Jeden z userów zasugerował bardzo fajną funkcję, którą chciałbym dodać.
Mianowicie, podczas dodawania transakcji oznaczałoby się jakie metody płatności są dostępne. Byłyby checkboksy i wybrana metoda płatności pojawiałaby się obok opisu oferty.
Pytanie do Was - jakie checkboksy zrobić?
1. Przelew na konto
2. Paypal
Coś jeszcze?
PS: Oczywiście nie chodzi o integrację tych metod płatności w Bazarze, a o zwykłą informację dot. preferencji sprzedającego.
Bazar: jakie metody płatności powinny być dostępne
Mysle ,ze nie kazdy ma dosetep i chce wydawac realne pieniadze dla nich "Worek klejnotów" lub pojedyncze "Klejnoty "
http://steamcommunity.com/market/listin ... 0of%20Gems
http://steamcommunity.com/market/listin ... 0of%20Gems
To nie jest może dokładnie ten temat, ale to jest bardzo ważna informacja.
PayPal pobiera sobie prowizję gdy ktoś przesyła kasę bezpośrednio z karty debetowej/kredytowej, to jest 80gr + 2,9% kwoty. Wtedy sprzedaż za 1-2zł nie ma praktycznie sensu bo się dostaje jakieś grosze. Już tak miałem parę razy.
Sugeruję jakieś wielkie info na głównej stronie czy coś.
PayPal pobiera sobie prowizję gdy ktoś przesyła kasę bezpośrednio z karty debetowej/kredytowej, to jest 80gr + 2,9% kwoty. Wtedy sprzedaż za 1-2zł nie ma praktycznie sensu bo się dostaje jakieś grosze. Już tak miałem parę razy.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Najlepiej to chyba by było to dodać jak się wybiera/wpisuje metody płatności, wtedy by nie było żadnych wątpliwości, pretensji ani bólów, że nie było, nie wiem gdzie, ukryte w głębokich odmętach itp.zdzisekMOCY pisze: To nie jest może dokładnie ten temat, ale to jest bardzo ważna informacja.
Dobry pomysł. Niestety to jest taka sprawa, że wysyłanie 1zł z którego sie dostaje 17gr to będzie nagminna sprawa.

- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 53 razy
- Kontakt:
Przydalby sie PaySafeCard, mam kilka psc na ktorych jest moze z kilka zlotych ^^ , tylko nwm jak zrobic zeby dostal to drugi user... O mam pomysl ! Zrobic portfel na bazarze tak ja jest np na steam, jeden user placi psc i drugi dostaje kase do portfela.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
tak, skrill to taka alternatywa dla paypala, wygodne jak korzysta się z zagranicznych serwisów bukmacherskich bo można hmm... ominąć pewne opłaty

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Może to nie jest metoda płatności, ale myślę, że niektórzy z niej skorzystają.
Często wymieniałem karty Steamowe za gry na Steamtrades. Może warto by tutaj dodać możliwość wybrania wartości kart lub ilości do wymiany?
Często wymieniałem karty Steamowe za gry na Steamtrades. Może warto by tutaj dodać możliwość wybrania wartości kart lub ilości do wymiany?