Witam , Łowców zanosi się na to że kupie nie długo x 360 z drugiej ręki ale najpierw chciałem się dowiedzieć od użytkowników kilku rzeczy :
- na co bacznie zwracać uwagę w sensie komponenty które często mogą być popustę a dla laika będą niewidoczne
- jaką wersje najlepiej obrać za cel powiedzmy ze gotówka nie gra za bardzo tutaj roli
- ogólne sprawy na które też bacznie zwracać uwagę by nie trafić na coś w co będę musiał pompować kilka stówek "bo coś" ...
Miałem dziś okazje zobaczyć nawet nówki w sklepie jedna 4gb za około 400 zł jak pamiętam druga za 600 500gb chyba , co o wersje chodzi mi czy jest jakaś kolosalna między nimi róznica tak jak to ma się np z psp itd ...
Jest to w sumie moja pierwsza konsola od kilku lat nie licząc mojego Psp 3004 i po prostu wole zapytać ....
x-box 360
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Lepiej kup nówkę, nawet 4GB jak masz okazję, chyba że ta używka to aż taka wielka okazja.
Na pewno musisz uważać, czy to czasem nie jest pierwszy model, bo te to bomba zegarowa. No i czy nie mają czasem bana, bo MS czasami dawał bany, blokując całą konsolę o ile się nie mylę, ale to w skrajnych przypadkach raczej
Na pewno musisz uważać, czy to czasem nie jest pierwszy model, bo te to bomba zegarowa. No i czy nie mają czasem bana, bo MS czasami dawał bany, blokując całą konsolę o ile się nie mylę, ale to w skrajnych przypadkach raczej

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
co do tego to wiem przerobiłem to z psp ...
Nie wiem Czy okazja taka po prostu za 300 2 pady , kincect , dysk 250 gb , ale tak jak czytam ten Temat o banach itd to chyba jednak serio sie przejade znowu do carrefour i od reki wezme ta mniejsza najwyzej dysk dokupie albo coś na tej zasadzie jedyne czego sie martwię to że x 360 z drugiej reki może albo być zesztukowany jak to ma często miejsce w laptopach (ostatnio przy serwisie nawet był mimochodnie podsunięty pomyśł z piekarnikiem) tylko właśnie tu wole opinie usłyszeć bo może te z Cerfa też dziwnie tanie?
plus jak wyglada sprawa modyfikowania tego typu konsol w sensie najbardziej dysku bo odpalanie kopi zapasowej i tym samym tracenia możliwości korzystania z uroków gry po necie (czy to jakiś mit ) i ogolne jakieś "polecenia" "wujek dobra rada radzi" dla osoby jedynie korzystającej z x 360 u znajomych kilka razy ...
Możesz bez problemu podłączyć dysk zewnętrzny na USB do klocka i będzie działać. Z tego co pamiętam to w 2015 wprowadzili wspacie dla dysków do 2TB. Pendrive do 32GB na pewno będzie działać, co do dysków to zweryfikuj to jeszcze, bo nie jestem na 100% pewien
Co do kerfa to nie tyle, co te konsole dziwne, ale pamiętaj, że one wyszedł już mocno ponad 3 lata temu i już się zbliża do 4, a towar im zalega, to chcą się pozbyć
Zresztą tak czy siak masz gwarancję, więc nawet jak coś nie halo będzie to nie będzie problemu.
Z używką to nie wiadomo, ile ma lat, a tak jak powiedział @baranica czytnik lubi sobie paść albo będzie pracował tak głośno jak startujący wahadłowiec.
Co do kerfa to nie tyle, co te konsole dziwne, ale pamiętaj, że one wyszedł już mocno ponad 3 lata temu i już się zbliża do 4, a towar im zalega, to chcą się pozbyć

