Trzeba oddzielne konto, ale na PS3 to nie jest duża niedogodność, bo gra się i tak na jednym. Na Vicie i PSP trzeba trochę kombinować, ale jeśli ciebie interesuje tylko PS3, to naprawdę nie masz tutaj czym się martwić. Ja na dodatkowe konta wchodzę tylko włączyć pobieranie gry, zapisy i trofea mam normalnie na głównym, polskim. Zdrapki 10$ są ciągle na promocjach w Gamivo czy Enebie, aktualnie w enebie jest za 35 zł, za niektóre z gier z tej listy to śmiesznie mało.Galove2000 pisze: 23 mar 2021, o 16:21 Dziękuję ogromnie za listy! Mam jeszcze jedno pytanie: czy gry z amerykańskiego PSN da się kupować na polskim koncie? Gdzieś czytałem że podobno trzeba zakładać osobno konto, a trochę szkoda byłoby mieć gry rozdzielone na dwa różne konta.
Promocje w Playstation Store
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
- Discord: Galove2000#5466
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 1 raz
Rozumiem, raz jeszcze dzięki!serafek5 pisze: 23 mar 2021, o 17:29Trzeba oddzielne konto, ale na PS3 to nie jest duża niedogodność, bo gra się i tak na jednym. Na Vicie i PSP trzeba trochę kombinować, ale jeśli ciebie interesuje tylko PS3, to naprawdę nie masz tutaj czym się martwić. Ja na dodatkowe konta wchodzę tylko włączyć pobieranie gry, zapisy i trofea mam normalnie na głównym, polskim. Zdrapki 10$ są ciągle na promocjach w Gamivo czy Enebie, aktualnie w enebie jest za 35 zł, za niektóre z gier z tej listy to śmiesznie mało.Galove2000 pisze: 23 mar 2021, o 16:21 Dziękuję ogromnie za listy! Mam jeszcze jedno pytanie: czy gry z amerykańskiego PSN da się kupować na polskim koncie? Gdzieś czytałem że podobno trzeba zakładać osobno konto, a trochę szkoda byłoby mieć gry rozdzielone na dwa różne konta.
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 9 razy
Przede wszystkim wielkie dzięki za świetne podsumowania. Do tej pory na PS3 interesowały mnie tylko pudełka, ale cała seria PSone Classic mocno przykuła moją uwagę, zwłaszcza że gry z niej można ogrywać też na PSP. I teraz mam pytanie - w opisie tego pakietu Residentów jest dopisek, że dwójka i trójka jest w wersji NTSC-US. Robi to jakąś różnicę nam, europejczykom?serafek5 pisze: 22 mar 2021, o 23:36 2. Resident Evil 1, 2, 3- 63 zł – pozwolę sobie umieścić ten jeden klasyk z PS1, bo akurat ten pakiet, moim zdaniem, będzie straszną stratą, kiedy sklep zostanie zamknięty. Poza rimejkami w oryginały nie ma jak oficjalnie zagrać
- Kontakt:
Zdecydowanie robi to różnicę w komforcie gry, bo hulają w 60 FPS, zamiast 50 FPS wersji PAL. W grach PS1 jest to szczególnie widoczne, bo wersje PAL wyglądają na spowolnione. Oczywiście w 2021 nie ma już problemu z odpalaniem wersji NTSC na europejskich telewizorach, dlatego generalnie polecam klasyki PS1/PS2 kupować w amerykańskim PSN, bo gra się w to zwyczajnie lepiej.snk pisze: 24 mar 2021, o 11:05Przede wszystkim wielkie dzięki za świetne podsumowania. Do tej pory na PS3 interesowały mnie tylko pudełka, ale cała seria PSone Classic mocno przykuła moją uwagę, zwłaszcza że gry z niej można ogrywać też na PSP. I teraz mam pytanie - w opisie tego pakietu Residentów jest dopisek, że dwójka i trójka jest w wersji NTSC-US. Robi to jakąś różnicę nam, europejczykom?serafek5 pisze: 22 mar 2021, o 23:36 2. Resident Evil 1, 2, 3- 63 zł – pozwolę sobie umieścić ten jeden klasyk z PS1, bo akurat ten pakiet, moim zdaniem, będzie straszną stratą, kiedy sklep zostanie zamknięty. Poza rimejkami w oryginały nie ma jak oficjalnie zagrać
Poza tym, bodajże trylogia Spyro również daje u nas wersję NTSC, tak samo Persona 3 FES z PS2, nie wiem jak z Personą 4.
