Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Ogólny temat o wstecznej kompatybilności na Xboxie One.
Wczoraj (23.02.201) dodano:
* Assassin's Creed Rogue
* Borderlands 2
* Gyromancer
* The King of Fighters 2002 Unlimited Match
* Moon Diver
* Space Invaders Infinity Gene
Od razu pytanie do tych, co pobierali Borderlands na Xbox One. Gearbox zrobił tak, że wszystkie DLC niezależnie od wersji Borderlandsów 1 są darmowe w ramach wstecznej kompatybilności. Posiadam zwykłą, pudełkową edycję gry. I gdy włożyłem płytkę do napędu to pobiera tylko podstawkę. Czy owe darmowe DLC włączą się do pobierania po pierwszym uruchomieniu gry czy jak?
Ostatnio zmieniony 8 lut 2018, o 18:58 przez Hemiq, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak. To cytat akurat z Wikipedii ale czytałem o tym też gdzie indziej.
"All versions of the game, including physical and digital copies, receive all DLC as a free download (on Xbox One only)."
a na tej konsoli jakiekolwiek dodatki się pobierają same? Bo jak ja ściągałem SP do Batman AK to sam sobie wyszukiwałem w sklepie wszystko i pobierałem, samo nic nie wskoczyło (nawet parę rzeczy ominąłem za pierwszym razem).
A skoro temat jest, to ja o coś innego zapytam.
Wiele osób, w teraz też ja, ma ten problem i wydaje się on nierozwiązywalny póki co, nawet MS nie wie co robić.
Nie wiem, czy w każdej grzej kompatybilnej wstecznie, czy tylko w niektórych, ale na pewno w Gears of War 1 to jest - żeby grać trzeba "ściągnąć" na dysk swój profil. Robi się to oczywiście przez menu gry. Wszystko spoko, 1 profil mi się sciągnął, gram. Ale jak chcę ściągnąć 2 profil, to się nie da - wywala info, że bład loginu lub hasła. Jest to profil, który jest na konsoli, da się normalnie logować i grać w inne gry z XOne, tutaj natomiast nie przejdzie. Najlepsze jest to, że najprawdopodobniej i tak mam szczęście, że ten 1 profil się ściągnął - ludzie nie mogą grać w ogóle w niektóre gry, bo nawet tego 1 profilu nie są w stanie zalogować.
Dotyczy to tylko gier kompatybilnych wstecznie jest całkowicie losowe, 1 gra potrafi nie przyjąc profilu, inna już tak.
A co lepsze, udało mi się (częściowo) zalogować jeszcze inny profil do Gearsów, a ten wcześniejszy cały czas nie działa. Hasło znam, sprawdzałem na stronie, mogę się logować.
Ktoś, coś? Wyczytałem, że ludzie próbują różnych cudów (przywracanie ustawień farbycznych, grzebanie w ustawieniach sieciowych konsoli i routera, internet po kablu i wifi), ale to wszystko wydaje się być kwestią przypadku. Może ktoś jakoś cudownie obszedł ten problem?
Hemiq pisze: Tak. To cytat akurat z Wikipedii ale czytałem o tym też gdzie indziej.
"All versions of the game, including physical and digital copies, receive all DLC as a free download (on Xbox One only)."
no to mnie olali. Albo trzeba to dopiero "kupic"
edit: zaiste, po zainstalowaniu sa jakies komunikaty, ze zainstalowalem DLC. Albo to przegapilem, albo te dlc dodaja od niedawna. Dzieki za info!!!
@up:
Nie mam pojęcia. Pobrało się 8,5GB. Ale DLC są chyba dostępne dopiero z poziomu lokacji w grze. Nie widac ich ani na liście do pobrania, ani w menu gry. Inna sprawa, że specjalnie nie szukałem. Komentarze o grze w sklepie świadczą, że te DLC gdzieś są...
Nie wiem czy wszyscy tak mają przy okazji włożenia DVD#1 i zainicjowania pobierania gry RAGE, ale u mnie prócz podstawowej wersji gry mogłem pobrać DLC 'Wasteland Sewer Missions'.
P.S. Jakby to miało jakieś znaczenie, to brytyjskie wydanie gry RAGE.
Hemiq pisze:
Z tego co wiem, to jeśli kupisz pudełkową edycję jakiejkolwiek gry i była na płycie wersja PL to w ramach BC po pobraniu gry też będzie wersja PL
tyle teoria. Szukam praktyki. ACR na XBL było za 26zł.
ale ja znam tę teorię i czytać umiem. Nadal czekam na odpowiedź od praktyka.
p.s. zgodnie z teorią 14dniowy Gold nie daje dostępu do GwG. A w praktyce - i owszem.
Jak w ogóle wygląda sprawa multi przy tytułach odpalanych w ramach wstecznej kompatybilności? Da się grac w np takie Borderlandersy albo Bad Company 2 po sieci na Xbonie?
Bust3r pisze: Jak w ogóle wygląda sprawa multi przy tytułach odpalanych w ramach wstecznej kompatybilności? Da się grac w np takie Borderlandersy albo Bad Company 2 po sieci na Xbonie?
Jak najbardziej. Pod warunkiem, że znajdziesz kogoś do gry.
Bust3r pisze: Jak w ogóle wygląda sprawa multi przy tytułach odpalanych w ramach wstecznej kompatybilności? Da się grac w np takie Borderlandersy albo Bad Company 2 po sieci na Xbonie?
O! Dzięki za ten link! Co prawda wygląda na dawno nie aktualizowany, ale...
Na to nie wpadłem:
"Tak. Możesz podłączyć konsolę Xbox 360 do konsoli Xbox One, używając portu HDMI In konsoli Xbox One."