Witam,
Jako twórca Moocha chciałbym napisać kilka słów o sobie i projekcie, co może Wam przybliży co robimy i w jaki sposób. A także mam nadzieje odpowie na następne pytania.
Od zawsze byłem związany z branżą IT i od wielu lat chciałem podjąć się wyzwania, jakim jest stworzenie gry na platformę PC. Niestety, brak odwagi zawsze powodował, że były inne priorytety życiowe i wybierałem inne zadania, niż to, o którym marzyłem. Niedawno jednak pewne bariery zostały przełamane, a finał jest w postaci gry na Steam Greenlight, której link już został podany, a który podaję jeszcze raz:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =472275197
Jest to prosta gra, ala avoid'em. Finalnie ma mieć 72 poziomy, co 8 poziom własny boss. Wszystkie grafiki są rysowane ręcznie, muzyka została kupiona. Całość realizujemy sami, we własnym finansowaniu, w oparciu o silnik Construct. Staramy się aktualnie przebić przez Greenlighta, więc każde Wasze wsparcie i opinie się liczą. Grę planujemy skończyć 15 lipca, ale nie wiemy, czy steam będzie już wtedy chciał ją opbulikować. Wszystko zależy od Was, społeczności, głosów i zainteresowania grą.
Odpowiadając czy będą darmowe klucze - nie wiemy tego jeszcze. To jest pierwsza gra, którą puszczamy na steama i pierwsza, którą w ogóle się zajmujemy. Wynik, po beta testach, wydaje się bardzo pozytywny. Aspiracje mamy dużo większe, niestety do ich ziszczenia potrzebujemy udowodnić, że jesteśmy w stanie coś zrobić, a społeczność to zaakceptuje, my to opublikujemy na steamie, a finalnie nastąpi jakaś sprzedaż. "Jakaś" to kluczowe słowo, ponieważ jest to podstawa do pozyskania większego kapitału od potencjalnych inwestorów. Może nam się uda, może nie, ale będziemy starać się z całych sił, aby finalnie robić jeszcze większe i fajniejsze gry. Od czegoś trzeba zacząć. Wracając do głownego pytania - jeśli rozdamy klucze na samym początku za darmo, to nie uda nam się uzyskać jakiegokolwiek efektu, więc i następstwa żadnego nie będzie. Na pewno będziemy chcieli zrobić konkursy lub promocje.
Bardzo dziękuję za pozytywne opinie w tym wątku. Mam nadzieję, że po komentarzach, wsparciu i feedbacku uda się nam zrobić produkt, który będzie ciekawy i grywalny.