Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Jak tak robię, a że miałem tak parę razy pod rząd to steam tylko instaluje wymagane biblioteki c++, directx itp. Czasami ustawienia grafiki od nowa trza ustawić, ale nie musiałem nic od nowa pobierać jeszcze.
No to wiem, ze gier od nowa nie trzeba pobierac (przenosiłem steama z dysku 1,5TB na 3TB), ale bedzie dodawał kazdą gre i doinstalowywał *klikklak* po włączeniu. Ja tez mam steama na innym dysku, a na innym dysku system. Problemem jest tutaj to, że mi z rejestru wyleci ok 600gier i potem po reinstalce systemu przy wlaczeniu kazdej bedzie dodawana w rejestr ewentualnie sprawdzana spojnosc. Kolejna rzecz, duzo gier nie przechowuje ustwień w plikach steama tylko w rejestrze, moich dokumentach itd, wiec trzeba by przynajmniej z moich dokumentów rzeczy przenieść. W sumie gry z origina moge pobrać ponownie, jakby nie chciały po reinstalce działac - 239gb to nic w porównaniu do steama 2,8TB 

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Pytanie odnośnie tego jak ostatnio działa Steam... W dniu dzisiejszym to w ogóle nie da się po nim poruszać... Ładowanie "sklepu" trwa i trwa ;/ Dodatkowo po zalogowaniu się do Steam na PC, to on jeszcze w samej aplikacji też chciał się zalogować. Sama aplikacja jakby działała i było wszystko ok, ale np. do kolejki czy czegoś chciał się logować.
Czy ktoś też tak może ma??
- Podziękował: 154 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze?Lui pisze: Pytanie odnośnie tego jak ostatnio działa Steam... W dniu dzisiejszym to w ogóle nie da się po nim poruszać... Ładowanie "sklepu" trwa i trwa ;/ Dodatkowo po zalogowaniu się do Steam na PC, to on jeszcze w samej aplikacji też chciał się zalogować. Sama aplikacja jakby działała i było wszystko ok, ale np. do kolejki czy czegoś chciał się logować.

- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Od kilku dni steam działa beznadziejnie. Wymiana to koszmar. Nawet CS GO mi dziś wyleciał z no login. Przechodząc na okno wymiany w kliencie wyskoczyło okno z logowaniem na nowym komputerze
(przysłali kod). Ogólnie jest źle.

- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
LOL , Peli jak zwykle w formie

Fakt że w serwy mogliby zainwestować, ale Steam to się dopiero zaczyna. Rozwiną dystrybucje filmów, dodadzą muzykę i jakieś badziewia z gier (figurki itp) i będzie jedna wielka globalna platforma dla nerdów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Figurki w postaci cyfrowej. Kolekcjonerka na miarę naszych czasów: gra w wersji cyfrowej, instrukcja w wersji cyfrowej, soundtrack w wersji cyfrowej, mapa w wersji cyfrowej, teraz czekam na figurki w wersji cyfrowej oraz steelbooki w wersji cyfrowej.
Poza tym jakoś nie widzę tego, żeby valve chciałoby się pchać w przemysł muzyczny. Nie bardzo mają do tego warunki. Większość mainstreamowych artystów jest wielce obrażonych na świat, że ten piraci ich utwory i robią wszystko co mogą, aby ograniczyć do nich dostęp. Podobnie jest zresztą z filmami... ale to nie przez filmy płacimy pełno durnych podatków, jak ten od pustego dysku.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Ja bardzo przepraszam ale skąd wiesz jakie Valve ma warunki ma warunki do pchania się tu czy tam? Muzyka, seriale, filmy to pierwsze co się nasuwa gdy człowiek zastanawia się co dalej ze steamem. Filmy już są. Jakiś steam music player chyba jest (przynajmniej był ogłaszany rok temu). Valve działa z szybkością ślimaka ale do tego już się wszyscy przyzwyczaili. Na razie muszą się ogarnąć z supportem (patrz mój poprzedni wpis)xenonisbad pisze: Poza tym jakoś nie widzę tego, żeby valve chciałoby się pchać w przemysł muzyczny. Nie bardzo mają do tego warunki. Większość mainstreamowych artystów jest wielce obrażonych na świat, że ten piraci ich utwory i robią wszystko co mogą, aby ograniczyć do nich dostęp. Podobnie jest zresztą z filmami... ale to nie przez filmy płacimy pełno durnych podatków, jak ten od pustego dysku.