Promocje w Playstation Store

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Pewnie nieodpowiedni post do wrzucenia tego tutaj. Chciałem tylko poinformować, że ta ps Vita ma coraz mniej powodów do bycia kupioną, gdyz persona 4 Golden właśnie wpadło na steam w cenie 71,99 zł.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

DJSurprise pisze: 13 cze 2020, o 20:28 Pewnie nieodpowiedni post do wrzucenia tego tutaj. Chciałem tylko poinformować, że ta ps Vita ma coraz mniej powodów do bycia kupioną, gdyz persona 4 Golden właśnie wpadło na steam w cenie 71,99 zł.
https://twitter.com/Ichikyo57/status/12 ... 86049?s=20
Jeszcze w sumie nie wiadomo jak z jakością portu, to coś optymizmem nie napawa
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

DJSurprise pisze: 13 cze 2020, o 20:28 Pewnie nieodpowiedni post do wrzucenia tego tutaj. Chciałem tylko poinformować, że ta ps Vita ma coraz mniej powodów do bycia kupioną, gdyz persona 4 Golden właśnie wpadło na steam w cenie 71,99 zł.
Niby ta, z drugiej strony na Vitę jest za 39 zł :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 787 razy

Motyw dynamiczny UEFA Champions League za darmo: https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... AMPTHEME01
Ci użytkownicy podziękowali murinus za ten post:
Lukop
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 787 razy

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Stóweczka na PSN na ten moment najtaniej? eneba?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Human Fall Flat + The Little Acre + Manual Samuel za 12zł

https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... TINDIEVOL5
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

https://www.psu.com/news/ps3-psp-and-ps ... ry-1-2021/

Sony ma wyłączyć płatności kartą i PayPalem na PS3 i Vicie wraz 1 stycznia. Okej, to ja się przestawiam na używki i piractwo, pieniędzy ode mnie nie otrzymają. Jak tak bardzo chcą mi utrudnić płacenie im za gry, to wygrali.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Sony nie chce pieniędzy od miłośników klasyki :/ ps3 umarło. M$ ma lepsze podejście.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy

Totalnie nie rozumiem takiego podejścia, najpierw zmienili PS Store, że nie da się kupić nic na PS3, olewają od ponad roku jakiekolwiek promocje na starsze gry, a teraz jeszcze to. Zostawiłem specjalnie PS3 żeby ogrywać co jakiś czas starsze tytuły, a zaraz się okaże, że na nic mi ta konsola w szafie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

