"Świat Dysku" - prenumerata

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Witam!

Szczerze polecam zainteresować się tą prenumeratą. Wydanie jest bardzo ładne, po raz pierwszy w twardej oprawie, a cena jest po prostu rewelacyjna!

Zamawiając przez internet musimy od razu zapłacić za całość, ale możemy też złożyć zamówienie przez telefon lub maila i wtedy miesięcznie płacimy 25,98 zł (cena za dwa tomy).

Wg mnie to wspaniała okazja do rozpoczęcia przygody z tym pisarzem. Jak nikt inny potrafi rozbawić człowieka do łez :D
Ci użytkownicy podziękowali marhan za ten post:
sergeron
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

no i nie zapominajmy o gratisach dla prenumeratorów od max nr 4 - audiobook i dodatkowa książka ;) Jedynie z tomem 2 im nie poszło - jak dostałem info za mały nakład mieli i dostarczą dopiero za 2-3 tygodnie ...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Gdyby nie fakt, że mam na półce 30+ książek z tej serii w miękkich okładkach, to pewnie bym się skusił.
Ile za całą kolekcję sobie życzą ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

McSnake pisze: Ile za całą kolekcję sobie życzą ?
506 zł tylko nie do końca rozumiem, czy jak się kupuje od tomu teraz 4-tego to się dostanie te wcześniejsze czy nie :P
a i chyba największe WTF?
16 Niewidoczni Akademicy cz 1 03/17/2016
17 Niewidoczni Akademicy cz 2 03/31/2016
22 Niuch cz 1 06/09/2016
23 Niuch cz 2 06/23/2016
4 Piekło pocztowe cz 1 11/24/2016
35 Piekło pocztowe cz 2 12/08/2016
36 Świat finansjery cz 1 12/22/2016
37 Świat finansjery cz 2 01/05/2017
poprawcie mnie jeśli się mylę, ale te książki pierwotnie były wydawane w jednym tomie, nie w dwóch osobnych :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Niewidoczni Akademicy - Liczba stron: 488, wydaje mi się, że oni chcą mieć jako tako wszystkie tak samo grube, dla tego tak wydali :P Ja swoją prenumeratę zamówiłem tak, że najpierw książki, później kasa (oczywiście nie od razu całość) :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Dzwonic z niemiec do nich nie bede, dlatego zastanawiam sie czy opcja płatności 4-42 obejmuje też pierwsze tomy :gwizdany: , ale coś mi się wydaje że nie i będzie trzeba domówić archiwalne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

Też już mam wszystkie tomy, więc się nie skuszę :-p
Ciekawi mnie tylko jak będzie wydany "Ostatni Bohater", bo ja mam wersję dużą (24x28 cm), tutaj pewnie będzie "wykastrowana" do wymiaru pozostałych, przez co traci swój urok :p
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kazujaman pisze: Dzwonic z niemiec do nich nie bede, dlatego zastanawiam sie czy opcja płatności 4-42 obejmuje też pierwsze tomy :gwizdany: , ale coś mi się wydaje że nie i będzie trzeba domówić archiwalne.
Dobrze ci się wydaje, do tego numery archiwalne będą wysyłane osobno (może w jednej paczce), nie wyślą ci tomów 1-4 razem w jednej paczce np. z nr 5 i 6
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Zadzwoniłem.
Prenumerata jest od nr 4 do końca. Jeśli zamówimy online, płacimy od razu za całość, płatność za każdą przesyłkę jest przy rejestracji telefonicznej. Z tym że nie można rozbić tego na inne, nazwijmy to, raty, np. po ok. 100 zł, tylko opcja opłaty za każdą paczkę (dwie książki naraz raz na miesiąc) osobno. W dodatku działa to tak, iż z książkami dostaje się blankiecik z numerem konta do opłaty i za każdym razem jest to inne konto, więc odpada choćby polecenie zapłaty. Jak dla mnie mało wygodne.

Jeśli chodzi o tomy 1-3 to wszystkie są jako "archiwalne". Każdy kosztuje 16,99 a osobna (nie wyślą razem z tomem czwartym czy później) wysyłka pobraniowa 13,50. Ale nie ma tomu trzeciego, nakład się wyczerpał i nie można zamówić nawet na zaś. Wydawca walczy o dodrukowanie i miła pani z BOKu powiedziała, że szansa jest duża.
A cholera wie, może i da się znaleźć go jeszcze w jakimś zapomnianym kiosku.
Ogólnie najlepiej od razu zamówić 1 i 2 tom naraz, bo będzie taniej. Zapłacimy przy odbiorze.

"Ostatni bohater" będzie na końcu, niestety nie ma na razie informacji w jakim formacie. Audiobook ma być na płycie.

