Witam!
Niedawno postanowiłem zostać Youtuberem i Streamerem!
Co znajdziecie na moich kanałach? Gameplay'e, Let's Play'e, premiery nowych gier itp! Zapraszam do oglądania, subskrybowania.
Pierwsze seria Let's Play to Mad Max.
Naprawdę warto obejrzeć, zawsze przytrafi mi się coś śmiesznego ;D..
https://www.youtube.com/watch?v=DkaFb2WcqXc
Mój kanał YT : https://www.youtube.com/user/TheRooob3
Mój kanał Twitch : http://www.twitch.tv/rooob3
Fanpage : https://www.facebook.com/TheRoooB/
Zachęcam do subów i dajcie jakieś lajki jeżeli podobały się wam filmiki!
Proszę też abyście wyrazili swoją opinię na temat mojego kanału na YT, jestem początkującym Youtuberem, przydadzą mi się jakieś sugestie : co powinienem zmienić, nad czym popracować itp.
YouTuber - .RoB
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Wohohoho, lets pleje i gejmpleje, nikt tego nie robił. Śmiejesz się jak coś śmiesznego stanie się w grze, brzmi jak *zaplumplum* sprawa by spędzić 20h oglądając grę. No bo po co grać jak można oglądać? I taniej, i mnie prądu kosztuje, no super sprawa, te lets pleje. 10/10 would watch again
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Widzę, że wyzywanie się na tym forum weszło na wyższy poziom. Teraz już nie wystarczy kogoś nazwać cebulakiem (bo wszyscy nimi jesteśmy), dzieckiem neo (bo to wymarły gatunek), trollem (bo to całkiem fajna profesja, a wykwintny troll zawsze w cenie), n00bem (bo Rosjanie w CS-ie uczą, że każdy z nas jest nim jest), murzynem/czarnuchem (bo poprawnośc polityczna), a za wulgarniejsze frazesy można otrzymać warna... Więc się, kurde, wyzywajO od bezrobotnych O.o
Wasser pisze: Wohohoho, lets pleje i gejmpleje, nikt tego nie robił. Śmiejesz się jak coś śmiesznego stanie się w grze, brzmi jak *zaplumplum* sprawa by spędzić 20h oglądając grę. No bo po co grać jak można oglądać? I taniej, i mnie prądu kosztuje, no super sprawa, te lets pleje. 10/10 would watch again

Każdy ogląda to co lubi.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
To ja mam taką radę. Postaraj się zadbać o lepsze audio dla twojego głosu. Albo znormalizuj ścieżkę głosową, albo przycisz gry, bo często zagłuszają to, co mówisz. Z czasem też zainwestuj w jakiś lepszy mikrofon, albo pokombinuj z ustawieniami obecnego, bo brzmi jakby wytłumiał niskie dźwięki.
Zdaje sobie z tego sprawę, że mnie czasami zagłusza. Mikrofon na początek mam dobry (samson C01UPRO).Jerry pisze: To ja mam taką radę. Postaraj się zadbać o lepsze audio dla twojego głosu. Albo znormalizuj ścieżkę głosową, albo przycisz gry, bo często zagłuszają to, co mówisz. Z czasem też zainwestuj w jakiś lepszy mikrofon, albo pokombinuj z ustawieniami obecnego, bo brzmi jakby wytłumiał niskie dźwięki.
Muszę nagrywać dźwięk osobnym programem, do tej pory robiłem to programem który nagrywał też obraz.
W każdym następnym filmiku jest lepiej i będzie jeszcze lepiej

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 46 razy
- Kontakt:
Jedna rada: jak chcesz coś wrzucać na YT i liczysz, że ludzie obejrzą, to pomyśl nad czymś ciekawszym niż let's playe. Przykład? BirgirPall, też grają, ale to coś całkiem innego. Nie mówię, że masz ich kopiować, po prostu zobacz, że da się zrobić coś lepszego. Bo jak widzę kolejny nudny let's play, w dodatku 30minut na start, to się odechciewa.
Wezmę sobie tą radę do sercaaRo pisze: Jedna rada: jak chcesz coś wrzucać na YT i liczysz, że ludzie obejrzą, to pomyśl nad czymś ciekawszym niż let's playe. Przykład? BirgirPall, też grają, ale to coś całkiem innego. Nie mówię, że masz ich kopiować, po prostu zobacz, że da się zrobić coś lepszego. Bo jak widzę kolejny nudny let's play, w dodatku 30minut na start, to się odechciewa.

