podcasty

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

postanowiłem zebrać na blogu wszystkie podcasty growe w polsce, aby kazdy mogl wybrac ten ktory mu sie podoba, zapraszam:
http://www.argetima.blogspot.com

przy ocenianiu nie badzcie zbyt surowi to dopiero 1 dzien, dopiero w nastepnych pojawia sie pierwsze wywiady, artykuly blisko trzymajace sie jednak podcastow.enjoy:)

ps: choc strone jak moglem to zapelnilem trescia
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

i jak wam się podoba blog?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

tutaj też dotarłeś z podcastem?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

tu nie ma mojego podcastu, to jest inna inicjatywa, z którą staram się szerzej dotrzeć
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

mazowszak45 pisze: i jak wam się podoba blog?
Blog jak blog. Mam pytanie, czy masz zgodę twórców tych podcastów na wrzucanie ich opisów i linków na swoim blogu? Bo opisać podcast i zalinkować do strony, na której można go znaleźć to jedno, a wrzucać wynik czyjejś pracy na swoją stronę bez uzyskania zgody to co innego.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

nie spotkałem się z tym żeby ktokolwiek narzekał za wrzucanie opisów podcastów.Raczej piszą,że dobrze że wrzuciłem.Da się łatwo rozgraniczyć co jest moją opinią a co opisem.Zresztą te podcasty są darmowe więc jaki problem udostępniać ich pracę.Przecież nie podaje jej jako swojej...jak ktoś będzie miał jakąkolwiek pretensję o to to usunę to w mig.Robię tą stronę czysto hobbistycznie.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Hobbystycznie i za darmo, wszystko super i fajnie - ale jednak pewną kolejność powinno się zachować. Przed publikacją należy uzyskać zgodę na publikację - to już nawet nie chodzi o jakieś tam prawo a po prostu o zwykłą ludzką uczciwość. Poza tym odbierasz swoim blogiem ileś tam wejść na blogi twórców tych podcastów - pomijając to, że może oni chcą zarobić na reklamach, to przecież jak się widzi ile osób odsłuchało podcast i ewentualnie zostawiło komentarz, to ma się jakąś motywację do nagrywania kolejnych odcinków. Moim zdaniem twój blog w takiej formule jak teraz to krecia robota. Lepsze byłby opisy podcastów i linki n stronę, gdzie można je pobrać/odsłuchać.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Dokładnie tak jak mówi upperi, robisz im krecią robotę. Wszystko by było w porządku, gdybyś linkował do wpisów na ich stronach, a nie bezpośrednio do plików. Ktoś się narobi, a potem nie ma za tego złamanego grosza albo nawet wręcz przeciwnie, bo serwery kosztują, a pliki ważą po kilkadziesiąt MB.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ja z kolei przyczepię się do błędu interpunkcyjnego w nagłówku. Jestem przewrażliwiony na punkcie używania spacji obok znaków interpunkcyjnych (kal3jdoskop może potwierdzić :P). Czytając każdy twój post, widzę, że masz z tym duży problem.
Jeżeli używasz myślnika, to musisz postawić spację przed i po.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

