[Do zamknięcia]

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Cześć,

Mam problem z działaniem aplikacji Steam. Otóż po włączeniu programu odpala się okno sklepu, które się ciągle wczytuje i taki sam defekt występuje, gdy chcę odpalić każdą inną stronę, typu ekwipunek etc. Działa jedynie okienko z listą znajomych. Zrobiłem już odświeżenie plików Steam, ale wciąż bez zmian. Taki stan utrzymuje się od środy, kiedy przyszła aktualizacja steam. Co zrobić w tej sytuacji?
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2015, o 16:00 przez bartt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Usuń folder user data czy jakoś tak z katalogu steam.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Niczego mi to nie popsuje ;>?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Są tam głównie pliki cache, steam sobie to dociągnie przy najbliższym uruchomieniu. Ale nie zaszkodzi jak sobie zrobisz kopię folderu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Usunie ci to sejwy i screenshoty z gier, które się tam zapisują :trollface:
Chyba, że masz zapisywane w chmurze. Ja tego nie tykam.

Lepiej usuń z głównego folderu folder Cachecośtam (nie pamiętam, AppCache?) - jest on dosyć wysoko jeśli masz usawione alfabetycznie w eksploratorze Windows. Tam są pliki cache właśnie ze sklepu itp. generalnie wszystko co przeglądasz na necie w sklepie i cache przeglądarki.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

bartt pisze: Cześć,

Mam problem z działaniem aplikacji Steam. Otóż po włączeniu programu odpala się okno sklepu, które się ciągle wczytuje i taki sam defekt występuje, gdy chcę odpalić każdą inną stronę, typu ekwipunek etc. Działa jedynie okienko z listą znajomych. Zrobiłem już odświeżenie plików Steam, ale wciąż bez zmian. Taki stan utrzymuje się od środy, kiedy przyszła aktualizacja steam. Co zrobić w tej sytuacji?
Masz włączony dostęp do bety klienta Steam? Jeżeli tak, to wyłącz go i zrestartuj. Miałem ten sam kłopot i pomogło. Beta czasem wywala jakieś dziwne błędy, jeżeli mocno przeszkadzają, to trzeba na jakiś czas powrócić klienta bez niej. Przy kolejnej aktualce pewnie to poprawią.
Ci użytkownicy podziękowali taniec_chochola za ten post:
FatPL
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

@taniec_chochola Twoja porada okazała się zbawienna, dzięki ;-)

[do zamknięcia]
ODPOWIEDZ