1.
Rocket League
Było na Kinguinie za 46 złotych, oglądałem trochę streamów i gameplay'ów (jakkolwiek się to odmienia

). Gra wydawała mi się prosta i dziecinna, ale jak już pobrałem i zacząłem grać... 40h na liczniku, ciągle gram

Co roku kupowałem fifę, ale jako że w tym roku stwierdziłem że STOP, wziąłem inną piłkę

Wszystkie itemy odblokowane a gra i tak się nie nudzi. Do tego są DLC, które kupiłem, ale w żadnym razie nie dają one przewagi. Czysta kosmetyka. Emocje, prostota, szybkie samochody, kobiety

Generalnie, easy to play, hard to master

To co niektórzy tutaj wyczyniają to jest masakra :O
Plusy:
+PROSTOTA
+Graficznie bardzo przyzwoite dla oka
+SOUNDTRACK
+Eventy
+Emocje
+Kilka trybów
Minusy:
Brak
Ocena:10/10
2.
Fallout 4
I tutaj jest problem z oceną. Jeżeli patrzeć na Fallouta jako "sandbox fps" to grało się MEGA dobrze. Wiadmo, dużo do eksplorowania, walka bardziej dynamiczna niż w poprzednich częściach, power armory, modyfikacje, specjalne itemy etc. Ale STOP! Fallout to jest RPG i tutaj jest problem, kiedy mam powiedzieć czy F4 był dobrą grą, czy tylko dobrym FPSem. Dialogi- śmiech na sali, wszyscy wiedzą jak wyglądają. Wybory niby jakieś są, ale czy znaczące? Raczej nie. Fabuła? Płytko i przewidywalnie. Motyw poszukiwania, chęć zemsty... Ile razy to już było? Być może Wiedźmin postawił wysoko poprzeczkę w tym roku dla innych RPGów, ale Fallout nie podchodzi nawet z drabiną, żeby dotknąć tej poprzeczki. Ocenę ogólną pozostawiam dla siebie, ale powiem tak: Jeżeli szukasz dobrego, rozbudowanego RPGa, nie bierz F4. Jeżeli zaś szukasz otwartego świata, walki, eksploracji- bierz, będziesz bawił się przyzwyocie. Czekam jeszcze co zrobią modderzy i jak będą wyglądać DLCki.
Plusy:
+Otwartość
+Sporo walki
+Dynamiczna walka
+Masa smaczków w większości lokacji (Galeria Pinkmana, coś pięknego)
+Perki (ta zmiana akurat mocno mi się spodobała)
+Modyfikacje
+POWER armor
Minusy:
-Gdzie jest RPG?
-Przewidywalna i nudna fabuła
-BUGI
-Problem ze stabilnością
-Dialogi
Ogólnie zawiedziony jestem mocno.