Czołem, jeżeli ktoś używa Firefoxa, to instalując dodatek Valkyrie PS Store nadal istnieje możliwość przeglądania i kupowania na "starym" PS Store.
Przed chwilą udało mi się kupić na wakacjach w USA Hotline Miami Collection za 4,99 USD, w polskim PSN jest np. Downwell za 4,20 zł.
Przed chwilą udało mi się kupić na wakacjach w USA Hotline Miami Collection za 4,99 USD, w polskim PSN jest np. Downwell za 4,20 zł.
- Kontakt:
Jeśli zaglądają tu jacyś cebularze, których interesuje jeszcze PS3 - zapraszam do słonecznej Brazylii
Tknęło mnie coś, żeby sprawdzić ceny gier na PS3 w Brazylii oraz ceny zdrapek.
Sytuacja wygląda tak: zdrapki najłatwiej dostępne w nominałach 60 BRL oraz 100 BRL. 60 kosztuje około 45 zł, 100 to koszt około 70 zł - przyzwoicie, ale zaraz przedstawię ceny gier...
Znaczna większość klasyków PS2, z nielicznymi wyjątkami, kosztuje 20,99 BRL. To gry takie jak: seria Fatal Frame, Castlevania Lament of Innocence, kilka części GTA, Rayman 2 i Arena, Max Payne, God Hand, Stuntman Igniotion. Te gry w PS Store amerykańskim kosztują 9,99$ - mamy tu dwukrotną oszczędność, a mając doładowane wcześniej np. 4 BRL (do tego dojdę zaraz), nawet trzykrotną.
Dalej mamy tytuły PS1 - również raj. Po 13 BRL - seria Gex, Tomba 1, Tomb Raidery, MediEvil, Dino Crisis, Resident Evil, Oddworld, Klonoa, Disneye, Soul Reaver. Przy jednym doładowaniu za 60 BRL można kupić 4 gry, a jeszcze zostanie - w amerykańskim te gry są po 5,99$ za sztukę (Residenty po 9,99$), więc jedno doładowanie dawało nam jedną grę + 4$ zostawało na następne zakupy. Ale to nie koniec! Po 20,99$ są wszystkie tytuły z serii Final Fantasy + Chrono Trigger - jest 1+2, 6-9 i Tactics.
Dochodzimy do PS3 - tu również jest momentami istne eldorado. Pozwolę sobie lecieć cenami do góry po ciekawszych grach:
- Infamous: Festival of Blood - 10,99 BRL
- Flower - 14,99 BRL
- trylogia Jak and Daxter po 16,99 BRL sztuka – cały pakiet za 35,90 BRL
- Wipeout HD – 16,99 BRL
- Ratchet and Clank: Tools of Destruction – 20,99 BRL
- Ratchet and Clank: A Crack in Time – 20,99 BRL
- Ratchet and Clank: Full Frontal Assault – 20,99 BRL (zawiera również Ratchet Deadlocked!)
- trylogia Sly po 20,99 BRL sztuka
- God of War 2 HD – 20,99 BRL
- LittleBigPlanet 2 I 3 – 20,99 BRL sztuka
- Far Cry Classic – 20,99 BRL
- Rayman 3 HD – 20,99 BRL
- Shadow of the Colossus i Ico – 30,99 BRL sztuka
- klasyki Ratchet and Clank – 30,99 BRL sztuka
- NFS Hot Pursuit – 33,99 BRL
- Ratchet and Clank: Nexus – 39,99 BRL – w pakiecie dostaje się również Quest for Booty
- Ratchet and Clank: All 4 One – 39,99 BRL
- NFS Most Wanted: 39,99 BRL
- DMC HD Collection – 59,99 BRL
- God of War Wstąpienie – 60,99 BRL
- Uncharted 1 + 2 – 62,50 BRL
- God of War 1 + 2 Collection – 62,50 BRL
Na PS3 to tyle z interesujących tytułów. To znakomita lista, moim zdaniem – w zeszłym tygodniu kupiłem w amerykańskim sklepie Ratchet and Clank A Crack in Time za 9,99$, a w tym za dychę więcej miałbym jeszcze jedną grę w tej samej cenie i klasyka PS1, albo chociażby Ico czy R&C All 4 One.
