Ja również posiadam Brainwavz, ale model Alpha. Używam ich dokładnie 3 lata i jeden miesiąc. Dźwięk jest świetny do ceny, nie mam żadnych zastrzeżeń, szczególnie we flac niektóre utwory po prostu przy przejściu z poprzednich powalały jakością. W każdym razie w ciągu tych trzech lat miałem dwa razy problem. Raz przestała działać prawa słuchawka, znaczy najpierw przerywa by w ogóle nie działać (po trzynastu miesiącach dokładnie), jednak reklamacja przez Agito uznana, zwrócone działające. Drugi raz w 32 miesiącu też zaczęła przerywać słuchawka

No to wybadałem gdzie, przeciąłem (zaraz za rozdzieleniem słuchawek na prawą i lewą), skróciłem przewód, zalutowałem, sprawdziłem multimetrem, czy rezystancja na słuchawkach jest podobna, zalałem żywicą, utwardziłem jakimś utwardzaczem plastelinowym, pomalowałem na czarno markerem i do dzisiaj służą (w sumie prawie codziennie przez te trzy lata). Dlatego kup sobie porządne, a jak się zepsują to nie bój się dać elektronikowi do naprawy, kwestia wybadania gdzie problem i dalej będą służyć długie miesiące ciesząc jakością.