Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 19 razy
Czy można wybrać inny sposób płatności za grę na Steamie pomimo tego, że mam w portfelu odpowiednie środki np: gra kosztuje 2 euro a ja mam w portfelu 3 euro i jak wybiorę "Kup dla siebie" to wiem, że pobierze z portfela(pamiętam jak coś kupowałem ze 2 tygodnie temu to nie zapytało o sposób tylko pobrało z portfela) a ja chciałbym zapłacić przez PP. Można to jakoś zmienić?
Oczywiście, ostatnie okienko z zielonym guzikiem Kup. Kilka linijek wyżej jest "Sposób płatności: portfel steam" a w nawiasie "Zmień".Breaking Bread pisze: Czy można wybrać inny sposób płatności za grę na Steamie pomimo tego, że mam w portfelu odpowiednie środki np: gra kosztuje 2 euro a ja mam w portfelu 3 euro i jak wybiorę "Kup dla siebie" to wiem, że pobierze z portfela(pamiętam jak coś kupowałem ze 2 tygodnie temu to nie zapytało o sposób tylko pobrało z portfela) a ja chciałbym zapłacić przez PP. Można to jakoś zmienić?
Taka sprawa - założyłem ojcu konto steam, bo lubi pograć w Total War - kupiłem humbla z najwyższego progu i zarejestrowałem na nowym koncie, żebyśmy mogli pograć w multi 
No i na tym koncie wypadło trochę kart. Odznak nie ma potrzeby robić
Karty mógłbym przygarnąć ja. Ale widzę, że konto musi być chyba potwierdzone zakupem za 5$, żeby robić handel. Czy tak faktycznie jest, czy może jest jakiś sposób żebym mógł przerzucić cały stuff na moje konto?

No i na tym koncie wypadło trochę kart. Odznak nie ma potrzeby robić

- Podziękował: 154 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Najlepszym chyba sposobem będzie jak kupisz coś na koncie ojca za 5$ w formie giftu i po odblokowaniu prześlesz wszystko na swoje konto.Koshara pisze: Taka sprawa - założyłem ojcu konto steam, bo lubi pograć w Total War - kupiłem humbla z najwyższego progu i zarejestrowałem na nowym koncie, żebyśmy mogli pograć w multi
No i na tym koncie wypadło trochę kart. Odznak nie ma potrzeby robićKarty mógłbym przygarnąć ja. Ale widzę, że konto musi być chyba potwierdzone zakupem za 5$, żeby robić handel. Czy tak faktycznie jest, czy może jest jakiś sposób żebym mógł przerzucić cały stuff na moje konto?
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Mogę się mylić ale chyba gifty nie liczą się do limitu 5$.GhostHound pisze:Najlepszym chyba sposobem będzie jak kupisz coś na koncie ojca za 5$ w formie giftu i po odblokowaniu prześlesz wszystko na swoje konto.Koshara pisze: Taka sprawa - założyłem ojcu konto steam, bo lubi pograć w Total War - kupiłem humbla z najwyższego progu i zarejestrowałem na nowym koncie, żebyśmy mogli pograć w multi
No i na tym koncie wypadło trochę kart. Odznak nie ma potrzeby robićKarty mógłbym przygarnąć ja. Ale widzę, że konto musi być chyba potwierdzone zakupem za 5$, żeby robić handel. Czy tak faktycznie jest, czy może jest jakiś sposób żebym mógł przerzucić cały stuff na moje konto?
Czyli potwierdzenie zakupem to jedyna metoda? Wiadomo jaki przelicznik waluty stosuje steam? Potrzebuję zrobić zakupy za 5$ a ceny są w euro.
Czytałem reg, że liczy się tylko to co bezpośrednio przez to konto się zakupi i na nim zarejestruje. Żadne gifty w grę nie wchodzą, niby.
Czytałem reg, że liczy się tylko to co bezpośrednio przez to konto się zakupi i na nim zarejestruje. Żadne gifty w grę nie wchodzą, niby.
Chyba trzeba tylko odczekac ten tydzien lub 30 dni od aktywacji steam guarda. Ja na alcie kupilem coś za pare centów i normalnie moge sie wymieniac, tylko musialem odczekać ten czas.PiccoloPL pisze:Mogę się mylić ale chyba gifty nie liczą się do limitu 5$.GhostHound pisze:Najlepszym chyba sposobem będzie jak kupisz coś na koncie ojca za 5$ w formie giftu i po odblokowaniu prześlesz wszystko na swoje konto.Koshara pisze: Taka sprawa - założyłem ojcu konto steam, bo lubi pograć w Total War - kupiłem humbla z najwyższego progu i zarejestrowałem na nowym koncie, żebyśmy mogli pograć w multi
Na co ci te startery? Po co chcesz przypisywac numer komórki do kont steam? Ja nadal do swojego im numeru nie podałem i nie podam, chyba ze bedzie to obowiązkowe.Kuwejt pisze: Escrow:
http://i.imgur.com/2dhSYS3.png
Już patrzę na a**drogo, po ile startery chodzą.
od 1pln, ale "pewniej" wyglądają te od 2pln.
Już szykuję kasę na kilkadziesiąt starterów za ~2 złocisze każdy :/
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Do tego danego numeru można użyć i potem odłączyć maks 2 razy - steam je mimo to zapamiętuje.
Z ciekawostek - jeżeli zabezpieczyło się tym samym numerem kilka kont w pierwszym dniu możlwości dodania numeru, to numer nadal przypisany jest i zabezpiecza wszystkie - sprawdzałem chyba 4.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Kilkadziesiąt to chyba przesada, ale kilka się przydaje. Po pierwsze darmówki dropiące karty (tak wiem , cebula itp. Polak ma gest...), druga sprawa - kupując sporo bundli dużo gier się powtarza, często wiele razy (Vanguard Princess zgromadziłem już chyba z 9 sztuk , a dzisiaj Humble Weekly dowaliło kolejną kopię i aby ją wykorzystać trzeba dodawać je do różnych kont. Ja nie mam czasu i cierpliwości na wymianę gier czy sprzedawanie tych tanich bundlówek po kilkadziesiąt groszy. Dla kilku złotych już można, dla kilkudziesięciu groszy nie za bardzo i już lepiej IMHO dodać je do altów i wydropić karty). Trzecia sprawa: karty po prostu szybciej dropią jeśli nawet z jednego bundla dodajesz gry do różnych kont i dropisz na nich równolegle.
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
No to o połowę taniej

Sądzę, że ta opcja będzie dla paranoików. Inni, zdrowi będą mogli wyłączyć ten feature, jak inne "udogodnienia": "Confirmation of Community Market Actions" oraz "Confirmation of Trades".