Na Vitę jest bardzo mało interesujących rzeczy, ale kilka mimo wszystko jest. Gravity Rush, WipeOut 2048, Modiation Racers Road Trip po 27,49 BRL, Sly Cooper Złodzieje w Czasie za 30,90 BRL – można wziąć dwie gry, gdzie w polskim sklepie jedna kosztuje 60 zł. Dalej są jeszcze: Jak and Daxter Collection za 35,90 BRL, Soul Sacrifice Delta za 36,99 BRL, LBP Vita 37,99 BRL, LEGO HP 5-7 40,99 BRL, i na koniec kilka eksów – Uncharted Złota Otchłań za 62,50 BRL, za tyle samo kolekcja Sly i Unit 13.
To by było na tyle. Lista może nie jest pokaźna – w amerykańskim regionie jest jeszcze chociażby TLOU za 10$ - ale gry, które się powtarzają, w większości są znacznie tańsze. Tam, gdzie w amerykańskim sklepie mamy jedną grę, tutaj można kupić nawet 3. Przy rosnących cenach pudełek to dosłownie najtańsza opcja kupna niektórych gier – dla przykładu można kupić jednym doładowaniem Ratchet and Clank A Crack in Time + Full Frontal Assault, w pudełku za dwie zapłaci się około 140 zł…
Sam wziąłem wreszcie Fatal Frame 2 + 3 + Gex: Enter the Gecko. Zostało mi po tym zakupie jeszcze 5 BRL na koncie, więc następnym razem mogę wziąć np. 3 gry z PS2 lub dwie droższe na PS3 lub Vitę. Wydaje mi się, że lepiej już się nie da – chyba że powtórzy się promocja z 100% cashbacku w Gamivo, w co szczerze mówiąc wątpię.

Sytuacja wygląda tak: zdrapki najłatwiej dostępne w nominałach 60 BRL oraz 100 BRL. 60 kosztuje około 45 zł, 100 to koszt około 70 zł - przyzwoicie, ale zaraz przedstawię ceny gier...
Znaczna większość klasyków PS2, z nielicznymi wyjątkami, kosztuje 20,99 BRL. To gry takie jak: seria Fatal Frame, Castlevania Lament of Innocence, kilka części GTA, Rayman 2 i Arena, Max Payne, God Hand, Stuntman Igniotion. Te gry w PS Store amerykańskim kosztują 9,99$ - mamy tu dwukrotną oszczędność, a mając doładowane wcześniej np. 4 BRL (do tego dojdę zaraz), nawet trzykrotną.
Dalej mamy tytuły PS1 - również raj. Po 13 BRL - seria Gex, Tomba 1, Tomb Raidery, MediEvil, Dino Crisis, Resident Evil, Oddworld, Klonoa, Disneye, Soul Reaver. Przy jednym doładowaniu za 60 BRL można kupić 4 gry, a jeszcze zostanie - w amerykańskim te gry są po 5,99$ za sztukę (Residenty po 9,99$), więc jedno doładowanie dawało nam jedną grę + 4$ zostawało na następne zakupy. Ale to nie koniec! Po 20,99$ są wszystkie tytuły z serii Final Fantasy + Chrono Trigger - jest 1+2, 6-9 i Tactics.
Dochodzimy do PS3 - tu również jest momentami istne eldorado. Pozwolę sobie lecieć cenami do góry po ciekawszych grach:
- Flower - 14,99 BRL
- Wipeout HD – 16,99 BRL
- Ratchet and Clank: Full Frontal Assault – 20,99 BRL (zawiera również Ratchet Deadlocked!)
