Remake jakiej gry spełniłby Wasze sny?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Nie znalazłem takiego tematu na forum więc zakładam. Jestem przekonany, że każdy z nas powitałby z otwartymi ramionami nowoczesne remake'i ulubionych, klasycznych gier. Niedługo surowej ocenie graczy poddana zostanie nadchodząca seria remake'ów Final Fantasy VII. King's Bounty, Prince of Persia oraz Wasteland 2, odświeżają stare formuły, zmieniając je nie do poznania (ale z pozytywnym skutkiem).

Ja życzyłbym sobie nowoczesne:
- Shining Force - z tego co pamiętam, jest na tyle rozbudowana, że nawet nie trzeba samego gameplayu drastycznie zmieniać
- Master of Magic - j.w.
- seria Quest for Glory - ta seria wymagałaby prawdopodobnie mocnego odświeżenia systemu walki
- przygodówki z Indianą Jonesem - grafika & interfejs
- ogólnie przygodówki z interfejsem tekstowym

Na razie tyle przychodzi mi do głowy...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

A ja nie mam strasznie wielkich wymagań bo popularnych serii prędzej czy później i tak się do czekamy bo kasa kasa kasa.
Ale chciałbym zobaczyć odświeżone Total Overdose i chociażby Crime Cities (taka starsza gra Techlandu o której istnieniu masa osób nawet nie wie bo w pamięci ostał się tylko Chrome) :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja chciałbym zagrać w odświeżenie trzeciej części przygód Simona (Simon the Sorcerer 3D w Polsce wydany przez CD Projekt jako Szymek Czarodziej), bo pokraczne 3D już w chwili premiery tej gry było niestrawnym zakalcem, a Simona uwielbiam :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

upperi pisze: Ja chciałbym zagrać w odświeżenie trzeciej części przygód Simona (Simon the Sorcerer 3D w Polsce wydany przez CD Projekt jako Szymek Czarodziej), bo pokraczne 3D już w chwili premiery tej gry było niestrawnym zakalcem, a Simona uwielbiam :D
O widzisz apropo podobnych gier to ja się pytam gdzie jest mój remake oryginalnego Kangurka Kao ! :lol:
Albo Skaut Kwatermaster ! :macha:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 55 razy
Podziękowania: 126 razy
Kontakt:

Remake Wolfa ET. Żadna obecna strzelanka nie spełnia moich oczekiwań.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jade Empire, cudny tytul, chocby remastera by zrobili. Ostatnio bym do zgarniecia na Originie, juz sie nie robi takich gier!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Szkoda by było, gdyby bardzo piękne wspomnienia zostały zniszczone przez słaby remake.
Takie gry jak Little Big Adventure 2 czy Outcast by mogły zostać obdarte ze swojego czaru. I chociaż Outcast wyglądał nieźle będąc przenoszonym na Cryengine, to coś pogubił po drodze w designie...
Może snów by nie spełniło, ale bardzo by się przydał remake Diablo 2 (nawiasem mówiąc, dziś na Interiach i pokrewnych pojawiły się informacje o amatorskim modzie pt. "Diablo 2 na silniku StarCraft 2"). Wraz z drobnymi usprawnieniami by była to miła odmiana po miałkim Diablo 3.
Remake Enemy Territory - to by było mniam.
Remake dwóch ulubionych jRPGów czyli Final Fantasy 6 oraz Chrono Trigger - fajnie by było, ale znając podejście Square - na więcej niż port z NDSa lub mobile nie ma co liczyć.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Remake gry Mafia, bo to jedna z tych gier, które pozostają w pamięci na zawsze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Pył - nigdy nie było mi dane w niego należycie zagrać. Gdy grę kupiłem, na rynku popularność zdobywały już GeForce'y i technologie oparte na kartach 3dfx były zwyczajnie przestarzałe. A jako, że tytuł wspierał jedynie Glide, to mogłem odpalić go jedynie w wersji softwarowej, a każdy kto miał komputer na początku milenium wie, jak gry wtedy chodzą i wyglądają. Miałem po prostu pokaz slajdów pełnych wielkich paskudnych pikseli. Totalnie niegrywalne, zwłaszcza iż nie był to oldskulowy shooter, gdzie nie spuszczało się palca ze spustu i precyzyjne celowanie, by zaoszczędzić amunicję było kluczem nie tyle do sukcesu, co w ogóle przetrwania dwóch pierwszych walk.

