Nowy Spider-Man

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Wybrali aktora który będzie grał Spider-Mana w MCU - http://birthmoviesdeath.com/2015/05/14/ ... spider-man, pojawi się u Kapitana Ameryki w Civil War.
Dla mnie to jest paskudny wybór
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Akcja będzie się działa w szkole podstawowej ?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Będą mieli więcej czasu na rozwinięcie wątku Gwen-Peter
Spoiler:pokaż
, całe 6 klas + 3 gimnazjum :dziadek:
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Przecież on ma 18 lat...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Ma lat 18 a wygląda na 12. I jakoś niespecjalnie mi się widzi w roli człowieka pająka.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Zer0 pisze: Ma lat 18 a wygląda na 12. I jakoś niespecjalnie mi się widzi w roli człowieka pająka.
Dokładnie, ja uważam, że powinni sobie podarować kolejny origin, dać starszego Petera (z czego pamiętam w Civil War miał tak ~20-25lat), zrobić krótką retrospekcję jak został Spiderem i tyle.
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Zer0 pisze: Ma lat 18 a wygląda na 12. I jakoś niespecjalnie mi się widzi w roli człowieka pająka.
Ma 18 i wygląda normalnie. W newsie wstawili w nagłówku nieaktualne zdjęcie, a wy daliście się strollować jakbyście sami mieli 12 lat :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Thegrzyb pisze: Dokładnie, ja uważam, że powinni sobie podarować kolejny origin, dać starszego Petera (z czego pamiętam w Civil War miał tak ~20-25lat), zrobić krótką retrospekcję jak został Spiderem i tyle.
A ja sądzę, że Andrew Garfield byłby wystarczający. Bez origin story(był już w The Amazing Spider-Man). Cóż, nie mam pojęcia jak to jest z prawami do danych postaci więc może ta opcja jest po prostu fizycznie niemożliwa do zrealizowania.
rob006 pisze: Ma 18 i wygląda normalnie. W newsie wstawili w nagłówku nieaktualne zdjęcie, a wy daliście się strollować jakbyście sami mieli 12 lat :D
Zdjęcie z 2014 roku (film X+Y). Nie wygląda na 17 lat.Obrazek
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Zer0 pisze:
rob006 pisze: Ma 18 i wygląda normalnie. W newsie wstawili w nagłówku nieaktualne zdjęcie, a wy daliście się strollować jakbyście sami mieli 12 lat :D
Tu masz zdjęcie sprzed ok 2 lat: http://spidermannews.com/wp-content/upl ... eld_01.jpg
Gość ma 1,80m, więc będzie wyższy niż np Ruffalo albo Downey Jr. Jeśli wg was tak wygląda 12-latek, to polecam jednak oderwać się na chwilę od komputera i zobaczyć jak wyglądają ludzie w liceum czy na pierwszych latach studiów. :)

BTW: to że film miał premierę w 2014 roku to znaczy że musiał być wcześniej nagrany, obrobiony i pewnie jeszcze przeturlany przez festiwale. Nic dziwnego że nie wygląda na 17 lat, bo nawet w momencie premiery filmu tyle nie miał, a co dopiero jak doliczyć czas produkcji...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

rob006 pisze:
Zer0 pisze:

Tu masz zdjęcie sprzed ok 2 lat: http://spidermannews.com/wp-content/upl ... eld_01.jpg
Gość ma 1,80m, więc będzie wyższy niż np Ruffalo albo Downey Jr. Jeśli wg was tak wygląda 12-latek, to polecam jednak oderwać się na chwilę od komputera i zobaczyć jak wyglądają ludzie w liceum czy na pierwszych latach studiów. :)
Wygląd nieważny, liczy się wnętrze. BTW a na tej focie wygląda jakby Hulkowi usiadł na kolankach.... :lol:

Ale beznadziejnie że tak kombinują z tymi aktorami. Dali już tego garfielda, niech by on to pociągnął dalej, a nie kolejne reboty, wynalazki , cuda na kiju. Ja do dzis żałuję że nie powstał Spider 4 Sama Raimiego....
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ale beznadziejnie że tak kombinują z tymi aktorami. Dali już tego garfielda, niech by on to pociągnął dalej, a nie kolejne reboty, wynalazki , cuda na kiju. Ja do dzis żałuję że nie powstał Spider 4 Sama Raimiego....
A fuj! Tylko nie Garfield :/ Wyglądał jakby go do gniazdka podłączali i ładowali prądem przed każdym ujęciem :/

Spider 4 Raimiego? Byłbym za i też żałuję. Może nie tworzył hitów ale przynajmniej oglądało się to bez bólu. Amazing Spider Man to dla mnie tortura... mimo iż z początku byłem bardzo pozytywnie nastawiony bo grała Emma...