dzurek pisze: 10 gru 2020, o 22:27 Totalnie nie rozumiem takiego podejścia, najpierw zmienili PS Store, że nie da się kupić nic na PS3, olewają od ponad roku jakiekolwiek promocje na starsze gry, a teraz jeszcze to. Zostawiłem specjalnie PS3 żeby ogrywać co jakiś czas starsze tytuły, a zaraz się okaże, że na nic mi ta konsola w szafie.
Eee co za bzdury! Po co się uparłeś na gry cyfrowe? Na OLX używeczki na PS3 są po 10zl. Każdy zacny tytuł tak samo trafisz w znacznie niższej cenie, tylko kwestia czasu. Spokojnie skompletujesz bibliotekę interesujących ciebie tytułów za bardzo małe pieniądze. To samo tyczy się Vity.
Sony nie jest głupie, doskonale wie, że ludzie i tak jadą na używkach. Druga rzecz zależy im na sprzedaży gier na PS4 i PS5 i tak trochę chcą to wymusić. Pazerność wiem nie zna granic ale z tego słyną giganci, im więcej mają tym więcej chcą. W czasach PSX gdy rządziło piractwo i sprzedaż była na znikomym poziomie, a gry niszową rozrywką Sony było wniebowzięte, dźwignęło się z kryzysu i piało wniebogłosy głosząc sukces wszechczasów. Teraz wciąż im jest za mało pomimo milionowych przychodów każdego dnia :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Atton29 pisze: 20 gru 2020, o 12:09
dzurek pisze: 10 gru 2020, o 22:27 Totalnie nie rozumiem takiego podejścia, najpierw zmienili PS Store, że nie da się kupić nic na PS3, olewają od ponad roku jakiekolwiek promocje na starsze gry, a teraz jeszcze to. Zostawiłem specjalnie PS3 żeby ogrywać co jakiś czas starsze tytuły, a zaraz się okaże, że na nic mi ta konsola w szafie.
Eee co za bzdury! Po co się uparłeś na gry cyfrowe? Na OLX używeczki na PS3 są po 10zl. Każdy zacny tytuł tak samo trafisz w znacznie niższej cenie, tylko kwestia czasu. Spokojnie skompletujesz bibliotekę interesujących ciebie tytułów za bardzo małe pieniądze. To samo tyczy się Vity.
Sony nie jest głupie, doskonale wie, że ludzie i tak jadą na używkach. Druga rzecz zależy im na sprzedaży gier na PS4 i PS5 i tak trochę chcą to wymusić. Pazerność wiem nie zna granic ale z tego słyną giganci, im więcej mają tym więcej chcą. W czasach PSX gdy rządziło piractwo i sprzedaż była na znikomym poziomie, a gry niszową rozrywką Sony było wniebowzięte, dźwignęło się z kryzysu i piało wniebogłosy głosząc sukces wszechczasów. Teraz wciąż im jest za mało pomimo milionowych przychodów każdego dnia :D
Matko jakie ty głupoty gadasz zawsze w tym temacie, chwaląc tylko to Sony i gry używane. Prawda jest taka, że bardziej niszowe gry na PS3 i Vitę są w pudełkach nie do dostania. Pokaż mi tanie Ni No Kuni, Personę 4 Golden, Yakuzę 4, Yakuzę 5, Gravity Rush, Uncharted: Złota Otchłań, Sly 4, Kolekcję Ratchet and Clank, Kolekcję God of War, Kolekcję Jak and Daxter w okolicach 20 zł - bo za tyle chodziły na promocjach na PSN. W pudełku za 10 zł na PS3 kupisz Uncharted 1-3, Killzone 2 i 3, Resistance 1 i 2 - tyle jak chodzi o ekskluziwy. Żadnych naprawdę wartościowych gier, które nie dostały remasterów za tyle nie dostaniesz. Na Vitę do 50 zł kupisz może Little Big Planet, jak ci się poszczęści, i to bez pudełka. Ostatnim wyjściem był PSN, do którego dostęp Sony stopniowo użytkownikom starych konsol zabiera. Mało tego! Niektóre gry wciąż opłaca się kupować za pełne ceny - jak wcześniej wymienioną Personę 4 Golden, którą jeden mądry Atlus obniżył do 39 zł, czy Kolekcję Jak and Daxter i GoW z PSP w amerykańskim PSN, gdzie kosztują 10$ bez promocji. Twoje argumenty są po prostu wyssane z palca, a taka Vita cyfrową dystrybucją wręcz żyła.

Żeby nie było, że zaśmiecam temat - jest nowy link do starej wersji sklepu. Częstujcie się, póki działa.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 3):
dzurekMDATheLastJedi
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy

serafek5 pisze: 20 gru 2020, o 13:17
Atton29 pisze: 20 gru 2020, o 12:09
Matko jakie ty głupoty gadasz zawsze w tym temacie, chwaląc tylko to Sony i gry używane. Prawda jest taka, że bardziej niszowe gry na PS3 i Vitę są w pudełkach nie do dostania. Pokaż mi tanie Ni No Kuni, Personę 4 Golden, Yakuzę 4, Yakuzę 5, Gravity Rush, Uncharted: Złota Otchłań, Sly 4, Kolekcję Ratchet and Clank, Kolekcję God of War, Kolekcję Jak and Daxter w okolicach 20 zł - bo za tyle chodziły na promocjach na PSN. W pudełku za 10 zł na PS3 kupisz Uncharted 1-3, Killzone 2 i 3, Resistance 1 i 2 - tyle jak chodzi o ekskluziwy. Żadnych naprawdę wartościowych gier, które nie dostały remasterów za tyle nie dostaniesz. Na Vitę do 50 zł kupisz może Little Big Planet, jak ci się poszczęści, i to bez pudełka. Ostatnim wyjściem był PSN, do którego dostęp Sony stopniowo użytkownikom starych konsol zabiera. Mało tego! Niektóre gry wciąż opłaca się kupować za pełne ceny - jak wcześniej wymienioną Personę 4 Golden, którą jeden mądry Atlus obniżył do 39 zł, czy Kolekcję Jak and Daxter i GoW z PSP w amerykańskim PSN, gdzie kosztują 10$ bez promocji. Twoje argumenty są po prostu wyssane z palca, a taka Vita cyfrową dystrybucją wręcz żyła.