Z używką to nie wiadomo, ile ma lat, a tak jak powiedział @baranica czytnik lubi sobie paść albo będzie pracował tak głośno jak startujący wahadłowiec.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
Ogólnie nie wiem jak jest teraz z przeróbkami, ale polecam oryginały.Pyrus pisze: plus jak wyglada sprawa modyfikowania tego typu konsol w sensie najbardziej dysku bo odpalanie kopi zapasowej i tym samym tracenia możliwości korzystania z uroków gry po necie (czy to jakiś mit ) i ogolne jakieś "polecenia" "wujek dobra rada radzi" dla osoby jedynie korzystającej z x 360 u znajomych kilka razy ...
Ceny używanych gier na x360 są bardzo niskie, można po przejściu gry płytkę odsprzedać po cenie zakupu minus parę zł + koszty wysyłki.
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Pierwsza rzecz, to zdecydowanie wylacznie najnowszy model Xbox360 czyli Stingray E taki: http://www.ceneo.pl/26571255 - ma on znacznie polepszone chlodzenie, jest mniejszy, lzejszy, cichszy, niezawodny i pobiera mniej pradu.
Takze bym obstawial nowa konsole, ale decydujaca kwestia dla mnie bylaby pojemnosc dysku, 500gb tylko i wylacznie. Na Xbox360 da sie gry instalowac na dysku, tak aby oszczedzac laser (wtedy czyta plyte przez moment zaraz po uruchomieniu, a pozniej juz z dysku) i bardzo szybko ow dysk nam sie wypelnia. Poza tym w Goldzie na X360 dostaje sie gry na zawsze, nawet jak sie nie wykupi abonamentu wiec ta mojemnosc sie przydaje.
Jezeli uzywka to sprawdzic dokladnie czy dobrze dziala szufladka na plyte, ogolnie stan wizualny sporo juz mowi na wstepie. Reszta tak jak powyzej.
Nie kombinowalbym z piratami, rzeczywiscie zero netu (konsole banuja), poza tym jesli uzywasz plyt nagrywanych to szybko pada laser, nie jest do takich rzeczy przystosowany. Po co zreszta, kiedy oryginalne gry uzywane kupisz wiekszosc po 10-15zl na OLX?
Takze bym obstawial nowa konsole, ale decydujaca kwestia dla mnie bylaby pojemnosc dysku, 500gb tylko i wylacznie. Na Xbox360 da sie gry instalowac na dysku, tak aby oszczedzac laser (wtedy czyta plyte przez moment zaraz po uruchomieniu, a pozniej juz z dysku) i bardzo szybko ow dysk nam sie wypelnia. Poza tym w Goldzie na X360 dostaje sie gry na zawsze, nawet jak sie nie wykupi abonamentu wiec ta mojemnosc sie przydaje.
Jezeli uzywka to sprawdzic dokladnie czy dobrze dziala szufladka na plyte, ogolnie stan wizualny sporo juz mowi na wstepie. Reszta tak jak powyzej.
Nie kombinowalbym z piratami, rzeczywiscie zero netu (konsole banuja), poza tym jesli uzywasz plyt nagrywanych to szybko pada laser, nie jest do takich rzeczy przystosowany. Po co zreszta, kiedy oryginalne gry uzywane kupisz wiekszosc po 10-15zl na OLX?
Mi w elite piardł

Pierwsze modele czy elite to potrafiły pracować dość głośno, teraz mam r2d2, ale on akurat działa git na szczęście

poza tym to wersja budzetowa, okrojona względem poprzedniego modelu.Atton29 pisze: Pierwsza rzecz, to zdecydowanie wylacznie najnowszy model Xbox360 czyli Stingray E taki: http://www.ceneo.pl/26571255 - ma on znacznie polepszone chlodzenie, jest mniejszy, lzejszy, cichszy, niezawodny i pobiera mniej pradu.
A moje 5 działa bezproblemowo. Jak pisałem - nieszczęścia chodzą po ludziach. Ale laser sam nie pada ze starości, jak w PS2. RROD to inna sprawa. Mój zaliczył po niemal dwóch latach. I po naprawie działa do dziś. Nieintensywnie, bo żre prąd jak głupi