- Kontakt:
To zdecydowanie musisz poprawić jego ustawienie. Sam go mam i wiem jak duża jest różnica w brzmieniu jeśli mikrofon znajduje się 5 centymetrów od ust, albo 20 centymetrów. Konieczny niestety jest do tego statyw z dobrym koszem i popfiltr. A często zestaw statyw + kosz + popfiltr kosztuje więcej niż sam mikrofon. Szczególnie biorąc pod uwagę, że tak właściwie, to Samsony, Behringery i inne mikrofony z niższej półki nadają się jedynie na początek, by widzów nie odstraszyć, lecz komfort użytkowania pozostawia wiele do życzenia..RoB pisze:Zdaje sobie z tego sprawę, że mnie czasami zagłusza. Mikrofon na początek mam dobry (samson C01UPRO).Jerry pisze: To ja mam taką radę. Postaraj się zadbać o lepsze audio dla twojego głosu. Albo znormalizuj ścieżkę głosową, albo przycisz gry, bo często zagłuszają to, co mówisz. Z czasem też zainwestuj w jakiś lepszy mikrofon, albo pokombinuj z ustawieniami obecnego, bo brzmi jakby wytłumiał niskie dźwięki.
Muszę nagrywać dźwięk osobnym programem, do tej pory robiłem to programem który nagrywał też obraz.
W każdym następnym filmiku jest lepiej i będzie jeszcze lepiej, dzięki za rade i pozdrawiam !
No i tym bardziej trzeba dużo nadrabiać w programie do nagrywania, bo zakładam, że nie masz żadnej konsoli albo przedwzmacniacza, do których podłączasz mikrofon.
Statyw mam z zestawu.. już ustawiłem w programie Reaper na wirtualnym kabluJerry pisze: To zdecydowanie musisz poprawić jego ustawienie. Sam go mam i wiem jak duża jest różnica w brzmieniu jeśli mikrofon znajduje się 5 centymetrów od ust, albo 20 centymetrów. Konieczny niestety jest do tego statyw z dobrym koszem i popfiltr. A często zestaw statyw + kosz + popfiltr kosztuje więcej niż sam mikrofon. Szczególnie biorąc pod uwagę, że tak właściwie, to Samsony, Behringery i inne mikrofony z niższej półki nadają się jedynie na początek, by widzów nie odstraszyć, lecz komfort użytkowania pozostawia wiele do życzenia.
No i tym bardziej trzeba dużo nadrabiać w programie do nagrywania, bo zakładam, że nie masz żadnej konsoli albo przedwzmacniacza, do których podłączasz mikrofon.
- Kontakt:
Ten mały trójnóżek to nie statyw.RoB pisze:Statyw mam z zestawu.. już ustawiłem w programie Reaper na wirtualnym kabluJerry pisze: To zdecydowanie musisz poprawić jego ustawienie. Sam go mam i wiem jak duża jest różnica w brzmieniu jeśli mikrofon znajduje się 5 centymetrów od ust, albo 20 centymetrów. Konieczny niestety jest do tego statyw z dobrym koszem i popfiltr. A często zestaw statyw + kosz + popfiltr kosztuje więcej niż sam mikrofon. Szczególnie biorąc pod uwagę, że tak właściwie, to Samsony, Behringery i inne mikrofony z niższej półki nadają się jedynie na początek, by widzów nie odstraszyć, lecz komfort użytkowania pozostawia wiele do życzenia.

To jest porządny statyw: http://midi.pl/Statywy-k243/Statywy-mik ... 18966.html
Hehe to prawda, 3 ręki niestety nie mamJerry pisze: Ten mały trójnóżek to nie statywZnaczy lepszy taki niż żaden.
To jest porządny statyw: http://midi.pl/Statywy-k243/Statywy-mik ... 18966.html

Omom ładny statyw ! Jednak cena odstrasza

Jeżeli będę widział, że jednak ktoś ogląda mój kanał i będę miał dla kogo robić te filmiki to pomyśle o zakupie czegoś takiego

- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Chcesz widzów? Zacznij grać w majnkrafta, kantera, symulator farmy czy jakiś surwiwal. Let's playów z gierek nastawionych na single nikt nie będzie oglądał na Twoim kanale, bo może to zrobić u innych, lepszych, youtuberów.
Myślałem już nad "majnkraftem", można zdobyć dużo młodych widzów... ale jakoś się do tego jeszcze nie przekonałem, countera na pewno wrzucę na YouTube'a bo jest to jedna z moich ulubionych gier. Chcę czerpać też z tego przyjemność niż robić wszystko pod publikę dlatego też te let's play'e.
Powiedz, dlaczego miałbym oglądać akurat twoje let's playe (gdybym w ogóle je oglądał)? Czym wyróżniasz się na tle całej masy jutuperów? Podaj 3 argumenty.