Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Nie tylko, można wymusić sprawdzanie spójności :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Jak tak robię, a że miałem tak parę razy pod rząd to steam tylko instaluje wymagane biblioteki c++, directx itp. Czasami ustawienia grafiki od nowa trza ustawić, ale nie musiałem nic od nowa pobierać jeszcze.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

No to wiem, ze gier od nowa nie trzeba pobierac (przenosiłem steama z dysku 1,5TB na 3TB), ale bedzie dodawał kazdą gre i doinstalowywał *klikklak* po włączeniu. Ja tez mam steama na innym dysku, a na innym dysku system. Problemem jest tutaj to, że mi z rejestru wyleci ok 600gier i potem po reinstalce systemu przy wlaczeniu kazdej bedzie dodawana w rejestr ewentualnie sprawdzana spojnosc. Kolejna rzecz, duzo gier nie przechowuje ustwień w plikach steama tylko w rejestrze, moich dokumentach itd, wiec trzeba by przynajmniej z moich dokumentów rzeczy przenieść. W sumie gry z origina moge pobrać ponownie, jakby nie chciały po reinstalce działac - 239gb to nic w porównaniu do steama 2,8TB :D
Lui
Awatar użytkownika
Lui
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Pytanie odnośnie tego jak ostatnio działa Steam... W dniu dzisiejszym to w ogóle nie da się po nim poruszać... Ładowanie "sklepu" trwa i trwa ;/ Dodatkowo po zalogowaniu się do Steam na PC, to on jeszcze w samej aplikacji też chciał się zalogować. Sama aplikacja jakby działała i było wszystko ok, ale np. do kolejki czy czegoś chciał się logować.

Czy ktoś też tak może ma??
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Lui pisze: Pytanie odnośnie tego jak ostatnio działa Steam... W dniu dzisiejszym to w ogóle nie da się po nim poruszać... Ładowanie "sklepu" trwa i trwa ;/ Dodatkowo po zalogowaniu się do Steam na PC, to on jeszcze w samej aplikacji też chciał się zalogować. Sama aplikacja jakby działała i było wszystko ok, ale np. do kolejki czy czegoś chciał się logować.

Czy ktoś też tak może ma??
Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze? :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Od kilku dni steam działa beznadziejnie. Wymiana to koszmar. Nawet CS GO mi dziś wyleciał z no login. Przechodząc na okno wymiany w kliencie wyskoczyło okno z logowaniem na nowym komputerze :) (przysłali kod). Ogólnie jest źle.
Lui
Awatar użytkownika
Lui
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Pierwszy raz mnie coś takiego spotyka. Owszem czasem działał troszeczkę wolno, ale dzisiaj w ogóle nie idzie się po nim poruszać. Akcji z logowaniem a aplikacji też nie miałem wcześniej.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Steam sie kończy, proste... tak to jest jak sie hapie kasiore w kieszeń i nie inwestuje w infrastrukture...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Steam sie kończy, proste...
Mam nadzieje, że już wysłałeś ticket na support Steama, żeby Ci usunęli konto?
B3T
Awatar użytkownika
B3T
Robin Hood
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Fatum pisze: Od kilku dni steam działa beznadziejnie. Wymiana to koszmar. Nawet CS GO mi dziś wyleciał z no login. Przechodząc na okno wymiany w kliencie wyskoczyło okno z logowaniem na nowym komputerze :) (przysłali kod). Ogólnie jest źle.
no musze przyznac ze tak zle jak dzis to dawno nie bylo,istna katastrofa :(
ale na pocieszenie mozna dodac ze... zawsze moze byc gorzej :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Działa bez większych problemów. Trochę się zatykał ekwipunek jakieś 2 godziny temu.
B3T
Awatar użytkownika
B3T
Robin Hood
Kontakt:

buck pisze: Działa bez większych problemów. Trochę się zatykał ekwipunek jakieś 2 godziny temu.
a to ciekawa sprawa, bo umnie dno kompletne ,a necik chodzi pieknie......
Awatar użytkownika
Wiedźmin

