[Lista] Cenega - NPG - Nowe Premium Games

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Obrazek

Stwórzmy razem pełną listę gier z serii: NPG (Nowe Premium Games), której wydawcą jest: Cenega.

Poniższa lista może nie być kompletna. Jeśli posiadasz pudełka których tu brakuje, napisz o tym, a będę uzupełniał w pierwszym głównym wpisie.

Uwaga: zwróć też proszę uwagę, że wątek ten dotyczy NPG (Nowe Premium Games) pakowanych w pudełka Blu-ray o podwójnej grubości.
Spoiler:pokaż
Dla uzyskania większej czytelności postaram się przygotować plik Excel'a z pełną listą tytułów oraz dodatkowymi szczegółami dotyczącymi wydania gry.

Dodatkowo sugeruję, aby stary wątek dotyczący NPG oznaczyć jako "Dyskusja", a tutaj pisać wyłącznie posty zawierające listę brakujących tytułów za które dodawane będą punkty +rep.

Licznik gier na liście: 99
Najstarsza premiera: 2011-11-18 (m.in. "Dungeon Siege III")
Najnowsza premiera: 2016-10-07 (m.in. "The Quake Collection")
Aktualizacja listy: 2017-05-23 (lub data edycji posta)
Oficjalna strona serii: http://premiumgames.pl/

* Nazwa
Ace Combat Assault Horizon
Alan Wake - Złota Edycja
Batman: Arkham Asylum - Game of the Year Edition
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City - Game of the Year Edition
Batman: Arkham Knight
Batman: Arkham Origins
Borderlands - Game of The Year Edition
Brink
Cities: Skylines - Deluxe Edition
Company of Heroes 2
Company of Heroes 2 - Edycja Platynowa
Crusader Kings II: Mroczne Wieki
Dark Souls - Prepare To Die Edition
Dark Souls II: Scholar of the First Sin
Darksiders II
Dead Rising 2 - Złota Edycja
Deus Ex: Bunt Ludzkości - Złota Edycja
Dishonored
Dishonored - Game of the Year Edition
DmC Devil May Cry
Dungeon Siege III
Europa Universalis III - Złota Edycja
F.3.A.R. (F.E.A.R. 3)
F1 2014
Fallout 3 - Game Of The Year Edition
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas - Wydanie Kompletne
Grand Theft Auto - Episodes from Liberty City
Grand Theft Auto - San Andreas
Grand Theft Auto IV
Grid Autosport
Hearts of Iron III - Złota Edycja
Hitman: Rozgrzeszenie
Hunted: Kuźnie Demona
Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
Just Cause - Wydanie Kompletne (1+2)
Kane & Lynch - Wydanie Kompletne
King's Bounty: Wojownicy Północy
King's Bounty: Nowe Światy
Król Artur II
L.A. Noire - The Complete Edition
Lost Planet 3
Lost Planet - Wydanie Kompletne
Mad Max
Mafia II - Edycja Rozszerzona
Men of War - Trylogia
Men of War Oddział Szturmowy - Game of the Year Edition
Metro: Last Light - Wydanie Kompletne
Metro Redux (Metro 2033 Redux + Metro: Last Light Redux)
Mortal Kombat X
NBA 2K11
NBA 2K13
Obcy: Izolacja
Polskie Imperium Od Krzyżaków do Potopu
Project CARS
Rage
Red Orchestra 2: Bohaterowie Stalingradu
Resident Evil 6
Ridge Racer: Unbounded
Risen 2: Mroczne wody
Risen 2: Mroczne wody - Złota Edycja
Risen 3: Władcy tytanów
S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci
Sacred - Wydanie Kompletne
Saints Row - The Third - The Full Package
Saints Row IV
Saints Row IV - Game of the Century Edition
Serious Sam 3: BFE
Sid Meier's Civilization IV - Wydanie Kompletne Rozszerzone
Sid Meier's Civilization V
Sid Meier's Civilization V - Wydanie Kompletne
Sleeping Dogs
Sleeping Dogs - Definitive Edition
Street Fighter X Tekken
Super Street Fighter IV - Arcade Edition
Śródziemie: Cień Mordoru
Śródziemie: Cień Mordoru - Game of the Year Edition
Test Drive Unlimited 2
The Elder Scrolls IV: Oblivion - Game of the Year Deluxe
The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition
The Quake Collection
Thief
Tomb Raider
Torchlight II
Twierdza - Antologia Plus
Twierdza 3
Twierdza Krzyżowiec II - Wydanie Kompletne
Victoria - Złota Edycja
Victoria II - Złota Edycja
War of the Roses Kingmaker
Warhammer 40 000: Dawn of War II - Wydanie Kompletne
Warlock: Mistrz Magii
Wasteland 2
Władca Pierścieni: Wojna na Północy
Wolfenstein: The New Order
XCOM: Enemy Unknown