mazowszak - ryli? Myślisz, że napiszesz notkę (która za chwile zniknie gdzieś w archiwum) i już jest cacy? Ile ty masz lat - pytam, bo sprawiasz wrażenie jakbyś był nierozgarniętym 12-latkiem. Chcesz coś opublikować na stronie - pytasz o zgodę - otrzymujesz zgodę - publikujesz. A nie publikujesz co ci się podoba i jak ktoś ma z tym problem, to niech się zgłosi to usuniesz. Trochę szacunku, człowieku!
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ale poruszenie panie! a szacunek ukazuje im promujac ich dzieła. Nie rozumiem jak mozna cos takiego odbierac jako brak szacunku, po prostu nikt z tymi co sie kontaktowalem nie mial pretensji.Nie boj sie popisze do wszystkich, bo i tak muszę. Zresztą tak twoim jezykiem : za kogo ty sie masz, aby mnie wyzywac? rownie dobrze ja moglbym cie nazywac przedszkolakiem, bo gadasz co najmniej jakbym wrzucał kogos prace platna na torrenty, albo nawet gorzej
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Nie wyzywam cię, tylko opisuję jakie wrażenie sprawia twoje nieodpowiedzialne i niepoważne zachowanie.
Najgorsze jest to, że ty uważasz swoje naganne zachowanie za jakieś super promowanie twórczości ludzi od podcastów.
To że coś jest publikowane za darmo nie znaczy, że można to sobie brać i robić z tym bóg-wie-co. Super, że zamierzasz napisać do ludzi, których prace sobie radośnie publikujesz na stronie - szkoda że nie pomyślałeś o tym PRZED publikacją, czego wymaga nie tylko prawo a zwykła ludzka uczciwość.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ok spoko nie myślałem że ktoś może być na to tak strasznie uczulony jak ty-pasuje ci deal,że jeszcze dzisiaj napiszę do wszystkich o tym, że ich prawa są łamane i pokornie poproszę o zgodę?jeśli ktoś się nie zgodzi to usunę newsa, a poszkodowanemu wpłacę należne odszkodowanie za poniesione straty.Wtedy będzie ok?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Dorośnij, dzieciaku.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Dobra, proponuję zakończyć spór zanim posypią się ostrzeżenia.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

no dobra bagno wyszło z tego, więc usunę wszystko bo w sumie nie wnosiło nic do tematu. Rozumiem co się do mnie mówi (piszę?) ,ale po prostu nie zauważyłem tej pierwszej uwagi bo pisałem na szybko. Kajam się. Wiem że internet musi hejtować itd. ale jednak mam już powoli dosć tych docinków. Nie mam żadnego interesu żeby robić tego bloga, a wy widać macie jakiś żeby na wszystko narzekać. Może np.ktoś zaproponowałby swoją pomoc? lub chociaż zgłosił swoją uwagę? nie
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Przeczytaj moje posty w tym temacie - co do jednego zawierają uwagi. Na zakończenie jeszcze jedna uwaga - nie usuwa się dopisków moderatora ze swojego posta.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

zrobił sie z tymi dopiskami bajzel okropny, wiec mam nadzieje ze remike wybaczy, po prostu zasmiecal strone wiec IMHO w tym przypadku bylo to uzasadnione troche
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

Dopisków nie widziałem, ale też nie spotkałem się z tym, żeby kiedykolwiek dopiski administracji czy moderacji były bezpodstawne ;)

A ten blog, jak już inni pisali, to nic innego jak copypasta opisów i linków bez zgody autorów. Czerwone jednozdaniowe dopiski ciężko nazwać opinią. Chwalisz się, a po prawdzie to nie ma czym. Zero wkładu własnego. Chcesz prowadzić bloga to prowadź, ale niech to będą twoje opinie, recenzje tych nieszczęsnych podcastów, twoje własne zdanie o poszczególnych podcasterach (uj wie czy jest takie słowo, ale skoro są blogerzy... :P ) itp. Choć ja osobiście nie widzę sensu w prowadzeniu recenzji podcastów, a już tym bardziej jako bloga. Prędzej widziałbym to w całkiem innej formie, choć pewnie jakbym poszukał, to znalazłbym już coś podobnego. Albowiem ciężko w dzisiejszych czasach znaleźć niszę w necie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

po pierwsze macie rację bez pleców zrobienie dobrej i popularnej strony jest trudne
po drugie zacząłem legalizować proceder powoli wysyłając wiadomosci tym podcastom, ktore udostepnily e-maile, na razie jest dobry odzew od kapryfolium i co-relacji
po trzecie moze jak zauwazyliscie pojawil sie moj felieton, zaraz jak nie padne na zawal przez netowych hejterow to pojawia sie kolejne.Daze do tego zeby to nie byl blog na ktorym bedzie kopiuj wklej, lecz na poczatku musialem to wszystko do.kupy poskladac.Mam jeszcze nadzieje ze dojdzie jeszcze jedna osoba do bloga i cos porobimy.Jest trudniej niz sie spodziewalem, ale to mnie tylko motywuje do pracy

ps:i nie nie oczekuje ze blog bedzie popularny, chce po prostu zdobyc stala fajna nisze dla ktorej moglbym z radoscia pisac

od pad.tv też doszła już bezproblemowa zgoda
ODPOWIEDZ