a co konkretnie zdycha? Może u mnie też, a ja nic nie wiem...
B3T
Awatar użytkownika
B3T
Robin Hood
Kontakt:

buck pisze: a co konkretnie zdycha? Może u mnie też, a ja nic nie wiem...
a tak na szybko....
nawet powiadomien nie moge odczytac bo mnie wylogowuje
w ekwipunek po kilku minutach....
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Akurat z ekwipinku korzystam intensywnie i nic się już nie dzieje niezwykłego.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

To co się ostatnio dzieje praktycznie uniemożliwia korzystanie z platformy w dzień, no chyba że ktoś oczekuje od steama tylko grania w gry (ale nie na tym polega cała siła steama, na której zbudował on swoją obecną pozycję). Rzeczywiście jeśli coś z tym szybko się nie zrobi to kaplica:
Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Steam sie kończy, proste... tak to jest jak sie hapie kasiore w kieszeń i nie inwestuje w infrastrukture...
LOL , Peli jak zwykle w formie :trollface: :lol:

Fakt że w serwy mogliby zainwestować, ale Steam to się dopiero zaczyna. Rozwiną dystrybucje filmów, dodadzą muzykę i jakieś badziewia z gier (figurki itp) i będzie jedna wielka globalna platforma dla nerdów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

ochodzkiryszard pisze:
pelikulas pisze: Steam sie kończy, proste... tak to jest jak sie hapie kasiore w kieszeń i nie inwestuje w infrastrukture...
LOL , Peli jak zwykle w formie :trollface: :lol:

Fakt że w serwy mogliby zainwestować, ale Steam to się dopiero zaczyna. Rozwiną dystrybucje filmów, dodadzą muzykę i jakieś badziewia z gier (figurki itp) i będzie jedna wielka globalna platforma dla nerdów.
Figurki w postaci cyfrowej. Kolekcjonerka na miarę naszych czasów: gra w wersji cyfrowej, instrukcja w wersji cyfrowej, soundtrack w wersji cyfrowej, mapa w wersji cyfrowej, teraz czekam na figurki w wersji cyfrowej oraz steelbooki w wersji cyfrowej.

Poza tym jakoś nie widzę tego, żeby valve chciałoby się pchać w przemysł muzyczny. Nie bardzo mają do tego warunki. Większość mainstreamowych artystów jest wielce obrażonych na świat, że ten piraci ich utwory i robią wszystko co mogą, aby ograniczyć do nich dostęp. Podobnie jest zresztą z filmami... ale to nie przez filmy płacimy pełno durnych podatków, jak ten od pustego dysku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

xenonisbad pisze: Poza tym jakoś nie widzę tego, żeby valve chciałoby się pchać w przemysł muzyczny. Nie bardzo mają do tego warunki. Większość mainstreamowych artystów jest wielce obrażonych na świat, że ten piraci ich utwory i robią wszystko co mogą, aby ograniczyć do nich dostęp. Podobnie jest zresztą z filmami... ale to nie przez filmy płacimy pełno durnych podatków, jak ten od pustego dysku.
Ja bardzo przepraszam ale skąd wiesz jakie Valve ma warunki ma warunki do pchania się tu czy tam? Muzyka, seriale, filmy to pierwsze co się nasuwa gdy człowiek zastanawia się co dalej ze steamem. Filmy już są. Jakiś steam music player chyba jest (przynajmniej był ogłaszany rok temu). Valve działa z szybkością ślimaka ale do tego już się wszyscy przyzwyczaili. Na razie muszą się ogarnąć z supportem (patrz mój poprzedni wpis)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Dlaczego nie mogę dodać Rising Storm Game of the Year Edition do biblioteki, skoro gra jest za darmo przez 3 dni? Po kliknięciu zagraj/zagraj teraz nic się nie dzieje...
ODPOWIEDZ