Żeby nie było, że zaśmiecam temat - jest nowy link do starej wersji sklepu. Częstujcie się, póki działa.
Dziękuję Ci za link dobry człowieku!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 20 gru 2020, o 13:17 Matko jakie ty głupoty gadasz zawsze w tym temacie, chwaląc tylko to Sony i gry używane. Prawda jest taka, że bardziej niszowe gry na PS3 i Vitę są w pudełkach nie do dostania. Pokaż mi tanie Ni No Kuni, Personę 4 Golden, Yakuzę 4, Yakuzę 5, Gravity Rush, Uncharted: Złota Otchłań, Sly 4, Kolekcję Ratchet and Clank, Kolekcję God of War, Kolekcję Jak and Daxter w okolicach 20 zł - bo za tyle chodziły na promocjach na PSN. W pudełku za 10 zł na PS3 kupisz Uncharted 1-3, Killzone 2 i 3, Resistance 1 i 2 - tyle jak chodzi o ekskluziwy. Żadnych naprawdę wartościowych gier, które nie dostały remasterów za tyle nie dostaniesz. Na Vitę do 50 zł kupisz może Little Big Planet, jak ci się poszczęści, i to bez pudełka. Ostatnim wyjściem był PSN, do którego dostęp Sony stopniowo użytkownikom starych konsol zabiera. Mało tego! Niektóre gry wciąż opłaca się kupować za pełne ceny - jak wcześniej wymienioną Personę 4 Golden, którą jeden mądry Atlus obniżył do 39 zł, czy Kolekcję Jak and Daxter i GoW z PSP w amerykańskim PSN, gdzie kosztują 10$ bez promocji. Twoje argumenty są po prostu wyssane z palca, a taka Vita cyfrową dystrybucją wręcz żyła.
To nie są głupoty akurat - wszystkie wymienione przez ciebie gry nabyłem na OLX, teraz może nie za 20zl (bo wszystko drożeje) ale jednak taniej. A wspomnianą Personę Golden w pudełku wraz z PS TV kupiłem za 120zl. Jak widać da się tylko trzeba chcieć i oczywiście nie na zawołanie w jednej chwili ale po dłuższej obserwacji i wyłapywaniu perełek w wolnej chwili.
Pokaż gdzie chwalę Sony? Widzę doskonale wszystkie marne posunięcia koncernu.
Cyfrowa dystrybucja była fajna, sam kupiłem swego czasu za grosze wszystko co chciałem ale tak już jest, że coś się kończy, a coś zaczyna. Obecnie króluje Switch i tak samo można wyłapać cyfrowe hiciory po atrakcyjnej cenie. Cyfrówki nawet tanie mają jednak swoje wady, wyłączą sklep na konsoli bez wsparcia i już nawet kupionej gry nie pobierzesz. Pudełka to pudełka.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wybrane gry warte uwagi na PS3, Vitę i PSP, których z dniem 2 czerwca (PS3) i 27 sierpnia (Vita) nie będzie można już kupić.
Do 60 zł.