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 maja 2017, o 18:40 przez Ufolec, łącznie zmieniany 15 razy.
Ci użytkownicy podziękowali Ufolec za ten post:
golgodak
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Dodać Batman: Arkham Origins, Król Artur 2, Risen 3, Grid Autosport...
Zdjęcia dam później. Listę faktycznie trzeba mocno zaktualizować.
Ci użytkownicy podziękowali Adadid za ten post:
Ufolec
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy

Mafia 2 Edycja Rozszerzona, Crusader Kings II: Mroczne Wieki, Victoria II, Saints Row: The Third, Saints Row 4, Rage, Serious Sam 3, Wasteland 2, Lost Planet 3

Ogólnie większa część gier z listy PKK była najpierw w NPG
Ci użytkownicy podziękowali southh za ten post:
Ufolec
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Brakuje:
Metro 2033 Redux & Metro: Last Light Redux
Civilization IV: Wydanie Kompletne Rozszerzone
Ci użytkownicy podziękowali nikopl za ten post:
Ufolec
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Ja mam na półce jeszcze Warhammer Mark of Chaos Zlota Edycja, S.T.A.L.K.E.R. Zew Prypeci i Rainbow Six Vegas Antologia.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali MichuLG za ten post:
Ufolec
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Król Artur 2
Król Artur II

Zdublowało Ci się
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy

War of the Roses Kingmaker
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Sorry, że bawię się w archeologa, ale tutaj chyba najprędzej otrzymam odpowiedź na pytanie. Zbieram gry GFWL i próbuję upolować pudełkowe wydanie Dark Souls, które na płycie posiada instalator wersji Games for Windows Live - nie Steam. Widzę na allegro, że wersja premium games ma na płycie branding GFWL, ale z tyłu pudełka logo Steama - to jak jest? Na płycie instalator jest Steamowy, czy GFWL? Wiem, że istnieje wersja GFWL, bo widziałem skriny instalatora w internecie (teraz go nie znajdę; to było chyba na reddicie), ale pytanie czy wersja z Premium Games jeszcze go ma, czy zastąpili go Steamowym? Bo wersją PKK to nawet nie zaprzątam sobie głowy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 14 mar 2022, o 17:44 Sorry, że bawię się w archeologa, ale tutaj chyba najprędzej otrzymam odpowiedź na pytanie. Zbieram gry GFWL i próbuję upolować pudełkowe wydanie Dark Souls, które na płycie posiada instalator wersji Games for Windows Live - nie Steam. Widzę na allegro, że wersja premium games ma na płycie branding GFWL, ale z tyłu pudełka logo Steama - to jak jest? Na płycie instalator jest Steamowy, czy GFWL? Wiem, że istnieje wersja GFWL, bo widziałem skriny instalatora w internecie (teraz go nie znajdę; to było chyba na reddicie), ale pytanie czy wersja z Premium Games jeszcze go ma, czy zastąpili go Steamowym? Bo wersją PKK to nawet nie zaprzątam sobie głowy.
Na moim egzemplarzu premierowego Dark Souls też jest z tyłu logo steama
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 14 mar 2022, o 17:44 Sorry, że bawię się w archeologa, ale tutaj chyba najprędzej otrzymam odpowiedź na pytanie. Zbieram gry GFWL i próbuję upolować pudełkowe wydanie Dark Souls, które na płycie posiada instalator wersji Games for Windows Live - nie Steam. Widzę na allegro, że wersja premium games ma na płycie branding GFWL, ale z tyłu pudełka logo Steama - to jak jest? Na płycie instalator jest Steamowy, czy GFWL? Wiem, że istnieje wersja GFWL, bo widziałem skriny instalatora w internecie (teraz go nie znajdę; to było chyba na reddicie), ale pytanie czy wersja z Premium Games jeszcze go ma, czy zastąpili go Steamowym? Bo wersją PKK to nawet nie zaprzątam sobie głowy.
Mam to wydanie i sprawa wygląda tak, że gra działała bez Steam. Z tego co pamiętam, to klucz można było aktywować na platformie Valve, bo skądś mam tam ten tytuł
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nesus pisze: 14 mar 2022, o 17:59
Mam to wydanie i sprawa wygląda tak, że gra działała bez Steam. Z tego co pamiętam, to klucz można było aktywować na platformie Valve, bo skądś mam tam ten tytuł
No i o to mi chodziło. Na pewno w pewnym momencie przeszła na Steamworks, bo jest o tym mnóśtwo newsów, że można aktywować pudełkową wersję na Steam od pewnego momentu. Mi zależy na własnie takiej wersji, gdzie instalator jest bez Steam, ale kod można "ewentualnie" aktywować na Steamie - jak chociazby z Batmanami czy RE5. Znalazłem właśnie za piątaka na OLX, jesli jest tak jak mówisz to biere :D
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 14 mar 2022, o 18:02 No i o to mi chodziło. Na pewno w pewnym momencie przeszła na Steamworks, bo jest o tym mnóśtwo newsów, że można aktywować pudełkową wersję na Steam od pewnego momentu. Mi zależy na własnie takiej wersji, gdzie instalator jest bez Steam, ale kod można "ewentualnie" aktywować na Steamie - jak chociazby z Batmanami czy RE5. Znalazłem właśnie za piątaka na OLX, jesli jest tak jak mówisz to biere :D
Tak wygląda instalator, nie wymaga uruchomionego Steam nawet, więc 100% śmiga bez niego - sprawdziłem specjalnie :)
Dark Souls.JPG
Dark Souls.JPG (41.45 KiB) Przejrzano 11898 razy
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post (w sumie 3):
MYTCHOSserafek5jobjoxPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nesus pisze: 14 mar 2022, o 18:26
serafek5 pisze: 14 mar 2022, o 18:02 No i o to mi chodziło. Na pewno w pewnym momencie przeszła na Steamworks, bo jest o tym mnóśtwo newsów, że można aktywować pudełkową wersję na Steam od pewnego momentu. Mi zależy na własnie takiej wersji, gdzie instalator jest bez Steam, ale kod można "ewentualnie" aktywować na Steamie - jak chociazby z Batmanami czy RE5. Znalazłem właśnie za piątaka na OLX, jesli jest tak jak mówisz to biere :D
Tak wygląda instalator, nie wymaga uruchomionego Steam nawet, więc 100% śmiga bez niego - sprawdziłem specjalnie :)
Dark Souls.JPG
Dzięki! To teraz niech chłop na OLXie mi odpisze i będzie baja :D Inne gry GFWL chodzą w granicach 5-10 zł (Batmana AA to nawet za 2 zł kupiłem...), a ta jak się pojawia to jest święto.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

