Nie widzialem jeszcze takiego tematu wiec zakladam.
Mozecie sie tu "pochwalic" jaka byla wasza pierwsza gra w jaka graliscie i od czego zaczela sie wasza przygoda z grami.
Moja pierwsza gra byl "Disney's aladdin" ... Ah... Pamietam te czasy jak sie przed ta gra spedzalo godzinami...
Pierwsza gra w jaka graliscie ?
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Pegazus: Duck Hunt
PS1: Disney's Action Game Hercules
PS2: Tekken 4
PS3: Call of Duty 3
PSP: God of War: Chains of Olympus
PSV: Rayman Origins
PC: Croc: Legend of the Gobbos
X360: The Outfit
XOne: Tomb Raider: Definitive Edition
PS1: Disney's Action Game Hercules
PS2: Tekken 4
PS3: Call of Duty 3
PSP: God of War: Chains of Olympus
PSV: Rayman Origins
PC: Croc: Legend of the Gobbos
X360: The Outfit
XOne: Tomb Raider: Definitive Edition
- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 43 razy
- Kontakt:
Hm... Trudno powiedzieć tak ogólnie. W każdym razie na PC to było Prince of Persia. To był rok bodajże 1990. Wcześniej może były jakieś gierki w stylu właśnie takich ruskich albo coś na atari, ale pamięć zawodzi. Za młody byłem wtedy.
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 40 razy
- Kontakt:
Na pewno coś w kafejce internetowej, gdzie mieliśmy psx'a i sege dreamcast, które latały na piratach i kilka oryginałów na nintendo 64.
Nie pamiętam już dokładnie, ale obstawiałbym Mario Kart, Crazy Taxi i dema na Playstation
Nie pamiętam już dokładnie, ale obstawiałbym Mario Kart, Crazy Taxi i dema na Playstation

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
PC: na własnym PC Harry Potter i Więzień Azkabanu, wcześniej u babci w gry przeglądarkowe
PSP: Assassin's Creed Bloodlines
PS3: chyba Lara Croft and the Guardian of Light, bo wtedy akurat za darmo rozdawali
Vita: Worms Reloaded Extreme
PS2: Half-Life
Wii: Guitar Hero 3
Pegazus: Mario
Pamiętam jak pierwszy raz grałem w tego HP, i moją mamę tak wściekały te krzyki postaci przy upadkach
. Właściwie nic z tej gry nie zapoamiętałem tak, jak tego
. Nie pamiętam tylko, czy pierwszy dostałem PC czy Pegazusa, ale chyba PC. Na pegazusie miałem te składanki typu 99 in 1 i najwięcej grałem w Mario i jakiegoś zdowngradeowanego Sonica. Pamiętam, że na 100% grałem w tego Sonica, ale nie zapamiętałem go jako aż ta brzydkiego, jak widać na YT
.
Chyba jestem tutaj najmłodszy na tym forum, jak tak patrzę po innych odpowiedziach
.
PSP: Assassin's Creed Bloodlines
PS3: chyba Lara Croft and the Guardian of Light, bo wtedy akurat za darmo rozdawali
Vita: Worms Reloaded Extreme
PS2: Half-Life
Wii: Guitar Hero 3
Pegazus: Mario

Pamiętam jak pierwszy raz grałem w tego HP, i moją mamę tak wściekały te krzyki postaci przy upadkach

Chyba jestem tutaj najmłodszy na tym forum, jak tak patrzę po innych odpowiedziach

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Pierwsze to bodajże gry z "Lightgun Action Pack" na moim ZX Spectrum +2: http://retrofishsta.blogspot.com/2012/1 ... -pack.html.
Pierwsza na Pegasusie "Tank 1990".
Pierwsza na Amidze jakiś Street Fighter.
Pierwsza na PC "Centurion: Defender of Rome".
Pierwsza na Pegasusie "Tank 1990".
Pierwsza na Amidze jakiś Street Fighter.
Pierwsza na PC "Centurion: Defender of Rome".
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
pierwszy był zapewne klasyczny radziecki handheld zwany "jajkami" bądź "Wilkiem i Zającem"
Atari: nie mam pojęcia, może River Raid, Pole Position albo demo (tak tak) polskiego Robbo nagrane przez kogoś jako fragment audycji radiowej, kiedyś to były metody dystrybucji
C64, którego pomagałem w rodzinie odpalić - któryś z Ninja (pamiętam, że kilka części było)
PC: pierwszy był Need For Speed II, jeden przejazd rozegrany u kumpla. na własnym - Destructuion Derby II oraz polskie Earth 2150: Escape From The Blue Planet (cóż, znowu zaczęło się od dema z czasopisma Enter
, póżniej nabyłem pudło z 2ma CDkami, okazało się, że pełna wersja nie wykrywała mi akceleratora 3D i nie chciała się uruchomić
mieszając w plikach, udało mi się "uzupełnić" demo o wszystkie dostępne w pełnej wersji mapy skirmiszowe, na możliwość odpalenia kampanii musiałem trochę poczekać, prędzej udało mi się pograć w samodzielny dodatek - The Moon Project)
PC/Steam - cóż, na steamie zarejestrowałem się wyłącznie dla GemCraft: Chasing Shadows
Atari: nie mam pojęcia, może River Raid, Pole Position albo demo (tak tak) polskiego Robbo nagrane przez kogoś jako fragment audycji radiowej, kiedyś to były metody dystrybucji

C64, którego pomagałem w rodzinie odpalić - któryś z Ninja (pamiętam, że kilka części było)
PC: pierwszy był Need For Speed II, jeden przejazd rozegrany u kumpla. na własnym - Destructuion Derby II oraz polskie Earth 2150: Escape From The Blue Planet (cóż, znowu zaczęło się od dema z czasopisma Enter

PC/Steam - cóż, na steamie zarejestrowałem się wyłącznie dla GemCraft: Chasing Shadows

- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 33 razy
- Kontakt:
Na PC Wlasnym to na pewno byl Screamer 2, Potem pamietam ze mialem Test Drive 4, HoMM 2, StarCraft, Diablo.
W swietlicy w szkole pamietam (nie mialem jeszcze swojego PC, tylko C64 mialem) jak gralismy w Alladina i Wolfenstaina/Dooma.
Na C64, Montezuma Albo River Raid
na Pegasusie Jakies Mario.
W swietlicy w szkole pamietam (nie mialem jeszcze swojego PC, tylko C64 mialem) jak gralismy w Alladina i Wolfenstaina/Dooma.
Na C64, Montezuma Albo River Raid
na Pegasusie Jakies Mario.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Moją pierwszą "prawdziwą" dużą grą był Gothic 2
. Nieco później zawitali u mnie Hirołsi część 1 i 2, oraz Ghost master.Wcześniej były proste gry dodawane do gazet chociaż i wśród nich zdarzały się perełki jak np. Ignition.