Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Hmmm dzięki, tak było, a czemu dwie różne daty?:-)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Mnie cieawi jak cokolwiek zebrałes, jak jest 7 dni loka na emotki i inne *klikklak*, w tym karty swiateczne, ktore bedzie mozna wystawiac dopiero po 14 grudnia, ktoś tu pisze bajki
Po jakim 14 grudnia? Jeśli karty z których stworzyłeś odznakę nie miały blokad to rzeczy, które wypadły po jej stworzeniu też żadnej blokady mieć nie będą. U mnie karty świąteczne żadnej blokady nie mają.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Glupota... u mnie nie bylo mozliwosci innej niz dokupywanie po 0,2euro do kazdej odznaki kart, bo nie mam po 10 altów tylko 1 ;/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Qr... to już jest jakaś kpina. Czy oni się w tym Valve z głupimi na łby zamienili? Mam na dwóch kontach aktywny mobilny token od ponad tygodnia, przerzucam przedmiot między tymi kontami, a te oszołomy mi blokują przedmiot na 1 dzień. To jakie warunki trzeba spełnić, żeby wymieniać przedmioty od ręki? Bo już kompletnie nic z tego nie rozumiem.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Włącz potwierdzenia wymiany.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

mam potwierdzenia, nie mam tokenów= Mam blokadę, nie mam potwierdzenia.
Awatar użytkownika
Predator

Czy w tym okienku co wyskoczyło, czy jestem rezydentem w usa, bo wystawiłem 200 przedmiotów to muszę wpisać prawdziwe dane?
Mogę nie używać polskich liter?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Dla przetestowania postanowiłem wziąść sobie kupon od TrashBota. No i okazuje się, że na wymianę kuponu też jest blokada 3 dni. To zanim mi on do ekwipunku trafi, to się już zdąży przeterminować i być może zniknąć. Ciekawe, czy w takim przypadku nie uznają wymiany za anulowaną i nie przywalą mi blokady handlu na 7 dni (na szczęście robiłem to na moim drugim koncie). :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

nigihayami pisze: Włącz potwierdzenia wymiany.
No fajnie, tylko przez ostatnie tygodnie, gdy pojawiało się w oknie wymiany to ostrzeżenie, było tam tylko o mobilnym tokenie, a ani słowa o tym, że muszę też uaktywnić potwierdzenie. Nie dość, że przy każdym logowaniu trzeba podawać kod, to teraz trzeba się jeszcze bujać z potwierdzeniami. No żesz... mogę zrozumieć blokadę na przedmioty warte kilka czy kilkadziesiąt euro, ale przy wartości poniżej 1 centa to kpina.

Muszę chyba napisać do supportu i podsunąć im pomysł żeby przy potwierdzeniu wymiany była jeszcze captcha.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Jeszcze czego... Może jeszcze numer buta i skan dowodu osobistego... A potwierdzenia różnie działają. Raz za naście centów, a czasem w okolicach euro. Wole już klepnąć 2 razy w telefonie i zatwierdzić.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Hm... Ostatnio dopiero zacząłem odkrywać rynek wymiany (wczesniej miałem zablokowany, bo nic nie kupowałem na Steamie) i mam pytanie. Krafcę sobie odznaki i wypadają mi tła, emotikony i Mysterious Cards. Czy powinienem czekać aż zejdzie z nich blokada i opylać (tła, emoty i dublujące się mysterious cardsy), czy może przerabiać na gemy i robić boostery? Czy w ogóle da się sprzedać tła/emoty? Bo nie wierzę, że jest ktoś, kto je kupuje...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