- Kontakt:
co do zakupy przekonuje mnie chyba bardziej ta ze sklepu nówka z tym dyskiem 4 gb i szukać szuflady osobno ale to moje zdanie nie wiem inni na to patrzą czy one sie w sumie czymś jeszcze mogą różnić . Jutro podjade i zobacze jakie co ma oznaczenia i dam znać co do gier wiem że ceny ich są niskie dla tego 360, a nie jak znajomi one i max 2 gry do bólu bo już nie ma kasy ... a i też jak już się ludzie wypowiadają spytam od razu o kinecta czy warto itd bo to już samo w sobie dla mej Kobiety ma być (grałem 1-2 u znajomych i mnie nie przekonał)
Kinect ciekawy bajer, ale raczej na impre i to też nie zawsze. No i trochę miejsca na to też trzeba mieć. No i nie ma jakichś takich gier, które naprawde trzeba mieć. Więcej jest polewki typu ciukanie zombi czym popadnie albo nie zawsze odczytujący ruchy majkel dżakson niż naprawdę interesujących tytułów jak gunslinger. Zabawa jest, ale to trzeba mieć chęć, siły, humor i miejsce 
W moim przypadku większe wzięcie miało Guitar Hero niż kinect.

W moim przypadku większe wzięcie miało Guitar Hero niż kinect.
to nie dysk, tylko pamięc nieulotna 4GB. W zasadzie to 2,6GB. Wystarczy na zapisanie profili. Podłączysz każdy pendrive usb, więc z dyskiem pewnie nie musisz się spieszyc. Na kinekcie ping-pong/tenis są super. Ale dla kobiety - kto to wie... 

- Kontakt:
no coś o tym wiem chociaż wiem że simsy dorwać będę musiał .... co do pamięci/dysku coś tam czytałem że to tylko kości 4 gb i że dysk kupić tylko myśle czy taniej nie załatwić samego pudełka do dysku i załatwić 500 i więcej tylko czy orginał będzie to np normalnie czytał czy tu będę musiał się bawić w ingerencje oprogramowania itd
- Kontakt:
Kinekt to bajer, pogralem przez 15 minut i sprzedalem
W zasadzie jak lubisz takie bajery to moze sie podobac, wyprobowac warto, tym bardziej, ze uzywki sa tanie po 100zl widzialem 
Lepiej brac model 500gb od razu.

Lepiej brac model 500gb od razu.
- Kontakt:
zakup sam w sobie poczeka najpierw poszedl na wymiane Tv konsola drozsza nie bedzie juz na szczescie tylko tansza a chyba wole poczekac i moze znajde taki model ktory pasuje mi w pelni ze wszystkim w sensie najbardziej wyszkuje cos co ma te 500 gb (jesli mam kupic tą nówego to sorry ) plus najlepiej z 2 padami badz zamiast jednego ten kinect ... sadze ze w ciagu miesiaca sie uda cos poszukac do 600 zl ...
- Kontakt:
Jak mozesz poczekac to zerkaj na glowna na promocje, ostatnio znow byl za 400 pare zl 500gd z dwoma grami na dodatek, wysylka skads tam
Ale ludzie kupuja bez problemu, a pozniej sprzedaja drozej na OLX, juz widzialem po 550zl nowki sie pojawiaja 

- Kontakt:
Nom, tez mnie sie tak wydaje, ze jak za nowa konsole, to taniej niz 400zl juz nigdy nie bedzie
W koncu to kawal znakomitego sprzetu. Podobnie sie sprawa miala pamietam z PS2, pojawilo sie w obnizonej cenie Super Slim w kilku sklepach po 399zl az do wyprzedania zapasow i czesc, pozniej juz tylko uzyweczki. Ale jak nie robi roznicy, to uzywke dla przykladu dzis mozna wyhaczyc nawet za 100zl, tylko trzeba dobrze sie znac na rzeczy zeby trupa nie kupic no i rozgladac. Z drugiej strony tak jako bylo wspomniane wyzej zywotnosc nowej konsoli to calkiem inna bajka niz uzywki.