Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Jeśli macie kupon od Alienware na Hotline Miami 2 to teraz okazja by go użyć. Cena za grę po użyciu zniżki to tylko 4,5€.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

kluhmen pisze: Jeśli macie kupon od Alienware na Hotline Miami 2 to teraz okazja by go użyć. Cena za grę po użyciu zniżki to tylko 4,5€.
Zastanawiam się, czy nie poczekać na autumn sale z zakupem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 19 razy

Czy można wybrać inny sposób płatności za grę na Steamie pomimo tego, że mam w portfelu odpowiednie środki np: gra kosztuje 2 euro a ja mam w portfelu 3 euro i jak wybiorę "Kup dla siebie" to wiem, że pobierze z portfela(pamiętam jak coś kupowałem ze 2 tygodnie temu to nie zapytało o sposób tylko pobrało z portfela) a ja chciałbym zapłacić przez PP. Można to jakoś zmienić?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Powinnien być przycisk zmień przy sposobie płatności jak masz potwierdzać zakup
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Breaking Bread pisze: Czy można wybrać inny sposób płatności za grę na Steamie pomimo tego, że mam w portfelu odpowiednie środki np: gra kosztuje 2 euro a ja mam w portfelu 3 euro i jak wybiorę "Kup dla siebie" to wiem, że pobierze z portfela(pamiętam jak coś kupowałem ze 2 tygodnie temu to nie zapytało o sposób tylko pobrało z portfela) a ja chciałbym zapłacić przez PP. Można to jakoś zmienić?
Oczywiście, ostatnie okienko z zielonym guzikiem Kup. Kilka linijek wyżej jest "Sposób płatności: portfel steam" a w nawiasie "Zmień".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Taka sprawa - założyłem ojcu konto steam, bo lubi pograć w Total War - kupiłem humbla z najwyższego progu i zarejestrowałem na nowym koncie, żebyśmy mogli pograć w multi ;)
No i na tym koncie wypadło trochę kart. Odznak nie ma potrzeby robić ;) Karty mógłbym przygarnąć ja. Ale widzę, że konto musi być chyba potwierdzone zakupem za 5$, żeby robić handel. Czy tak faktycznie jest, czy może jest jakiś sposób żebym mógł przerzucić cały stuff na moje konto?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Koshara pisze: Taka sprawa - założyłem ojcu konto steam, bo lubi pograć w Total War - kupiłem humbla z najwyższego progu i zarejestrowałem na nowym koncie, żebyśmy mogli pograć w multi ;)
No i na tym koncie wypadło trochę kart. Odznak nie ma potrzeby robić ;) Karty mógłbym przygarnąć ja. Ale widzę, że konto musi być chyba potwierdzone zakupem za 5$, żeby robić handel. Czy tak faktycznie jest, czy może jest jakiś sposób żebym mógł przerzucić cały stuff na moje konto?
Najlepszym chyba sposobem będzie jak kupisz coś na koncie ojca za 5$ w formie giftu i po odblokowaniu prześlesz wszystko na swoje konto.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

komarEX pisze: @up jakie znowu startery ?
Kilkadziesiąt kont steam = kilkadziesiąt numerów telefonów (startery w jakiejkolwiek sieci telekomunikacyjnej).
No chyba, że wszystkie konta można podpiąć do jednego numeru telefonu? Anyone?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

GhostHound pisze:
Koshara pisze: Taka sprawa - założyłem ojcu konto steam, bo lubi pograć w Total War - kupiłem humbla z najwyższego progu i zarejestrowałem na nowym koncie, żebyśmy mogli pograć w multi ;)
Najlepszym chyba sposobem będzie jak kupisz coś na koncie ojca za 5$ w formie giftu i po odblokowaniu prześlesz wszystko na swoje konto.
Mogę się mylić ale chyba gifty nie liczą się do limitu 5$.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Czyli potwierdzenie zakupem to jedyna metoda? Wiadomo jaki przelicznik waluty stosuje steam? Potrzebuję zrobić zakupy za 5$ a ceny są w euro.
Czytałem reg, że liczy się tylko to co bezpośrednio przez to konto się zakupi i na nim zarejestruje. Żadne gifty w grę nie wchodzą, niby.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze:
komarEX pisze: @up jakie znowu startery ?
Kilkadziesiąt kont steam = kilkadziesiąt numerów telefonów (startery w jakiejkolwiek sieci telekomunikacyjnej).
No chyba, że wszystkie konta można podpiąć do jednego numeru telefonu? Anyone?
No i po co ci te kilkadziesiąt kont niby? Bo chyba czegoś nie czaje.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