elferen pisze: Hm... Ostatnio dopiero zacząłem odkrywać rynek wymiany (wczesniej miałem zablokowany, bo nic nie kupowałem na Steamie) i mam pytanie. Krafcę sobie odznaki i wypadają mi tła, emotikony i Mysterious Cards. Czy powinienem czekać aż zejdzie z nich blokada i opylać (tła, emoty i dublujące się mysterious cardsy), czy może przerabiać na gemy i robić boostery? Czy w ogóle da się sprzedać tła/emoty? Bo nie wierzę, że jest ktoś, kto je kupuje...
Te z cenami koło 0,1 idzie jeszcze opchnąć pozostałe co mają 0,03 będą ci wisieć cały czas.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Przerobić na gemy można zawsze ale z powodu zbliżającej się wyprzedaży zostawiłbym na je na razie. Ludzie kupują wtedy te za które jest dużo gemów żeby je przerobić. W czasie ostatniej wyprzedaży zeszło mi tak 10-15 po 0,03-4.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

mars28 pisze: Muszę chyba napisać do supportu i podsunąć im pomysł żeby przy potwierdzeniu wymiany była jeszcze captcha.
Widząc, co się dzieje z trade najchętniej widziałbym taką opcję:
Dodanie do listy "bezpiecznych/przyjaznych/swoich/rodziny/przyjaciół" kont, dzięki której mógłbym określić inne konta steam, które nie wymagają potwierdzenia za pomocą aplikacji mobilnej ale wymagają potwierdzenia mailem.

Jak będziesz pisać do obsługi klienta, zamieść proszę mój pomysł. Dzięki!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

mars28 pisze: Qr... to już jest jakaś kpina. Czy oni się w tym Valve z głupimi na łby zamienili? Mam na dwóch kontach aktywny mobilny token od ponad tygodnia, przerzucam przedmiot między tymi kontami, a te oszołomy mi blokują przedmiot na 1 dzień. To jakie warunki trzeba spełnić, żeby wymieniać przedmioty od ręki? Bo już kompletnie nic z tego nie rozumiem.
Ano. Od ~2 lat kiedy coraz bardziej przykręcają śrubę mam wrażenie że w Valve zadekował się insider EA lub Ubi i testuje na ile można zepsuć usługę zanim ludzie nie zaczną szukać alternatyw typu GOG czy inne platformy.
Rozumiem gdyby to było opcjonalne, tzn. masz zabezpieczeni tokenem - bierzemy odpowiedzialność za przedmioty, wyłączysz - martw się sam o konto. Ale to jest zagrywka w stylu najgorszych czasów Ballmera w MS - my wiemy lepiej i już, zero wyboru.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz

Kuwejt pisze: Jak będziesz pisać do obsługi klienta, zamieść proszę mój pomysł. Dzięki!
Te tokeny to tak 50/50 zabezpieczenie przed kradzieżą oraz próba ukrócenia januszom multikontowego biznesu, więc to nie najlepszy pomysł przesyłać supportowi takie propozycje. No chyba, że chcesz sprawić zatrudnionym tam ludziom godzinkę lub dwie dobrej zabawy.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

facehugger pisze: próba ukrócenia januszom multikontowego biznesu
Nie jestem pewien (popraw mnie, jak możesz) ale jedna osoba może posiadać nieograniczoną liczbę kont :dziadek:

Jak bym pisał do supportu, to na pewno bym nie wspominał o liczbie kont tak, na wszelki wypadek. Raczej bym dał nacisk na rodzinę/przyjaciół/stm.

I tak wszystko wiedzą :gwizdany:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Blokada w przypadku wymian trwa 3 dni, chyba że jesteśmy z kimś znajomymi minimum 1 rok. Wtedy blokada trwa tylko 24 godziny.

A blokowanie itemów przez 24 godziny w przypadku wymian z altem to dla mnie żaden problem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

No dobra, ale przecież można chyba aktywować tę ochronę na wszystkich kontach jednym telefonem/apką. Chyba że źle rozumiem poniższy zapis:
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

boskiapollo pisze: No dobra, ale przecież można chyba aktywować tę ochronę na wszystkich kontach jednym telefonem/apką. Chyba że źle rozumiem poniższy zapis:
Spoiler:pokaż
Skapiradło sprawdzał i stwierdził, że tylko na 3 kontach steam udało mu się dodać jeden numer telefonu. Mam nadzieję, że się mylił bo od dłuższego czasu przeglądam oferty starterów. Chciałbym, aby Twój spojler była prawdą.
ODPOWIEDZ