Ten Butterfly lepiej pasuje na pajączka ale i tak nie jest to to... ale sam nie wiem kto by dobrze pasował. Wolałbym jednak starszego pajączaka niż licealistę, ale pewnie Marvel chce w ten sposób łatwo przyciągnąć jeszcze więcej widzów :)
Nowe Spidey raczej gorszy niż Amazing nie będzie... nie da się spaść poniżej tego poziomu... oby ;) Gdy pooglądałem Ghost Ridera 2 o mało nie powiedziałem "Dam sobie rękę uciąć, że gorszego filmu nie da się zrobić". Po pooglądaniu filmu Webba stwierdziłem, że gdybym się o to założył to dzisiaj nie miałbym ręki :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

SKODR pisze:
A fuj! Tylko nie Garfield :/ Wyglądał jakby go do gniazdka podłączali i ładowali prądem przed każdym ujęciem :/

Spider 4 Raimiego? Byłbym za i też żałuję. Może nie tworzył hitów ale przynajmniej oglądało się to bez bólu. Amazing Spider Man to dla mnie tortura... mimo iż z początku byłem bardzo pozytywnie nastawiony bo grała Emma...

Ten Butterfly lepiej pasuje na pajączka ale i tak nie jest to to... ale sam nie wiem kto by dobrze pasował. Wolałbym jednak starszego pajączaka niż licealistę, ale pewnie Marvel chce w ten sposób łatwo przyciągnąć jeszcze więcej widzów :)
Nowe Spidey raczej gorszy niż Amazing nie będzie... nie da się spaść poniżej tego poziomu... oby ;) Gdy pooglądałem Ghost Ridera 2 o mało nie powiedziałem "Dam sobie rękę uciąć, że gorszego filmu nie da się zrobić". Po pooglądaniu filmu Webba stwierdziłem, że gdybym się o to założył to dzisiaj nie miałbym ręki :P
No z tym sie nie zgodzę - ja byłem mega, ale to MEGA uprzedzony do reebota Spidera po tym jak sony sie wycofało ze współpracy z Raimim nad 4ką (a też miał byc chyba Lizard + Kraven , albo Sęp- już nie pamietam). a okazało się że choć film ewidentnie robiony pod gimbazę to nie byl aż taki straszny. Moim zdaniem jakoś to udźwignęli. I cała koncepcja przygotowania fabułu pod Sinister Six jakoś daje radę. Chociaż garfield mi tez nie pasuje , wolalbym kogoś mniej emo oraz 2 x mniej żydowskiego :P

Natomiast to co zrobili z Ghost Riderem 2 - tego się opisać nie da, za to powinna być kara śmierci, za wyprodukowanie , nakręcenie takiego łajna powinno sie obdzierać ze skóry i nabijac na pal. Tak zniszczyć taki potencjał - nie, nie widziałem gorszego komiksowego filmu niż 2ka ghost ridera...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

ZNOWU ten Spiderman, a filmu standalone Czarnej Wdowy ani widu, ani słychu. Daliby sobie spokój, bo to już przesada, a co kolejny aktor, to gorszy. Garfield był słaby, ale ten nowy wygląda jak dziecko, no co to ma być? Maguire był w porządku i tamte filmy mi się nawet spodobały, powinni już zostawić jak jest, bo tylko z każdym rebootem się upokarzają.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Marvela nigdy za wiele, ale szkoda, że odpuścili wersje spajdiego Raimiego, do tego doszło przetasowanie we własności praw do postaci, acz źle nie jest patrząc tu http://www.cinemablend.com/new/Upcoming ... 67944.html
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

No z tym sie nie zgodzę - ja byłem mega, ale to MEGA uprzedzony do reebota Spidera po tym jak sony sie wycofało ze współpracy z Raimim nad 4ką (a też miał byc chyba Lizard + Kraven , albo Sęp- już nie pamietam). a okazało się że choć film ewidentnie robiony pod gimbazę to nie byl aż taki straszny.
No to jest często zarzucane Ramimiemu, że nie wykorzystał postaci Connora i Lizarda... szkoda tylko, że nikt nie zauważył, że on chciał przetrzymać ich na 4 część :P

