Szczerze polecam zainteresować się tą prenumeratą. Wydanie jest bardzo ładne, po raz pierwszy w twardej oprawie, a cena jest po prostu rewelacyjna!
Zamawiając przez internet musimy od razu zapłacić za całość, ale możemy też złożyć zamówienie przez telefon lub maila i wtedy miesięcznie płacimy 25,98 zł (cena za dwa tomy).
Wg mnie to wspaniała okazja do rozpoczęcia przygody z tym pisarzem. Jak nikt inny potrafi rozbawić człowieka do łez
no i nie zapominajmy o gratisach dla prenumeratorów od max nr 4 - audiobook i dodatkowa książka Jedynie z tomem 2 im nie poszło - jak dostałem info za mały nakład mieli i dostarczą dopiero za 2-3 tygodnie ...
506 zł tylko nie do końca rozumiem, czy jak się kupuje od tomu teraz 4-tego to się dostanie te wcześniejsze czy nie
a i chyba największe WTF?
16 Niewidoczni Akademicy cz 1 03/17/2016
17 Niewidoczni Akademicy cz 2 03/31/2016
22 Niuch cz 1 06/09/2016
23 Niuch cz 2 06/23/2016
4 Piekło pocztowe cz 1 11/24/2016
35 Piekło pocztowe cz 2 12/08/2016
36 Świat finansjery cz 1 12/22/2016
37 Świat finansjery cz 2 01/05/2017
poprawcie mnie jeśli się mylę, ale te książki pierwotnie były wydawane w jednym tomie, nie w dwóch osobnych
Niewidoczni Akademicy - Liczba stron: 488, wydaje mi się, że oni chcą mieć jako tako wszystkie tak samo grube, dla tego tak wydali Ja swoją prenumeratę zamówiłem tak, że najpierw książki, później kasa (oczywiście nie od razu całość)
Dzwonic z niemiec do nich nie bede, dlatego zastanawiam sie czy opcja płatności 4-42 obejmuje też pierwsze tomy , ale coś mi się wydaje że nie i będzie trzeba domówić archiwalne.
Też już mam wszystkie tomy, więc się nie skuszę :-p
Ciekawi mnie tylko jak będzie wydany "Ostatni Bohater", bo ja mam wersję dużą (24x28 cm), tutaj pewnie będzie "wykastrowana" do wymiaru pozostałych, przez co traci swój urok :p
Kazujaman pisze: Dzwonic z niemiec do nich nie bede, dlatego zastanawiam sie czy opcja płatności 4-42 obejmuje też pierwsze tomy , ale coś mi się wydaje że nie i będzie trzeba domówić archiwalne.
Dobrze ci się wydaje, do tego numery archiwalne będą wysyłane osobno (może w jednej paczce), nie wyślą ci tomów 1-4 razem w jednej paczce np. z nr 5 i 6
Zadzwoniłem.
Prenumerata jest od nr 4 do końca. Jeśli zamówimy online, płacimy od razu za całość, płatność za każdą przesyłkę jest przy rejestracji telefonicznej. Z tym że nie można rozbić tego na inne, nazwijmy to, raty, np. po ok. 100 zł, tylko opcja opłaty za każdą paczkę (dwie książki naraz raz na miesiąc) osobno. W dodatku działa to tak, iż z książkami dostaje się blankiecik z numerem konta do opłaty i za każdym razem jest to inne konto, więc odpada choćby polecenie zapłaty. Jak dla mnie mało wygodne.
Jeśli chodzi o tomy 1-3 to wszystkie są jako "archiwalne". Każdy kosztuje 16,99 a osobna (nie wyślą razem z tomem czwartym czy później) wysyłka pobraniowa 13,50. Ale nie ma tomu trzeciego, nakład się wyczerpał i nie można zamówić nawet na zaś. Wydawca walczy o dodrukowanie i miła pani z BOKu powiedziała, że szansa jest duża.
A cholera wie, może i da się znaleźć go jeszcze w jakimś zapomnianym kiosku.
Ogólnie najlepiej od razu zamówić 1 i 2 tom naraz, bo będzie taniej. Zapłacimy przy odbiorze.
"Ostatni bohater" będzie na końcu, niestety nie ma na razie informacji w jakim formacie. Audiobook ma być na płycie.