- Ratchet and Clank: Nexus – 39,99 BRL – w pakiecie dostaje się również Quest for Booty
Na PS3 to tyle z interesujących tytułów. To znakomita lista, moim zdaniem – w zeszłym tygodniu kupiłem w amerykańskim sklepie Ratchet and Clank A Crack in Time za 9,99$, a w tym za dychę więcej miałbym jeszcze jedną grę w tej samej cenie i klasyka PS1, albo chociażby Ico czy R&C All 4 One.
Na Vitę jest bardzo mało interesujących rzeczy, ale kilka mimo wszystko jest. Gravity Rush, WipeOut 2048, Modiation Racers Road Trip po 27,49 BRL, Sly Cooper Złodzieje w Czasie za 30,90 BRL – można wziąć dwie gry, gdzie w polskim sklepie jedna kosztuje 60 zł. Dalej są jeszcze: Jak and Daxter Collection za 35,90 BRL, Soul Sacrifice Delta za 36,99 BRL, LBP Vita 37,99 BRL, LEGO HP 5-7 40,99 BRL, i na koniec kilka eksów – Uncharted Złota Otchłań za 62,50 BRL, za tyle samo kolekcja Sly i Unit 13.
To by było na tyle. Lista może nie jest pokaźna – w amerykańskim regionie jest jeszcze chociażby TLOU za 10$ - ale gry, które się powtarzają, w większości są znacznie tańsze. Tam, gdzie w amerykańskim sklepie mamy jedną grę, tutaj można kupić nawet 3. Przy rosnących cenach pudełek to dosłownie najtańsza opcja kupna niektórych gier – dla przykładu można kupić jednym doładowaniem Ratchet and Clank A Crack in Time + Full Frontal Assault, w pudełku za dwie zapłaci się około 140 zł…
Sam wziąłem wreszcie Fatal Frame 2 + 3 + Gex: Enter the Gecko. Zostało mi po tym zakupie jeszcze 5 BRL na koncie, więc następnym razem mogę wziąć np. 3 gry z PS2 lub dwie droższe na PS3 lub Vitę. Wydaje mi się, że lepiej już się nie da – chyba że powtórzy się promocja z 100% cashbacku w Gamivo, w co szczerze mówiąc wątpię.
- Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 7):
- dzurek • jonusiescu • StonRoc • MDA • Rapisher • TheLastJedi • FotelSkrzypi
Wrzucałem jako okazja na stronę, ale nikt nie umieścił...
W sklepie Playstation Store na Vicie można kupić kilka gier po 4,15 zł.
- North (−74% z 16,50 zł)
- Save The Ninja Clan (−72% z 15 zł)
- Sigi — A Fart For Melusina (−80% z 21 zł)
- Steam Tactics (−90% z 42 zł)
- Swordbreaker The Game (−80% z 21 zł)
- The Tower Of Beatrice (−83% z 25 zł)
- Vasilis (−80% z 21 zł)
Zakup jest możliwy wyłącznie przez Vitę. Nie potrafię naleźć daty końca promocji. Należy pamiętać o tym, że najpierw należy doładować portfel przez stronę lub konsolę, bo na Vicie można płacić tylko kwotą z portfela.

- Vasilis (−80% z 21 zł)
Zakup jest możliwy wyłącznie przez Vitę. Nie potrafię naleźć daty końca promocji. Należy pamiętać o tym, że najpierw należy doładować portfel przez stronę lub konsolę, bo na Vicie można płacić tylko kwotą z portfela.

- Kontakt:
Raczej nie oczekiwałbym na głównej newsów dotyczących gier na Vitę, musieliby chyba przecenić wszystkie największe hity na -90%, żeby były tego godne. Do sprawdzania cen polecam psprices.com - monitorują tam ceny na PS3 i Vitę, nie trzeba wchodzić bezpośrednio na konsolach i sprawdzać. Jest jeszcze trochę więcej gier na Vitę, głównie Cross-Buy z PS4 - chociażby Stealth Inc. 1 + 2 za 7,10 zł.Mar_cus pisze: 30 maja 2021, o 18:38 Wrzucałem jako okazja na stronę, ale nikt nie umieścił...
