Dzisiaj z klopsem obadaliśmy multi. Staty - 2:1 dla niego. I wyszliśmy z propozycją utworzenia turnieju w tą grę. Walki 1 na 1. Turniej dla graczy z markolf.pl i lowcygier.pl
Byłby ktoś chętny? Jak tak to zróbcie listę (jak na Happy Hour do kal3jdoskopa) i się tam wpisujcie. Ja zacznę.
1. Hemiq2. klops
[PC] Mini turniej w Might & Magic: Clash of Heroes
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Dacie mi grę to mogę i ja. 

Ja też go nie posiadam, a stratny się nie czujęDużo tracę, nie posiadając tego dodatku „I am the boss”?

Fajnie by było, jakby się wspólnymi siłami (markolf i łowcy) udało zebrać jeszcze kilka osób. Nic, trzeba czekać, mam nadzieję, że pomysł wypali, bo dzisiaj z Hemikiem grało się naprawdę fajnie

- Podziękował: 370 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Szczerze mówiąc też póki co nie próbowałem tej opcji 2vs2
O ten dodatek pytałem, bo właśnie nie wiem, czy on dodaje coś jeszcze poza 4 nowymi postaciami.
Gracie z włączonymi artefaktami, czy bez? Pytam, bo zdarzyło mi się kiedyś spróbować losową rozgrywkę z kimś (1vs1), ułożyłem armię "pod" jeden artefakt i zauważyłem, że rozgrywka toczy się bez artefaktów-nie muszę chyba dodawać, że sromotnie przegrałem?

Gracie z włączonymi artefaktami, czy bez? Pytam, bo zdarzyło mi się kiedyś spróbować losową rozgrywkę z kimś (1vs1), ułożyłem armię "pod" jeden artefakt i zauważyłem, że rozgrywka toczy się bez artefaktów-nie muszę chyba dodawać, że sromotnie przegrałem?

Dzisiaj z Hemikiem graliśmy z artefaktami i wszystko było jak należy
. Ale jeśli jest opcja ich wyłączenia, myślę, że można by ją rozważyć. Mnie w sumie obojętne, ale artefakty czasem potrafią zrobić dużą różnicę, a nie każdemu może się to podobać 

- Kontakt:
O nie, tylko nie to!Ale jeśli jest opcja ich wyłączenia, myślę, że można by ją rozważyć
Ja osobiście jestem jak najbardziej za zostawieniem artefaktów włączonych, no ale jeśli będą duże obiekcje większości chętnych, to jakoś przeboleję tę kwestię

- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Mam nadzieję, że jeżeli zostanie ustalona data i zbierze się dużo osób, to będzie coś wspomniane na głównej, bo zapomnę.
1.Hemiq
2.klops
3.kal3jdoskop
4.sergeron
1.Hemiq
2.klops
3.kal3jdoskop
4.sergeron
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Cytat z kartki z DLC z wydania gry z Ubisoft Exclusive:Dużo tracę, nie posiadając tego dodatku „I am the boss”?
Zagraj w pierwszy dodatek do Might & Magic: Clash of Heroes "Jestem Legendą". Wypróbuj czterech nowych bohaterów w trybie dla pojedynczego gracza "potyczki" oraz trybach wieloosobowych. Sprawdź swoje siły, pokonaj wrogów. Zagraj jako Azexez, Hrabia Carlyle, Ludmilla lub Azh-Rafir. Opanuj do perfekcji ich zaklęcia i zostań legendą Clash of Heroes!
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Potrzebna jedna osoba do zagrania w bitwie 2 na 2 w multi. Gra zaczęła by się za jakieś 20 minut. Na razie gram ja, klops i kal3jdoskop. Pisać do mnie na steam:
http://steamcommunity.com/id/hemiq/
http://steamcommunity.com/id/hemiq/
- Kontakt:
Więc słuchajcie, sytuacja przedstawia się następująco. Mamy tutaj w sumie 7 osób chętnych (5 wpisanych na listę i dwie które się nie wpisały, ale zadeklarowały, że mogłyby wziąć udział). Do tego mamy jedną osobę na markolfie "niezdublowaną" z osobami z tego wątku. Razem 8 osób, czyli minimum do zorganizowania turnieju mamy
Czy wszyscy z tego wątku, którzy się zadeklarowali (czyli 5 osób z listy i dwie "spoza listy") są dalej zainteresowani? Na razie robię wstępna sondę, bo szczegóły obgadamy już zapewne na nowej stronie(tutaj jedynie zainicjuję naszą dyskusję
)
Jesli chodzi o termin, to myślę, że generalnie wybierzemy jakiś weekend (tylko ze raczej nie ten
), najlepiej taki, który by wszystkim odpowiadał. Sposób rozgrywki? No tutaj byłoby w miare klasycznie-najpierw "ćwierćfinał", czyli losujemy, kto z kim gra, potem przeprowadzamy pojedynki, w efekcie po tym etapie z 8 osób przechodzą 4. Potem losujemy znowu, kto z kim zagra, i po rozgrywkach do finału przechodza dwaj zwycięzcy.
Żeby uniknąć sytuacji, że ktoś fartownie wygra rozgrywkę (element losowości jest bądź co bądź bardzo mocno zaakcentowany w tej grze), możemy zrobić coś takiego, że każdy ma możliwość poproszenia o rewanż w ramach danej rozgrywki. Czyli mamy rozgrywkę nr jeden między dwoma graczami-jeden z nich wygrał, ale drugi chce rewanżu. Jeśli znowu wygra ten sam gracz, automatycznie wygrywa tę rundę. Jeśli przegra, przeprowadzają trzeci, decydujący pojedynek. I tutaj moje pytanie-czy uważacie, że rewanż powinien być opcjonalny, obligatoryjny czy też powinniśmy wszystko rozstrzygać tylko jedną walką?
I co sądzicie o podanych propozycjach dotyczących rozgrywki? Czy wszyscy którzy się wpisywali nadal są zainteresowani naszym turniejem?

Jesli chodzi o termin, to myślę, że generalnie wybierzemy jakiś weekend (tylko ze raczej nie ten

Żeby uniknąć sytuacji, że ktoś fartownie wygra rozgrywkę (element losowości jest bądź co bądź bardzo mocno zaakcentowany w tej grze), możemy zrobić coś takiego, że każdy ma możliwość poproszenia o rewanż w ramach danej rozgrywki. Czyli mamy rozgrywkę nr jeden między dwoma graczami-jeden z nich wygrał, ale drugi chce rewanżu. Jeśli znowu wygra ten sam gracz, automatycznie wygrywa tę rundę. Jeśli przegra, przeprowadzają trzeci, decydujący pojedynek. I tutaj moje pytanie-czy uważacie, że rewanż powinien być opcjonalny, obligatoryjny czy też powinniśmy wszystko rozstrzygać tylko jedną walką?
I co sądzicie o podanych propozycjach dotyczących rozgrywki? Czy wszyscy którzy się wpisywali nadal są zainteresowani naszym turniejem?