Steam aktywacja całego zestawu gry przy posiadanej podstawie

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam, mam takie pytanie. Posiadam podstawę Serious Sam 3 BFE. Na urodziny otrzymałam cały zestaw Serious Sam 3 BFE Gold Edition tj. podstawka + dwa dodatki. I teraz moje pytanie: czy jeżeli aktywuję Gold edition to podstawka (z racji tego, że już ją posiadam) trafi do mojego ekwipunku czy przepadnie? Pomyślałam sobie, że jeżeli trafi do mojego ekwipunku, to podarowałabym braty jako gift i chłopok by się ucieszył. Dzięki za odpowiedz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Przepadnie na 99%.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 7 razy

Przepadnie lub zdubluje się w twojej bibliotece gier - wersja z dodatkami i bez nich.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

MCSilver pisze: Witam, mam takie pytanie. Posiadam podstawę Serious Sam 3 BFE. Na urodziny otrzymałam cały zestaw Serious Sam 3 BFE Gold Edition tj. podstawka + dwa dodatki. I teraz moje pytanie: czy jeżeli aktywuję Gold edition to podstawka (z racji tego, że już ją posiadam) trafi do mojego ekwipunku czy przepadnie? Pomyślałam sobie, że jeżeli trafi do mojego ekwipunku, to podarowałabym braty jako gift i chłopok by się ucieszył. Dzięki za odpowiedz.
Jeśli dobrze pamiętam do dostaniesz gifta podstawki z powrotem.
Wygrałem kiedyś na Steamgifcie najpierw SS3 a potem Complete i dostałem z powrotem SS3 BFE jako gift.

EDIT:
mothi ma racje
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, o 16:08 przez Zone14, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

próba zakupu wersji gold przy posiadanej podstawce kończy się takim ostrzeżeniem:
ss3.png
ss3.png (94.12 KiB) Przejrzano 3177 razy
więc z gifta też nie będzie dodatkowej kopii

EDIT:
complete faktycznie daje gifta:
ss3 compl.png
ss3 compl.png (71.11 KiB) Przejrzano 3170 razy
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Czyli gdybym miała Complete, to ten numer by przeszedł. No nic, trudno się mówi i idzie się grać dalej. Dziękuje bardzo za odpowiedz. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