[PC] The Division

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Obrazek
Kolejna beta do The Division, tym razem otwarte testy i będą to już ostatnie, później tylko premiera. Zamierza ktoś tam coś tam testować? Ja osobiście podejście #2 a później wielki dylemat, kupić czy też nie...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Ja grałem w 1 becie, teraz mam już grę na dysku i czekam na betę nr 2. Ale z kupowaniem poczekam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

można już pobierać
http://newsletter.ubisoft.com/en-gb/201 ... ad_OB.html

a i ktoś narzekał n uplay - mi na razie leci max łączem

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

robart_ pisze: można już pobierać
http://newsletter.ubisoft.com/en-gb/201 ... ad_OB.html

a i ktoś narzekał n uplay - mi na razie leci max łączem

Obrazek
Ja klikam pobierz przedpremierowo w uPlay i nic :?:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Na pewno pobiegam po NY, bo po ostatniej becie mam niedosyt ;-)
Ale z zakupem jednak poczekam, ostatnia beta nie rozjaśniła wiele w kwestii tego, czy gra jest dobra, przeciętna, czy też świetna - z jednej strony klimat syci, przemierzanie miasta cieszy oko i serce, ilość detali otoczenia wywołuje banana szerokiego na półtora twarzy, ale już mizerna ilość przechodniów, zadań pobocznych, znajdziek (zdaje się, że poza komórkami nic nie było) oraz przeciwników wywołuje uczucie WTF? bo nie ma nic gorszego jak pustki na mapie, nie wspominając o ataku klonów, jeśli chodzi o przechodniów, zbirów i co rusz te same samochody :D
Wiadomo, że to tylko wycinek gry, ale mimo wszystko powinni go jak najbardziej urozmaicić, żeby zachęcić ludzi do kupna przed premierą, a tutaj raczej zniechęcają.

"Szczelanie" może być, jestem raczej fanem widoku z pierwszej osoby, ale tutaj nawet była frajda, to samo tyczy całego tego à la rpg-owego zaplecza, nabijania levelów, ekwipunku, perków-srerków i tym podobnych, w becie mocno poprzycinane, a szkoda, bo skoro lvl8 to był max, to mogli pozwolić na dowolne grzebanie w swojej postaci, a nie oglądanie wszystkiego "zza szyby"
Wg. zapowiedzi, ta beta ma być zasobniejsza w treść, udostępnią jaką tam część kolejnego skrzydła na Poczcie, będą podziemia metra, ogólnie powinno być lepiej, no i ponoć mają się wziąć za cziterów, w co wątpię, ale kto ich tam wie :)

Jestem bardziej ciekaw kiedy ogłoszą terminy otwarcia dla graczy kolejnych dzielnic w grze, bo z racji tego, iż zawartość Season Pass została już ujawniona czas jakiś temu, można zakładać, że zostaną dodane do gry za free, a przecież sam Manhattan szybko się skończy i po max kilku tygodniach zostanie jedynie Dark Zone i gra dla wielu zacznie obumierać.

Na szczęście nie musiałem pobierać od nowa, chociaż właściwie nie ma z tym problemu, UPlay ciągnie pełnią łącza, niemniej dociągnął tylko nieco ponad 1.2 GB i teraz już czekam na piątek, przyznam, że z niecierpliwością ;-)

Aha, jest jeszcze jeden minus - polska cena wersji Gold ..... to są jakieś żarty, trzeba będzie poszukać u braci z "Amieryki" Południowej, bo trzy i pół stówki to zdecydowanie za dużo za grę, która raczej wybitną nie będzie ;-)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

pograłem w zamkniętą, a otwarta am być identyczna więc raczej sobie daruję - gra budzi skrajne emocje raczej sobie daruje zakup :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Grałem sporo w zamkniętą Betę. Co prawda wywaliłem ją z dysku, ale nie problem było pobrać jeszcze raz. Ogólnie na grę czekałem i zdania w sumie nie zmieniam. Jest naprawdę interesująca, chociaż na pre-order na chwilę obecną wiem że się nie skuszę. Na samą grę jednak jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Łowca

Ze streamów XO wynika, że niestety zaczynamy od nowa, było wipe więc pierwsze 2h takie samo jak w poprzedniej becie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Może sejv z poprzedniej bety zadziała :D
Jest i stosowny trailer bety ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=Kgx49SvcAn8
Awatar użytkownika
Łowca

Hhahaha, polska reklama tv the division.
https://www.youtube.com/watch?v=-nsKOru8SOg
Awatar użytkownika
Łowca

@up Co tam śmiesznego widzisz?