Podsumowując, zakładając dodruk i osobną wysyłkę tomu trzeciego, wychodzi niecałe 585 zł za 44 wydawnictwa. Porównując to z ośmioksiągiem Sapkowskiego za jakąś stówę mniej, całkiem nieźle. Jakby jeszcze zapowiedziano podobnie wydaną polską wersję The Sheperd's Crown, to już w ogóle kosmos.
Ostatnio zmieniony 1 paź 2015, o 11:44 przez Angrenbor, łącznie zmieniany 2 razy.
Koszalin, dworzec, salon prasowy Bez atu Jedno "Równoumagicznienie" a pod spodem dwa (no, teraz już jeden) egzemplarze "Na glinianych nogach". To był pierwszy punkt do którego się udałem, więc aż tak źle z tym trzecim tomem nie jest.
Przedzwoniłem jeszcze raz do BOKu i już wszystko wiem. Nakład wyczerpany jest dla prenumeraty, egzemplarze dla salonów to zupełnie inny temat i w kioskach mogą jeszcze poszczególne tomy być. Więc jak ktoś będzie miał farta to przyoszczędzi te 13,50 za dosyłkę archiwaliów.
Dostałem dzisiaj tom 3 i 4, i wydaje mi się, że 3 jest z dodruku, bo na grzbiecie brakuje zakończenia literki "T" z tomu 4 Trzeba będzie napisać reklamację
Thegrzyb pisze: Dostałem dzisiaj tom 3 i 4, i wydaje mi się, że 3 jest z dodruku, bo na grzbiecie brakuje zakończenia literki "T" z tomu 4 Trzeba będzie napisać reklamację
Zgłaszałeś im tę sprawę?
To chyba nie tyle dodruk co kopia z puli przeznaczonej dla kiosków. Tom trzeci kupiłem w stacjonarnym saloniku bo dla prenumeratorów się skończyły, a dziś przyszła pierwsza paczka z Równoumagicznieniem. I rzeczywiście, na grzbiecie 4 tomu jest lewa połowa literki T, tom trzeci jest natomiast tego pozbawiony, a sam kosmos jest nieco ciemniejszy (choć to pewnie szczegół). Więc albo seria kioskowa i prenumerata różnią się tym detalem (choć to w sumie nieopłacalne rozwiązanie, bo po prostu taniej jest jeden uniwersalny wzorzec) albo to jakieś głupie przeoczenie grafików.
Albo - i tej teorii nie mogę zweryfikować, bo wciąż czekam na przesyłkę tomów 1 i 2 i nie wiem jak wyglądają - wizualizacja pełnej serii ze strony jest tylko wizualizacją i zgodnie ze zdrowym rozsądkiem numeracja książek zaczyna się od 1 z lewej strony. To może jednak potwierdzić lub obalić tylko ktoś, kto pierwsze 2 książki już posiada.
Na 99% zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, logiką itd., numeracja zaczyna się od 1 a nie 42... Wizualizacja jest odwrócona żeby widać było okładkę pierwszego tomu, który był w kioskach.
LyIT pisze: Na 99% zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, logiką itd., numeracja zaczyna się od 1 a nie 42... Wizualizacja jest odwrócona żeby widać było okładkę pierwszego tomu, który był w kioskach.
Co do prenumeraty, to polecam, ale trochę dali ciała z 2 tomem, przysłali mi zapakowany tak jak pakują po 2 sztuki i niestety trochę zniszczyli okładkę przez to...
Czekałem, czekałem i się doczekałem. Teraz można już zamówić tomy 1-42, 2-42, 3-42 i 4-42. Nie trzeba zamawiać numerów "archiwalnych" i nie płaci się dodatkowo za przesyłkę. Koszt za wszystkie 42 tomy to 545.58 PLN (bez problemu zapłacone przez PayPala).
Emkas pisze: Czekałem, czekałem i się doczekałem. Teraz można już zamówić tomy 1-42, 2-42, 3-42 i 4-42. Nie trzeba zamawiać numerów "archiwalnych" i nie płaci się dodatkowo za przesyłkę. Koszt za wszystkie 42 tomy to 545.58 PLN (bez problemu zapłacone przez PayPala).
Szkoda że ja nie jestem taki cierpliwy XD za tom 1 kupowany archiwalnie zapłaciłem koło 35zł, a z prenumeratą za 3 i 4 25,98zł XD