Wyszukiwarka

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Cześć,

Zniknęła wyszukiwarka na Pchlim Targu. Czy to celowe czy błąd?
To znaczy opcja Szukaj na górze jest jak najbardziej dostępna, ale na każdym dziale, w tym także na Pchlim Targu była druga szukajka zawężona tylko do tego działu forum - i jej teraz nie ma.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

http://i.imgur.com/a2kNJVA.jpg
U mnie jest chyba, że nie o to chodzi :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tak o to chodzi - ale u mnie tej wyszukiwarki nie ma:
http://i.imgur.com/smvEIc0.png

Ponadto w głównej szukajce po forum nie pojawia się dział 'Pchli Targ' do wyboru więc nie mam żadnej opcji szukania po tym dziale.

Czy to jest jakoś powiązane z tym że nie mogę zakładać tematów?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy

sansei pisze: Tak o to chodzi - ale u mnie tej wyszukiwarki nie ma:
http://i.imgur.com/smvEIc0.png

Ponadto w głównej szukajce po forum nie pojawia się dział 'Pchli Targ' do wyboru więc nie mam żadnej opcji szukania po tym dziale.

Czy to jest jakoś powiązane z tym że nie mogę zakładać tematów?
Umieściłeś nawet na swoim zrzucie ekranu fragment regulaminu, a mianowicie jego 17 punkt.
17. Możliwość pisania w dziale handlowym uzyskuje się automatycznie po napisaniu 25 postów na forum dla kont starszych niż 30 dni.
Nie spełniasz tego podstawowego wymogu i dlatego masz połowiczny dostęp do tego działu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mam ten sam problem, a wcześniej to działało...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mag7c pisze: Umieściłeś nawet na swoim zrzucie ekranu fragment regulaminu, a mianowicie jego 17 punkt.
17. Możliwość pisania w dziale handlowym uzyskuje się automatycznie po napisaniu 25 postów na forum dla kont starszych niż 30 dni.
Nie spełniasz tego podstawowego wymogu i dlatego masz połowiczny dostęp do tego działu.
Chcesz powiedzieć że mnie pozbawiono prawa pisania w tym dziale bo przez ostatnie kilka lat nie byłem dość aktywny na forum, tak?

No trudno - w gruncie rzeczy raczej nie mam co sprzedawać więc ok. A swoje wciąż otwarte ogłoszenie że coś tam chcę kupić pewnie powinienem cofnąć żeby być fair wobec administratorów forum i ich nowego regulaminu... spoko rozumiem.

No dobrze, ale mi chodzi tylko o wyszukiwanie - dostęp do działu Pchli Targ mam, więc chciałbym móc go przeszukiwać. O tym w regulaminie nic nie widzę więc podejrzewam że to błąd jakiś.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

nie masz po prostu 25 postow wczesniej był wymog 10 postów
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Niedawno była zmiana regulaminu. Pewnie z uwagi na masowych handlarzy. Rejestrowali się tylko po to by sprzedać. 10 postów nie trudno napisać... ale z sensem chyba nie bardzo ;) Więc poprzeczka wzrosła. Do tego nie każdy post zwiększa licznik. Pchli targ nie jest dla handlarzy, tylko dodatek dla społeczności. Wymiana i odsprzedaż dubli itp.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Arkadziej pisze: Mam ten sam problem, a wcześniej to działało...
Żółty kartonik też ma taką magiczną moc.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A czy ktoś pomyślał że ograniczanie dostępu kupującym spowoduje że sprzedawcom będzie ciężej znaleźć klientów?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Ale lowcygier.pl nie są stroną pośredniczącą w ofertach kupna/sprzedaży jak allegro / ebay / olx itp. To, że administracja dała użytkownikom miejsce, gdzie mogą sprzedać ekstra klucze z bundli (bo taka jest rola pchlego targu od momentu jak zablokowano możliwość odsprzedaży giftów) jest ukłonem w stronę społeczności.

Sama mam tutaj konto od ponad 2 lat i nigdy z pchlego nie skorzystałam. Czy to oznacza, że handlujący na pchlim mają być smutni z tego powodu? :D Poza tym i tak są osoby jak pelikulas, co (w momencie jak mają taki kaprys) wykupują połowę pchlego bo chcą mieć "więcej gier na steam, ten różowy kolor nicku jest taki fajny".
Ci użytkownicy podziękowali MSKOTOR za ten post:
Jerry
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

MSKOTOR pisze: Ale lowcygier.pl nie są stroną pośredniczącą w ofertach kupna/sprzedaży jak allegro / ebay / olx itp. To, że administracja dała użytkownikom miejsce, gdzie mogą sprzedać ekstra klucze z bundli (bo taka jest rola pchlego targu od momentu jak zablokowano możliwość odsprzedaży giftów) jest ukłonem w stronę społeczności.