Jak dla mnie genialnie im to wyszło :) Szkoda tylko, że opinie po becie nie są tak zachęcające.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Może druga beta coś zmieni na plus - ja dziś pocioram nieco w nocy :) Z tego co widzę na UPlayu, to moja poprzednia rozgrywka jest zapisana i zacznę grę od razu od "nowości" ;-) Czyli pogram krócej :D
Awatar użytkownika
Łowca

TomHa pisze: Może druga beta coś zmieni na plus - ja dziś pocioram nieco w nocy :) Z tego co widzę na UPlayu, to moja poprzednia rozgrywka jest zapisana i zacznę grę od razu od "nowości" ;-) Czyli pogram krócej :D
No żebyś się nie zdziwił. W Uplay widać postęp czyli level, ilość spędzonych godzin - ucieszyłem się, że od razu zacznę wysoko. Włączam betę, a tu muszę od początku zdobywać mozolnie wszystko. Niech spadają, nie będę marnował czasu po raz drugi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

:D Aaaaaaa..... no trudno, to pogram dłużej ;-)
Awatar użytkownika
Łowca

Dobrze że nie skasowałem poprzedniej bety tak tylko dociągneło mi patch lekko ponad 1GB zamiast 25GB.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Powiem tak - ta beta chodzi mi wyraźnie lepiej i teraz albo jest to kwestia sterów (w związku z tym, że cioram ostatnio w Rise of the Tomb Raider, to zmieniłem stery na starsze, bo w moim przypadku na dedykowanych gra szarpała, bez względu na ustawienia graficzne i jakaś część ludzi miała podobny problem i zastosowała takie samo rozwiązanie) albo ją zoptymalizowali w międzyczasie, raz, że jest płynniej, dwa skończyły się doczytywanie tekstur w niektórych miejscach, co w Closed Becie miało u mnie miejsce :)
Natomiast zawartość obadam dziś, bo wczoraj ledwo miałem czas na dojście do Poczty ;-) niemniej na mapie jest jakby więcej zadań, więc coś tam dłużej pogram na pewno :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

U mnie przykładowo kompletne przeciwieństwo tego, co mówi TomHa. Closed Beta chodziła jak marzenie. Otwarta Beta ma chwile, że musi odetchnąć oraz doczytywane tekstury zaczęły się pojawiać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jadę na sterach 361.43 - te nowsze są chyba spartolone ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ja na 361.75 nie am problemu. Czasem fps spadnie do 45 ale nie czuc tego:)

Nie wiem, czy tylko ja mam takie odczucia, ale po spedzeniu 8h w dark zone gra mnie poprostu znudzila.
Non stop to samo, bossy + npce ew. polowanie na czaszki. strefa zrzutów. Jeśli tak będzie wyglądać cały gameplay to raczej nic ciekawego się nie szykuje;/ Mapa fajnie rozwiązana, ale kompletnie nie czytelna. System klejenia się do osłon czasem przeszkadza bardziej niż pomaga. Czasem nie da się oderwać od osłony czasem postać sama się od niej odkleja po zoomowaniu z celownika optycznych. Perk z leczeniem czasem nie chce załapać i trzeba zmienić broń i z powrotem perk. Turret czasem się buguje i zamiast bić gościa bliżej nas łapie agro na gościu na 2 końcu ulicy. Bossowie z przegiętym dps O ile w party idzie całkiem spoko to ubicie solo to mordęga. 3 kule i trzeba się leczyć. Podobnie walka z innymi graczami. 30 kul to czasem za mało, żeby ubić gościa stojącego w miejscu, ba czasem nawet 60 ammo to mało jak się uleczy. Mogliby dodać jakiś trade między osobami w party ew. możliwość dropu przedmiotów na ziemię. Dodać jakiś ciekawy tryb w darkzone, jakieś minigierki pvp.

Gra ma potencjał, zobaczymy co zaoferuje pełniak.
ODPOWIEDZ