Ja osobiście "Amazing Spider Man" nienawidzę (mówię o filmach oczywiście), jedynym plusem filmów była Emma Stone i jej postać która przebijała denerwującą MJ z podstawowej trylogii. Reszta mnie irytowała niesamowicie. W filmie było tyle błędów, że UncleMroowa zrobił o nich ponad 30 minutowy filmik a i to nie wystarczyło by wszystkie wymienić! Jak usłyszałem, że Emma będzie grała dziewczynę Spider-Mana byłem wniebowzięty ale podczas oglądania filmu mina mi zmieniała się od radości do stanu w którym prawdopodobnie zmieniłbym się w Hulka na sterydach :P
I pomyśleć, że chciałem ten film kupić na DVD... chwała Bogu, że przegapiłem tę promocję w Biedronce :P
W tym Spider-Manie czułem się obrażony niemal każdą minutą (nie licząc nielicznych fragmentów z Gwen), nie tego oczekiwałem po filmie z moim ulubionym bohaterem.
Chociaż garfield mi tez nie pasuje , wolalbym kogoś mniej emo oraz 2 x mniej żydowskiego :P
Przyznam się szczerze, że ja chciałbym zobaczyć starszego Spider-Mana granego przez Jamesa McAvoya lub Justina Longa. Ci aktorzy zawsze kojarzyli mi się z takimi rolami jak Spider. Wyglądają raczej jak tacy normalni faceci "z sąsiedztwa" z przyjemnym (ale nie do przesady) wyrazem twarzy. Potrafią grać zarówno komediowe role jak i bardziej dramatyczne (no, może tu bardziej James ma większe doświadczenie ;)) a w dodatku są niepozorni i raczej normalnie nikt by z tłumu ich nie wyłowił jako kogoś specjalnego. Z kreacją Garfielda w "Amazgin..." był taki problem, że próbowano nam wmówić za pomocą różnych sztuczek iż on jest takim normalnie wyglądającym facetem nie wyróżniającym się z tłumu i przez to wyglądał sztucznie.
Stąd też lubię wersję Raminiego, Toby pasował na Petera bo nie wyróżniał się z tłumu. Nie jest super przystojny i raczej nie należy do tego typu facetów za którymi laski się oglądają na ulicy ;) Dokładnie taki jaki Peter być powinien. Nie szkaradny ale też nie model... taki normalny, typowy chłopaczyna jakich wielu na tym świecie :)

Swoją drogą ten Spider-Man to ma jakieś szczęście do aktorów z śmiesznymi nazwiskami. Jak nie gra go Garfield, to Pokemon :P

Natomiast to co zrobili z Ghost Riderem 2 - tego się opisać nie da, za to powinna być kara śmierci, za wyprodukowanie , nakręcenie takiego łajna powinno sie obdzierać ze skóry i nabijac na pal. Tak zniszczyć taki potencjał - nie, nie widziałem gorszego komiksowego filmu niż 2ka ghost ridera...
No ja się po nim dużo nie spodziewałem więc pewnie stąd okazał się mniejszym rozczarowaniem niż Spider Webba... inna sprawa, że i tak mnie rozczarował ;)
Jedynkę jakoś dało się oglądać, dwójka jest po prostu niemożliwa. Zresztą dwójka okłamuje nawet widza który zobaczył jedynkę! Sceny retrospekcji wyglądają całkowicie inaczej niż w pierwszej części z tego co pamiętam (ale mogę źle pamiętać). Tego się nie da po prostu opisać... to jest okropne ;) To na pewno zostało nagrane przez samo piekło ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ale czekajcie, bo przyznaję że od kilku miechów nie jestem w temacie, ale to w końcu nie bedzie 3ki Amazing z garfieldem?? Miała byc w 2016, potem chyba przesuneli na 2018 a teraz widze/doczytuje ze 2017 ma byc unntitled z tym dzieciakiem, a debiut ma miec w civil war. Czyli co, sony sie wycofalo z planów Amazing i Sinister six ???
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Amazing Spider-Man 3 nie będzie. Sony i Marvel się dogadali i pająk będzie w MCU. A co do Sinister Six, to nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niee, jak ja nienawidze jak coś zaczynają i nie kończą... koncepcja 1-2 super villians w każdym filmie Amazing , 3 czesci i potem sinister six byla super... ech. Prawdziwego Venoma to chyba sie w zyciu nie doczekam w takim razie :/
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

rob006 pisze:
Zer0 pisze:
Niech sobie ma nawet 3 metry, to nic nie zmienia, dalej wygląda jak dziecko z twarzy. Zauważ, że ludzie nie chcą już super młodego Petera, osobiście wolałbym go w wieku ponad 20 lat. I jak już mam wybierać aktora - http://www.filmweb.pl/person/Logan+Lerman-7760
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

A dla mnie to typowe marudzenie na coś, czego się nawet nie widziało. Niedawno to samo było z nowym Jokerem po opublikowaniu pierwszego zdjęcia. Wcześniej to samo było z Jokerem Ledgera, a po premierze wielkie zachwyty. Jak bym jednak poczekał ze zgryźliwymi uwagami o 12-latkach do premiery i wtedy wylewał swoje żale, bo teraz to jest tylko skrajne malkontenctwo, którego raczej nikt nie bierze na poważnie.
ODPOWIEDZ