Sama mam tutaj konto od ponad 2 lat i nigdy z pchlego nie skorzystałam. Czy to oznacza, że handlujący na pchlim mają być smutni z tego powodu? :D Poza tym i tak są osoby jak pelikulas, co (w momencie jak mają taki kaprys) wykupują połowę pchlego bo chcą mieć "więcej gier na steam, ten różowy kolor nicku jest taki fajny".
Zgadzam się :E
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

MSKOTOR pisze: lowcygier.pl nie są stroną pośredniczącą w ofertach kupna/sprzedaży jak allegro / ebay / olx itp.
Niby się zgadzam, w końcu to tylko forum. Ale jak spojrzysz na olbrzymią liczbę gier wystawioną w tej chwili na sprzedaż na forum to dojdziesz do wniosku że allegro i olx mają potężnego konkurenta. Oczywiście właściciele portalu mogą dojść do wniosku że zamiast ten fakt wykorzystać, to wolą ten proceder ukrócić... jeśli tak się stało to przepraszam że się upieram że coś jest nie tak.
MSKOTOR pisze: jest ukłonem w stronę społeczności.
No nie przesadzaj - dział pchli targ to tylko forma organizacji forum - bez niego ogłoszenia pojawiałyby się w najróżniejszych działach powodując bałagan dla osób niezainteresowanych, w tym dla Ciebie.
MSKOTOR pisze: nigdy z pchlego nie skorzystałam.
Czemu więc bronisz wygodnego dostępu do tego działu innym?

Rozumiem że są osoby które prowadzą sklepy na pchlim targu. Mi to akurat nie przeszkadza, bo jak coś chcę kupić to wolę mieć wybór niż go nie mieć. Duża liczba sprzedających chyba przeszkadza tylko użytkownikom którzy chcą sprzedać jedną grę a nikt się do nich nie odzywa bo ich post zostaje zakopany. Może lepiej byłoby więc wydzielić dział dla sklepów (np na podstawie liczby wystawionych tytułów)?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Portal utrzymuje się ze współpracy ze sklepami/wydawcami, więc nie - nikomu z kierownictwa raczej nie zależy na rozwijaniu handlu na pchlim. Specjalnie jest ograniczany. I dobrze.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Będę zwięźle odpowiadał, bo widzę, że rozbudowane odpowiedzi poparte argumentami nie docierają
sansei pisze: Niby się zgadzam, w końcu to tylko forum. Ale jak spojrzysz na olbrzymią liczbę gier wystawioną w tej chwili na sprzedaż na forum to dojdziesz do wniosku że allegro i olx mają potężnego konkurenta. Oczywiście właściciele portalu mogą dojść do wniosku że zamiast ten fakt wykorzystać, to wolą ten proceder ukrócić... jeśli tak się stało to przepraszam że się upieram że coś jest nie tak.
Łowcy Gier nie jest portalem handlowym, tylko INFORMACYJNYM
sansei pisze: No nie przesadzaj - dział pchli targ to tylko forma organizacji forum - bez niego ogłoszenia pojawiałyby się w najróżniejszych działach powodując bałagan dla osób niezainteresowanych, w tym dla Ciebie.
Na szczęście mamy nowego, ambitnego i zmotywowanego moderatora, który chętnie takich handlarzy nagrodzi banami. To nie forum handlowe, to forum społeczności zebranej wokół SERWISU INFORMACYJNEGO
sansei pisze: Rozumiem że są osoby które prowadzą sklepy na pchlim targu. Mi to akurat nie przeszkadza, bo jak coś chcę kupić to wolę mieć wybór niż go nie mieć. Duża liczba sprzedających chyba przeszkadza tylko użytkownikom którzy chcą sprzedać jedną grę a nikt się do nich nie odzywa bo ich post zostaje zakopany. Może lepiej byłoby więc wydzielić dział dla sklepów (np na podstawie liczby wystawionych tytułów)?
stronie dużo bardziej zależy na współpracy ze sklepami, na której zyska duża większość odwiedzających, niż handlujący janusz i jego klient.

Odpowiedziane prosto i zwięźle. Normalnie nie ingeruję w moderację forum, ale tym razem aż sobie zamknę ten wątek.

Dopóki nie zgłosisz się z konkretnymi wykresami z Excella pokazującymi w faktycznych liczbach jak na zamienieniu portalu Łowcy Gier mogą zyskać WSZYSCY odwiedzający Łowców i administracja strony, to nie ma dalej o czym dyskutować.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

sansei pisze: Niby się zgadzam, w końcu to tylko forum. Ale jak spojrzysz na olbrzymią liczbę gier wystawioną w tej chwili na sprzedaż na forum to dojdziesz do wniosku że allegro i olx mają potężnego konkurenta. Oczywiście właściciele portalu mogą dojść do wniosku że zamiast ten fakt wykorzystać, to wolą ten proceder ukrócić...
Przypomnij mi, jakie są prowizje za wystawienie/sprzedanie czegoś na Pchlim Targu?

Nie jesteśmy żadną konkurencją dla Allegro/OLX. Jesteśmy stroną o promocjach, z żywym forum dyskusyjnym, którego użytkownicy mogą wymieniać się między sobą (bundlowymi) grami. Tyle.
upperi pisze: Portal utrzymuje się ze współpracy ze sklepami/wydawcami, więc nie - nikomu z kierownictwa raczej nie zależy na rozwijaniu handlu na pchlim. Specjalnie jest ograniczany. I dobrze.
O to to.
Jerry pisze: Dopóki nie zgłosisz się z konkretnymi wykresami z Excella pokazującymi w faktycznych liczbach jak na zamienieniu portalu Łowcy Gier mogą zyskać WSZYSCY odwiedzający Łowców i administracja strony, to nie ma dalej o czym dyskutować.
Z naciskiem na "administracja strony" :E
Zablokowany