1) Mam pytanie dotyczące wydań Grand Theft Auto - San Andreas, IV, Liberty City Stories - a oprócz tego L.A. Noire czyli gry Rockstara. Czy te wydania były bez tekturowych obwolut? Jeśli tak to dlaczego? Znalazłem parę aukcji ofoliowanych i rzeczywiście nie ma tam tektury.

2) Na liście brakuje:
  • Risen
  • Sacred 2 Złota Edycja
Oprócz tego na rynku czeskim jest parę wydań, których chyba nie było w PL:
  • Risen Complete Edition (1 + 2 z DLC)
  • Dying Light
  • Resident Evil 4
  • Resident Evil Revelations
pełna lista czeskiej dystrybucji znajduje się tutaj: https://cenega.cz/premiumgames/katalog-her
Ostatnio zmieniony 24 sty 2024, o 17:48 przez kowek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 19 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

Serio jest szansa, że niektóre gry nie miały obwoluty? Ja myślałem, że dane oferty są niekompletne i je omijałem, a tak na prawdę one od nowości ich nie miały? Lipna seria w takim razie, bo grzbiety się lepiej prezentują jak te obwoluty są :/
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tak też uważam, bo kolekcjonuję te serię i nigdzie nie znalazłem wydań Grand Theft Auto z obwolutą. Dziwne jednak jest to, że zdjęcie wydawcy sugeruje że taką obwolutę pudełko posiada, ale nigdzie nie znalazłem innego zdjęcia z drugiej ręki.

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 25 razy

kowek pisze: 24 sty 2024, o 13:54 1) Mam pytanie dotyczące wydań Grand Theft Auto - San Andreas, IV, Liberty City Stories - a oprócz tego L.A. Noire czyli gry Rockstara. Czy te wydania były bez tekturowych obwolut? Jeśli tak to dlaczego? Znalazłem parę aukcji ofoliowanych i rzeczywiście nie ma tam tektury.
Episodes from Liberty City, nie Liberty City Stories, to są 2 różne gry ;)
Drzazga pisze: 26 sty 2024, o 15:20 Serio jest szansa, że niektóre gry nie miały obwoluty? Ja myślałem, że dane oferty są niekompletne i je omijałem, a tak na prawdę one od nowości ich nie miały? Lipna seria w takim razie, bo grzbiety się lepiej prezentują jak te obwoluty są :/
Owszem, gry Rockstara fabrycznie nie miały tekturowych obwolut, czemu tak, nie wiem, może Rockstar miał jakieś konkretne wytyczne co do wydawania swoich gier(?). Mogę natomiast potwierdzić w 100%, że tak było jeśli chodzi o GTAIV, EFLC, i L.A. Noire - brałem te gry z półki w sklepie/zmawiałem z Muve jako nowe i żadna fabrycznie zafoliowana nie miała tekturowej obwoluty.
Ci użytkownicy podziękowali RaiL za ten post (w sumie 2):
kowekDrzazga
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Brakuje na liście Bioshock 2, Deus Ex: Human Revolution (zwykła, niezłota edycja), Fallout 3 (zwykła edycja)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2024, o 15:08 przez kowek, łącznie zmieniany 3 razy.
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6
Podziękowania: 0

TOMB RAIDER ULTIMATE EDITION :mrgreen:
Załączniki
TOMB RAIDER U.JPG
TOMB RAIDER U.JPG (1.76 MiB) Przejrzano 1783 razy
TOMB RAIDER ULTIMATE.JPG
TOMB RAIDER ULTIMATE.JPG (1.61 MiB) Przejrzano 1783 razy
ODPOWIEDZ