Podsumowując, zakładając dodruk i osobną wysyłkę tomu trzeciego, wychodzi niecałe 585 zł za 44 wydawnictwa. Porównując to z ośmioksiągiem Sapkowskiego za jakąś stówę mniej, całkiem nieźle. Jakby jeszcze zapowiedziano podobnie wydaną polską wersję The Sheperd's Crown, to już w ogóle kosmos.
Ostatnio zmieniony 1 paź 2015, o 11:44 przez Angrenbor, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Przyszedł wam już tom 3 ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Koszalin, dworzec, salon prasowy Bez atu :arrow: Jedno "Równoumagicznienie" a pod spodem dwa (no, teraz już jeden) egzemplarze "Na glinianych nogach". To był pierwszy punkt do którego się udałem, więc aż tak źle z tym trzecim tomem nie jest.

Przedzwoniłem jeszcze raz do BOKu i już wszystko wiem. Nakład wyczerpany jest dla prenumeraty, egzemplarze dla salonów to zupełnie inny temat i w kioskach mogą jeszcze poszczególne tomy być. Więc jak ktoś będzie miał farta to przyoszczędzi te 13,50 za dosyłkę archiwaliów.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mormakill pisze: Przyszedł wam już tom 3 ?
Od trzeciego numeru mają przychodzić dwa tomy na miesiąc w jednej paczce, więc musisz jeszcze parę dni poczekać.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dostałem dzisiaj tom 3 i 4, i wydaje mi się, że 3 jest z dodruku, bo na grzbiecie brakuje zakończenia literki "T" z tomu 4 :( Trzeba będzie napisać reklamację
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Thegrzyb pisze: Dostałem dzisiaj tom 3 i 4, i wydaje mi się, że 3 jest z dodruku, bo na grzbiecie brakuje zakończenia literki "T" z tomu 4 :( Trzeba będzie napisać reklamację
Zgłaszałeś im tę sprawę?

To chyba nie tyle dodruk co kopia z puli przeznaczonej dla kiosków. Tom trzeci kupiłem w stacjonarnym saloniku bo dla prenumeratorów się skończyły, a dziś przyszła pierwsza paczka z Równoumagicznieniem. I rzeczywiście, na grzbiecie 4 tomu jest lewa połowa literki T, tom trzeci jest natomiast tego pozbawiony, a sam kosmos jest nieco ciemniejszy (choć to pewnie szczegół). Więc albo seria kioskowa i prenumerata różnią się tym detalem (choć to w sumie nieopłacalne rozwiązanie, bo po prostu taniej jest jeden uniwersalny wzorzec) albo to jakieś głupie przeoczenie grafików.

Albo - i tej teorii nie mogę zweryfikować, bo wciąż czekam na przesyłkę tomów 1 i 2 i nie wiem jak wyglądają - wizualizacja pełnej serii ze strony jest tylko wizualizacją i zgodnie ze zdrowym rozsądkiem numeracja książek zaczyna się od 1 z lewej strony. To może jednak potwierdzić lub obalić tylko ktoś, kto pierwsze 2 książki już posiada.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 5 razy

Na 99% zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, logiką itd., numeracja zaczyna się od 1 a nie 42... Wizualizacja jest odwrócona żeby widać było okładkę pierwszego tomu, który był w kioskach.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

LyIT pisze: Na 99% zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, logiką itd., numeracja zaczyna się od 1 a nie 42... Wizualizacja jest odwrócona żeby widać było okładkę pierwszego tomu, który był w kioskach.
Ja tam zawsze układam od najwyższej do najniższej :P
Angrenbor pisze: Zgłaszałeś im tę sprawę?
Tak, nie odpisali
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Co do prenumeraty, to polecam, ale trochę dali ciała z 2 tomem, przysłali mi zapakowany tak jak pakują po 2 sztuki i niestety trochę zniszczyli okładkę przez to...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Hmm ja zamówiłem prenumeratę 3 tygodnie temu (27.09) i do dzisiaj nie dostałem ani jednego tomu... :(
Trzeba będzie do nich napisać.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Czekałem, czekałem i się doczekałem. Teraz można już zamówić tomy 1-42, 2-42, 3-42 i 4-42. Nie trzeba zamawiać numerów "archiwalnych" i nie płaci się dodatkowo za przesyłkę. Koszt za wszystkie 42 tomy to 545.58 PLN (bez problemu zapłacone przez PayPala).
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Emkas pisze: Czekałem, czekałem i się doczekałem. Teraz można już zamówić tomy 1-42, 2-42, 3-42 i 4-42. Nie trzeba zamawiać numerów "archiwalnych" i nie płaci się dodatkowo za przesyłkę. Koszt za wszystkie 42 tomy to 545.58 PLN (bez problemu zapłacone przez PayPala).
Szkoda że ja nie jestem taki cierpliwy XD za tom 1 kupowany archiwalnie zapłaciłem koło 35zł, a z prenumeratą za 3 i 4 25,98zł XD
ODPOWIEDZ