Co prawda jeden z oryginalnych twórców gry postanowił przekonwertować Pył na silnik Unity, zachowując przy tym możliwie dużo assetów z pierwowzoru. Nie jest to jednak proste zadanie, bo jest sam i, jak przyznaje, gra była pełna dość nietypowych rozwiązań programistycznych, które obecnie trudno w łatwy sposób odtworzyć.
Blog konwersji
BlackJuice pisze: Remake Wolfa ET. Żadna obecna strzelanka nie spełnia moich oczekiwań.
O, tak. Ale taki klasyczny, z Niemcami, bez żadnych Stroggów, parkouru i innych udziwnień!
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Chyba najbardziej wszelkie starsze gry horrory, o ile byłyby w dobry sposób przerobione na gry z obecnym standardem graficznym i innymi *klikklak* - coś jak RE Remake.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Sacrafice - jest tylko jedna taka gra i niestety już stara przez co grafika może odstraszyć. Bardzo chciałbym zobaczyć jej odświeżoną wersję, te epickie bitwy... ach! Moje dzieciństwo :D
Psi Ops - Bo gier gdzie tak świetnie zaprogramowano super moce jest jak na lekarstwo, przy okazji może sprzedała by się na tyle dobrze żeby doczekać się w końcu zapowiedzianego sequela :(
Advent Rising - Podobnie jak u Psi Ops. W tym przypadku jednak mogło by się to udać bo dzisiaj ludzie szaleją za takim ME i Advent Rising mógłby im umilić czas. Świetny klimat i fabuła w odświeżonej i poprawionej wersji mógłby się sprawdzić, musieli by tylko dostosować gamepley do dzisiejszych standardów.
The Suffering - gra wciąż ma niezwykły klimat i fabułę ale przydało by się odświeżyć grafikę. Oj grałbym :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Stare M&M, chciałbym też doczekać się odnowionego Morrowinda :-)

E: Jeszcze Disciples HD ;)
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

dune
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Lista rpg ów:
Trylogia Eye of The Beholder razem w jednym tytule.
Tak samo z Dungeon Masterem oraz serią Crystals of Arborea/Ishar (razem 4 gry jako 1).
Hero Quest 1 + Return of the Witch Lord, Hero Quest 2
Hired Guns
Perihelion: The Prophecy
Black Crypt
Stonekeep
Abandoned Places: A Time for Heroes
Anvil of Dawn
Dark Sun (I i II)
+ wszystkie gry z tego tematu/forum :P
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=469298
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Tak jak napisał BlackJuice, remake Wolfa ET byłby czymś fantastycznym... Zmiksowałbym go z Battlefieldem/Armą, tj. do standardowego założenia rozgrywki (klasy, punkty doświadczenia, ciekawe misje, możliwość "budowania otoczenia") dodałbym większy realizm (bo mimo wszystko Wolfenstein ET to taka bardziej zręcznościówka w stylu CSa, niż symulator żołnierza) i system zniszczeń a'la BF (albo Red Faction).

Do tego z przyjemnością czekam na remake KotOR-a i cieszyłbym się na Medal of Honor Allied Assault - wyobraźcie sobie, jak zaczepista mogłaby być misja z lądowaniem na plaży Omaha.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Final Fantasy 7 i Final Fantasy Tactics. I wiem, że ten pierwszy będzie, ale jeszcze nie wyszedł.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Hype: The Time Quest
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Disciples: Sacred Lands, Disciples 2 + dodatki, Gothic i Tom & Jerry :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Call of Duty 4: Modern Warfare.
Multi w tej grze umarło już na śmierć?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

KakrX pisze: Call of Duty 4: Modern Warfare.
Multi w tej grze umarło już na śmierć?
nie, ma sie dobrze
ODPOWIEDZ