PiccoloPL pisze:
GhostHound pisze:
Mogę się mylić ale chyba gifty nie liczą się do limitu 5$.
Chyba trzeba tylko odczekac ten tydzien lub 30 dni od aktywacji steam guarda. Ja na alcie kupilem coś za pare centów i normalnie moge sie wymieniac, tylko musialem odczekać ten czas.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Kuwejt pisze: Escrow:
http://i.imgur.com/2dhSYS3.png

Już patrzę na a**drogo, po ile startery chodzą.
od 1pln, ale "pewniej" wyglądają te od 2pln.
Już szykuję kasę na kilkadziesiąt starterów za ~2 złocisze każdy :/
Na co ci te startery? Po co chcesz przypisywac numer komórki do kont steam? Ja nadal do swojego im numeru nie podałem i nie podam, chyba ze bedzie to obowiązkowe.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Kuwejt pisze: No chyba, że wszystkie konta można podpiąć do jednego numeru telefonu? Anyone?
jedno konto - jeden numer. Wpisanie użytego numeru spowoduje przeniesienie go na nowe konto.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

buck pisze:
Kuwejt pisze: No chyba, że wszystkie konta można podpiąć do jednego numeru telefonu? Anyone?
jedno konto - jeden numer. Wpisanie użytego numeru spowoduje przeniesienie go na nowe konto.
Do tego danego numeru można użyć i potem odłączyć maks 2 razy - steam je mimo to zapamiętuje.
Z ciekawostek - jeżeli zabezpieczyło się tym samym numerem kilka kont w pierwszym dniu możlwości dodania numeru, to numer nadal przypisany jest i zabezpiecza wszystkie - sprawdzałem chyba 4.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

komarEX pisze: No i po co ci te kilkadziesiąt kont niby? Bo chyba czegoś nie czaje.
Kilkadziesiąt to chyba przesada, ale kilka się przydaje. Po pierwsze darmówki dropiące karty (tak wiem , cebula itp. Polak ma gest...), druga sprawa - kupując sporo bundli dużo gier się powtarza, często wiele razy (Vanguard Princess zgromadziłem już chyba z 9 sztuk , a dzisiaj Humble Weekly dowaliło kolejną kopię i aby ją wykorzystać trzeba dodawać je do różnych kont. Ja nie mam czasu i cierpliwości na wymianę gier czy sprzedawanie tych tanich bundlówek po kilkadziesiąt groszy. Dla kilku złotych już można, dla kilkudziesięciu groszy nie za bardzo i już lepiej IMHO dodać je do altów i wydropić karty). Trzecia sprawa: karty po prostu szybciej dropią jeśli nawet z jednego bundla dodajesz gry do różnych kont i dropisz na nich równolegle.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Do tego danego numeru można użyć i potem odłączyć maks 2 razy - steam je mimo to zapamiętuje.
No to o połowę taniej ;)

Sądzę, że ta opcja będzie dla paranoików. Inni, zdrowi będą mogli wyłączyć ten feature, jak inne "udogodnienia": "Confirmation of Community Market Actions" oraz "Confirmation of Trades".
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

komarEX pisze: No i po co ci te kilkadziesiąt kont niby? Bo chyba czegoś nie czaje.
Nie wiem, może nudzi mi się, a może farmię karty z darmówek? Na prawdę, nie wiem :/
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/410850/
DRAGON QUEST HEROES™ Slime Edition :macha:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Jesienna wyprzedaż odbędzie się w dniach 25 listopada - 1 grudnia, a zimowa wyprzedaż przypadnie na okres 22 grudnia - 4 stycznia.
za gamezillą.
+ brak promocji czasowych w trakcie wyprzedaży.
ODPOWIEDZ