- Vasilis (−80% z 21 zł)
![]()
Sony jakiś czas temu ogłosiło, że nie będzie już promocji na gry, które były wydane stricte na Vitę, a jedynie w opcji Crossbuy. Samo psprices.com też nie zawsze pokazuje prawidłowo wszystkie gry, odkąd Sony pokombinował z katalogiem gier (stara wersja Store już nawet na wtyczkach przeglądarek nie działa).serafek5 pisze: 30 maja 2021, o 19:24Raczej nie oczekiwałbym na głównej newsów dotyczących gier na Vitę, musieliby chyba przecenić wszystkie największe hity na -90%, żeby były tego godne. Do sprawdzania cen polecam psprices.com - monitorują tam ceny na PS3 i Vitę, nie trzeba wchodzić bezpośrednio na konsolach i sprawdzać. Jest jeszcze trochę więcej gier na Vitę, głównie Cross-Buy z PS4 - chociażby Stealth Inc. 1 + 2 za 7,10 zł.Mar_cus pisze: 30 maja 2021, o 18:38 Wrzucałem jako okazja na stronę, ale nikt nie umieścił...
- Vasilis (−80% z 21 zł)
![]()
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 787 razy

W październiku do usługi PlayStation Now dołączą:
- The Last of Us II
- Fallout 76
- Desperados III
- Final Fantasy VIII
- Yet Another Zombie Defense HD
EA Play 3 miesiące za 14,99 zł dla kont bez aktywnej subskrypcji: https://www.playstation.com/pl-pl/games/ea-play/
w turcji 7,40 zł: https://store.playstation.com/tr-tr/pro ... 3FOR1PROMO
w turcji 7,40 zł: https://store.playstation.com/tr-tr/pro ... 3FOR1PROMO
Dying Light 2 ps store - Turcja - dubbing PL za 143,14 zł: https://store.playstation.com/tr-tr/concept/232374
Dying Light 2 Stay Human – Ultimate Edition PS5 za PS store Turcja za 207 zł: https://store.playstation.com/tr-tr/pro ... TEEDITIOEU
Dying Light 2 Stay Human – Ultimate Edition PS5 za PS store Turcja za 207 zł: https://store.playstation.com/tr-tr/pro ... TEEDITIOEU
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, ale The Last of Us I pojawiło się w pre-orderze https://direct.playstation.com/en-us/ga ... 1000030406 . W takim razie jest potwierdzenie, że Remake jest realizowany.
hej, mam pytanko, ps plus ma tą usługę strumieniowania jakkolwiek jest ona niedostępna na polskę. Czy to znaczy ze jesli mam amerykanskie konto to na spoko bedzie to działało czy mają jakieś inne ukryte ograniczenia powiązane z ip czy czymkolwiek?
- Kontakt:
Ona jest dostępna w Polsce od startu PS Plus Premium, jakoś od czerwca.herkuli pisze: 12 gru 2022, o 19:59 hej, mam pytanko, ps plus ma tą usługę strumieniowania jakkolwiek jest ona niedostępna na polskę. Czy to znaczy ze jesli mam amerykanskie konto to na spoko bedzie to działało czy mają jakieś inne ukryte ograniczenia powiązane z ip czy czymkolwiek?
a sorki, nie doprecyzowałem, chodziło mi o strumieniowanie gier PSowych na PCserafek5 pisze: 13 gru 2022, o 13:04Ona jest dostępna w Polsce od startu PS Plus Premium, jakoś od czerwca.herkuli pisze: 12 gru 2022, o 19:59 hej, mam pytanko, ps plus ma tą usługę strumieniowania jakkolwiek jest ona niedostępna na polskę. Czy to znaczy ze jesli mam amerykanskie konto to na spoko bedzie to działało czy mają jakieś inne ukryte ograniczenia powiązane z ip czy czymkolwiek?
EA Play – oferta zniżkowa na 1 miesiąc za 5 zł: https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... ROPROMO1MO
Oferta obowiązuje do 17 listopada.
Oferta obowiązuje do 17 listopada.
- Podziękowania: 34 razy
- Kontakt:
dalej jest mozliwe kupowanie tam ? (brazylia)serafek5 pisze: 16 maja 2021, o 13:28 Jeśli zaglądają tu jacyś cebularze, których interesuje jeszcze PS3 - zapraszam do słonecznej Brazylii![]()
- Flower - 14,99 BRL
- Wipeout HD – 16,99 BRL