1. AMERYKAŃSKI PS STORE
PS3 - w tym gry PS2 Classics
1. God of War Collection (1+2) (daje również wersję PSV) - 14,99$
2. Uncharted Greatest Hits Dual Pack (Uncharted 1 + 2) – 14,99$
3. The Sly Collection – 14,99$
4. InFamous Collection (InFamous, InFamous 2, InFamous Festival of Blood) – 14,99$
5. Sonic Unleashed – 14,99$
6. Siren: Blood Curse – Episodes 1-4 - 14,99$
7. Puppeteer – 14,99$
8. Fatal Frame (PS2) – 9,99$
9. Fatal Frame II (PS2) – 9,99$
10. Fatal Frame III (PS2) – 9,99$
11. Ratchet and Clank: Into the Nexus (w zestawie „Ratchet and Clank: Quest for Booty”) – 9,99$
12. Shin Megami Tensei: Nocturne (PS2) – 9,99$
13. Need for Speed: Hot Pursuit – 9,99$
14. Ratchet and Clank: All 4 One – 9,99$
15. Ratchet and Clank: Full Frontal Assault (zawiera również "Ratchet: Deadlocked" i wersję FFA na Vitę)– 9,99$
16. Ratchet: Deadlocked – 9,99$
17. Castlevania: Lament of Innocence (PS2) – 9,99$
18. God of War: Origins Collection (Chains of Olympus + Ghost of Sparta) – 9,99$
19. Persona 3 FES (PS2) – 9,99$
20. Persona 4 (PS2) – 9,99$
21. Ratchet and Clank: A Crack in Time – 9,99$
22. The Last of Us – 9,99$
23. LittleBigPlanet 3 – 9,99$
24. Shadow of the Colossus – 9,99$
25. Uncharted 3 – 9,99$
26. Rayman Arena (PS2) – 9,99$
27. Harvest Moon: A Wonderful Life Special (PS2) – 9,99$
28. Rayman 2 Revolution (PS2) – 9,99$
29. Siren (PS2) – 9,99$
30. God of War: Ascension – 9,99$
31. Jak and Daxter Collection – 9,99$
32. LittleBigPlanet 2 – 9,99$
33. Ico – 9,99$
34. Harvest Moon: Save the Homeland (PS2) – 9,99$
35. Innocent Life: A futuristic Harvest Moon Special (PS2) – 9,99$
36. Need for Speed Most Wanted 2012 – 9,99$
37. Sly Cooper: Thieves in Time – 9,99$
38. Beyond Two Souls – 9,99$
39. Ratchet and Clank: Tools of Destruction – 9,99$

PS Vita:
1. LittleBigPlanet PS Vita – 14,99$
2. Uncharted: Golden Abyss – 14,99$
3. God of War Collection (daje również wersję PS3) – 14,99$
4. The Sly Collection – 14,99$
5. WipeOut 2048 – 13,49$
6. Gravity Rush – 13,49$
7. Jak and Daxter Collection – 9,99$
8. Ratchet and Clank: Full Frontal Assault – 9,99$
9. Sly Cooper: Thieves in Time – 9,99$

PSP:
1. Persona 3 – 19,99$
2. Dissidia 012 Duodecim – 9,99$
3. Crash of the Titans – 9,99$
4. Crash: Mind Over Mutant – 9,99$
5. Crash: Tag Team Racing – 9,99$
6. Final Fantasy III – 9,99$
7. Prinny: Can I Really Be the Hero? – 9,99$
8. The 3rd Birthday – 9,99$
9. Mega Man: Maverick Hunter X – 9,99$
10. Silent Hill Origins – 9,99$

Na razie tylko amerykański PS Store, w większości są w nim lepsze ceny. PS Store Polski zrobię wieczorem.
Pozwoliłem sobie darować gry PS1 - uważam, że praktycznie wszystkie z nich są warte swoich cen, więc nie ma sensu bezrefleksyjnie przepisywać każdego tytułu. Po prostu, jak kogoś interesuje jakiś tytuł z PS1 - brać, one są naprawdę dobrze wycenione.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2021, o 09:18 przez serafek5, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 13):
Galove2000pason542kmptdzurekFotelSkrzypiRapishereldawido159TheLastJediAvisIceDJSurprise i jeszcze 3 użytkowników
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Część 2 – polski PSN

PS3 (w tym klasyki PS2):
1. Prince of Persia Trilogy – 63 zł
2. Resident Evil 1, 2, 3- 63 zł – pozwolę sobie umieścić ten jeden klasyk z PS1, bo akurat ten pakiet, moim zdaniem, będzie straszną stratą, kiedy sklep zostanie zamknięty. Poza rimejkami w oryginały nie ma jak oficjalnie zagrać
3. LittleBigPlanet Karting – 59 zł
4. Sonic Unleashed – 59 zł
5. Killzone HD – 54 zł
6. Disney Universe Ultimate – 49 zł
7. Siren Blood Curse – 49 zł
8. Persona 3 FES (PS2) – 42 zł
9. Shin Megami Tensei: Lucifer’s Call (Nocturne) (PS2) – 33 zł
10. Toy Story 3 (PS2) – 21 zł
11. The Secret of Monkey Island: Special Edition – 21 zł
12. Monkey Island 2: Special Edition – 21 zł
13. Legend of Kay (PS2) – 21 zł
14. LEGO Star Wars II (PS2) – 21 zł
15. Star Wars Bounty Hunter (PS2) – 21 zł
16. Star Wars: Racer Revenge (PS2) – 21 zł

Nie powtarzałem tytułów, jeśli jakaś gra była tańsza w PS Store amerykańskim. Moim zdaniem, pod względem gier PS3 europejski PSN wypada bardzo blado. Taniej są tak naprawdę w większości tylko gry Disneya.

