeżdża się, podobnie napis "Szukaj" na przycisku na stronie głównej.

2. Mam propozycję odnośnie podpisów, dajcie wytyczne co do wielkości obrazków, aby ludzie nie przesadzali i nie psuli czytelności forum. znalazłem w opcjach

3. Pisałem na SB, tło w komentarzach na przemian ciemniej-jaśniej - tutaj trza dobrać z czasem.

4. Bardziej wyrazista główna belka, można wyśrodkować aby równomiernie po całości była. Może lekko pogrubić czcionkę aby mocniej się wyróżniały?

5. Gadżet gibów, fajnie jakby sortował od najszybciej kończących się (na górze) do tych późniejszych.

6. Możliwość przejścia z czyjegoś komentarza na głównej do profilu (przez kliknięcia awatara np.)

7. Zlitujcie się i dajcie z czasem ciemniejszą skórkę forum, nie mówią już, ale fajnie byłoby mieć wybór.

8. Cytowanie tylko zaznaczonej części czyjejś wypowiedzi (bardzo przydatne przy długich postach), chyba, że to u mnie nie działa tylko.

9. Przy powiększaniu się forum, czego życzę, dodanie możliwości chowania całych działów - czasami jest taka opcja na forach dzięki małemu przyciskowi po prawej. Pozostaje tylko belka z nazwą danego działu, którą można jak coś rozwinąć by zobaczyć tematy.

10. Specjalny [ tag ], który będzie ukrywał informację, dla ludzi nie zarejestrowanych na forum. Dobre mogłoby być z opcją wyboru rangi (ale tutaj chyba mnie ponosi z marzeniami) :lol:

Szlifowanie, szlifowanie i jeszcze raz szlifowanie. Podziękowania dla wszystkich za włożony trud i do przodu!
Ostatnio zmieniony 23 lut 2013, o 12:28 przez buri, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Dostosowywanie strony do Opery nie ma sensu ze względu, że niedługo opera przejdzie na silnik WebKit z którego korzysta chociażby Chrome. Wtedy powinno poprawnie się wyświetlać :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niektórym rozjeżdża steam id.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Catra pisze: Niektórym rozjeżdża steam id.
Bo zamiast samego ID dodają cały link. Też tak miałem. Ale później samo ID dałem i jest normalnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

No to gratuluje innym :P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

muszę przyznać, że strona się ładnie prezentuje :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Te przyciski (oraz tekst) "Dołącz do nas: Face / G+ / Steam" lepiej wyglądałby dwie linijki wyżej, na ciemnym tle - tym z Forum / Promocje / Bundle, itd.

Poza tym, przydałoby się zmienić kolejność tabelek po prawej stronie, na głównej. Aktualne bundle, Aktualne czasopisma, Nasze giveawaye - to chyba najważniejsze pozycje. A żeby się do nich dostać trzeba naprawdę nieźle się naskrolować.

"Wybierz kategorie" strasznie dużo miejsca zajmuje (1/3 wysokości strony). Fajnie by było, jakby się to dało jakoś schować (wrzucić w opcje profilu?) lub zmniejszyć (scrollowalne / rozsuwalne).
Ostatnio zmieniony 23 lut 2013, o 15:32 przez Mordant, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

Nie ma sensu za bardzo pisać o wyglądzie (jest ładnie), dla mnie jedynym problemem będzie to jak szybko się przyzwyczaję do nowego layu :)
Zablokowany