PS Vita:
1. LittleBigPlanet Vita – 59 zł
2. Tearaway – 59 zł
3. Modnation Racers: Road Trip – 59 zł
4. Silent Hill Book of Memories – 59 zł
5. Wipeout 2048 – 59 zł
6. Sonic and All-Stars Racing Transformed – 63 zł
7. Gravity Rush – 59 zł
8. Adventures of Mana – 42 zł
9. Little Deviants – 39 zł
10. Persona 4 Golden – 39 zł

Na Vitę jest kilka lepszych cen na eksy, no i na Personę.

PSP:
1. Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Impact – 42 zł
2. Prinny: Can I Really Be the Hero? – 42 zł
3. Final Fantasy - 42 zł – pierwsze dwie części FF nie są dostępne na Steam, a wersje PSP to ich najlepsze wydania, więc to warto rozważyć jeśli jest się fanem
4. Final Fantasy II – 42 zł
5. God Eater Burst – 42 zł
6. Metal Gear Solid: Peace Walker – 42 zł
7. Castlevania: The Dracula X Chronicles – 42 zł
8. Corpse Party: Book of Shadows – 42 zł
9. Final Fantasy III – 42 zł
10. Dissidia Final Fantasy - 42 zł
11. Corpse Party – 42 zł
12. Silent Hill Origins – 42 zł
13. Prinny 2 – 42 zł
14. Persona - 42 zł
15. Final Fantasy Tactics: War of Lions – 42 zł
16. Tactics Ogre: Let Us Cling Together – 42zł
17. Monster Hunter Freedom Unite – 42 zł
18. The 3rd Birthday – 42 zł
19. Metal Gear Solid Portable Ops + - 33 zł
20. Manhunt 2 – 33 zł
21. LocoRoco Midnight Carnival Ultimate Edition – 25 zł
22. Patapon 3 – 33 zł
23. Star Wars The Force Unleashed – 21 zł
24. Toy Story 3 – 21 zł
25. Star Wars: Clone Wars – Republic Heroes – 21 zł
26. LEGO Pirates of the Caribbean – 21 zł
27. Indiana Jones and the Staff of Kings – 21 zł
28. Star Wars Battlefront 2 – 21 zł

Grami na PSP nasz sklep błyszczy. A i tak odpuściłem sobie dużo tytułów, bo można je dostać w podobnych/niższych cenach w pudełkach. Ale takie gry jak FF, MGS PW, 3RD Birthday, Silent Hill Origins, Persona zdecydowanie warto rozważyć, bo to są naprawdę niskie ceny w porównaniu z pudełkami.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2021, o 09:20 przez serafek5, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 5):
DJSurpriseGalove2000snkFotelSkrzypicosmaty
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

A gdzie resistance? Nie ma tej serii możliwość zakupu? To w koncu exclusive na PS3.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

DJSurprise pisze: 23 mar 2021, o 08:48 A gdzie resistance? Nie ma tej serii możliwość zakupu? To w koncu exclusive na PS3.
W amerykańskim nie ma, w polskim jest 1 i 2 po 59 zł. Ale nie widzę sensu wypisywać dosłownie wszystkiego, skoro pudełka serii Resistance walają się wszędzie po 10 zł - na allegro nawet od 7 zł.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
DJSurprise
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

serafek5 pisze: 23 mar 2021, o 09:01
DJSurprise pisze: 23 mar 2021, o 08:48 A gdzie resistance? Nie ma tej serii możliwość zakupu? To w koncu exclusive na PS3.
W amerykańskim nie ma, w polskim jest 1 i 2 po 59 zł. Ale nie widzę sensu wypisywać dosłownie wszystkiego, skoro pudełka serii Resistance walają się wszędzie po 10 zł - na allegro nawet od 7 zł.
O to dobrze wiedzieć, to raczej pudełka pójdą w takim wypadku, dzięki.
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Galove2000#5466
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 1 raz

Dziękuję ogromnie za listy! Mam jeszcze jedno pytanie: czy gry z amerykańskiego PSN da się kupować na polskim koncie? Gdzieś czytałem że podobno trzeba zakładać osobno konto, a trochę szkoda byłoby mieć gry rozdzielone na dwa różne konta.
ODPOWIEDZ